Rode kaart Challik

Na de beantwoording van vragen van PvdA/SZ over het achterhouden van informatie door het college is duidelijk geworden dat het college de gemeenteraad informatie heeft onthouden. Het college was namelijk wel op de hoogte van de samenstelling van de groep statushouders die naar Zandvoort komt. Het college stelt nu dat de gemeenteraad nooit expliciet heeft gevraagd of er Eritrese vrouwen naar Zandvoort komen. De gemeenteraad heeft de vraag juist breder geformuleerd door naar de samenstelling van de groep te vragen. Mijn fractiegenoot Martijn Hendriks heeft dit zelfs al tijdens zijn interpellatie in januari gevraagd.

Waarom het college deze informatie heeft achtergehouden is nog onduidelijk. Wanneer daar geen helder antwoord op komt, betekent dit meteen een rode kaart voor Challik. En mag zij het veld verlaten. Om maar in termen van Leo Steegman (OPZ) te spreken.

2 Reacties op “Rode kaart Challik

  1. Eens kijken of de dames van Vluchtelingenwerk Zandvoort ook warm wordt van vrouwen uit Eritrea waarbij gesteld kan worden door Elsevier of de vluchtelingen uit Eritrea eigenlijk wel uit Eritrea komen:

    5. Niet alle Eritreeërs komen uit Eritrea.
    De mensenhandelaren zijn niet dom. Ze weten welke asielaanvragen de meeste kans maken. Bij immigratiediensten staat Eritrea bekend als een zeer gevaarlijk land. Wie uit Eritrea komt, verkrijgt in veel gevallen een verblijfsvergunning. Met dat promo-praatje ronselen de handelaren ook. Dat een vluchteling niet écht uit Eritrea komt, maakt dan ook niet uit. Zolang ze bij aankomst maar vertéllen dat ze uit dat land komen. De toename van het aantal ‘Eritreeërs’ wordt dus ook veroorzaakt door het gesjoemel met nationaliteiten.

    Zie http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014/5/Vijf-redenen-waarom-Eritreeers-naar-Europa-vluchten-1524461W/

  2. Pingback: Bedenkingen Zandvoortse VVD over besluit statushouders - Zandvoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s