Nieuwjaarswens


Het einde van het jaar is in zicht. Een jaar dat politiek gezien rumoerig was, zo was er een flink tekort op de begroting en zorgde de invoering van het parkeerbeleid voor de nodige turbulentie. Een jaar waarin keuzes werden gemaakt, maar ook zaken werden vooruitgeschoven. Het nieuwe jaar zal duidelijk geen makkie worden voor de volksvertegenwoordigers. Niet alleen de gemeente zit in zwaar weer, ook de ondernemers houden met moeite het hoofd boven water.

De VVD als grootste partij in de coalitie was tegen een verhoging van de OZB. Een belastingsmaatregel die onze linkse partners, PvdA en Sociaal Zandvoort, maar al te graag wilden inzetten om de tekorten te dekken.

De VVD ziet ruimte voor extra bezuinigingen op de uitgaven. Dit kan helaas niet zonder keuzes te maken. Willen we nog een bibliotheek of moet het Zandvoorts museum sluiten. Hoeveel ambtenaren zijn er nodig en wat is nog een (kern)taak van de gemeente.

Ik wens iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. De ijsbaan moet blijven, dat staat voorop! šŸ˜‰

2 Reacties op “Nieuwjaarswens

 1. Jerry, net als jij vernieuwend bezig bent door je ongezouten mening met ons te delen via je blog, Twitter en Facebook, ligt er ook voor het college en de raad samen met de ambtelijke organisatie een enorme uitdaging om in 2013 Zandvoort verder in de vaart der volkeren mee te nemen.

  Er liggen nog zoveel onbenutte mogelijkheden om Zandvoort sterker uit de crisis te laten komen. Versterking van de lokale economie zou prioriteit nummer 1 moeten zijn want dankzij de crisis zal Zandvoort ook in 2013 in het middelpunt van de belangstelling blijven staan als het gaat om korte dag- en weekendtrips. In ruim 15 jaar Zandvoort kan ik me de tijd niet heugen zoals op die twee dagen afgelopen zomer dat er zoveel mensen naar Zandvoort kwamen dat simpelweg de hele Boulevart Barnaart en de bermen van de halve Zeeweg vol met auto’s stonden.

  De consument in crisis verwacht andere dingen dan de toerist die velen nog tussen de oren hebben. Met de enorme opkomst van Groupon en vele kopieƫn, de macht van Booking.com en snelheid van social media wordt nog nauwelijks iets gedaan. Vandaag staat iedere hotelier en pensionhouder te klagen bij het feit dat het van de smerige rotweer is en Zandvoort is uitgestorven. Waar wel wordt gelachen is het Best Western Palace Hotel dat ook vandaag goed bezet is met veilingsite-boekers. Waar vele Zandvoortse ondernemers hun neus voor ophalen is daar inmiddels gemeengoed geworden: vele kruimels maken ook een brood. Op een dag als vandaag moet je ook verder kijken dan Zandvoort want is het niet fantastisch om de laatste Kerstinkopen vandaag in Haarlem te doen (niet voor niets winkelstad nr. 1 van Nederland) om daarna vanavond voor een zacht prijsje nog even lekker te genieten in Zandvoort en misschien wel even met de laatste centen langs het Holland Casino te lopen?

  Zandvoort moet gaan innoveren en informeren om mensen die eenmaal een dagje in Zandvoort zijn langer aan zich te binden en om als het even kan hun iets minder gevulde zakken leeg te schudden bij de lokale ondernemers. Hoeveel mensen komen niet (alleen) voor een stevige wandeling naar het Zandvoortse strand om daarna linea recta huiswaarts te keren, simpelweg omdat ze niet weten wat voor leuke dingen er op dat moment in het dorp te doen zijn? Kortom, informeer ze met digitale informatieborden langs de boulevard (graag zonder ######################END!), stel gratis WiFi langs de boulevard en in het dorp beschikbaar zodat het nog makkelijker wordt om even je vrienden te laten weten dat ze ook naar Zandvoort moeten komen, pas proximity marketing toe zodat je zodra je met je telefoon in je zak langs de lokale frietboer loopt een code voor een gratis kroketje op je mobiel ontvangt. En zo kan ik nog wel even doorgaan…

  Maar dan moeten die ondernemers wel een keer wakker worden en de schouders er onder gaan zetten. Stel je voor als Zandvoortse ondernemers gezamenlijk een visie op de veranderde consument zouden ontwikkelen en daarmee aan de slag gaan, dan kan Zandvoort de slag om de gunst van de gunst van de toerist alleen maar winnen. En daar wordt uiteindelijk iedereen binnen ons toeristische dorp blij van.

  De kansen liggen voor Zandvoort voor het oprapen en ik ben er van overtuigd dat de jonge honden binnen de VVD-fractie en zelfs de twee heren van iets gevorderde leeftijd bij uitstek degenen zijn die vanuit de politiek ook het een en ander willen (onder)steunen. Iedere VVD-stemmer in Zandvoort en Bentveld zal in 2013 duidelijk (moeten) worden dat hun VVD-fractie in staat is om samen met ondernemers Zandvoort een positieve boost vooruit te geven.

  Laat de Zandvoortse VVD-wethouder en fractie het voortouw nemen in het slagvaardiger maken van onze lokale economie. En als we een fantastische ijsbaan kunnen organiseren dan is de rest nog maar peanuts, yes we can!

  Ik kijk met spanning uit naar 2013 en nog meer in het bijzonder naar jouw altijd oprechte bijdragen via je site.

 2. Simon Verschoor

  Jerry,jij ook fijne feestdagen en een goed 2013!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s