De Key en het College voor de Rechten van de Mens

College voor de Rechten van de MensEnig tijd geleden heb ik het College voor de Rechten van de Mens gevraagd te beoordelen of Woonstichting De Key onderscheid maakt op grond van burgerlijke staat bij het aanbieden van woningen door een verschil in huurprijs te hanteren verband houdend met de grootte van het huishouden. Het zijn namelijk al een tijdje de dol dwaze dagen bij De Key: huishoudens van minimaal 2 personen krijgen 100 euro korting op de huurprijs, terwijl alleenstaanden gewoon de volle mep moeten betalen.

Het College heeft het verzoek in behandeling genomen. De Key is gevraagd om uiterlijk vrijdag 1 februari 2013 een schriftelijke reactie te sturen op het verzoekschrift. Naast een reactie op het verzoekschrift, stelt het College De Key de volgende vraag:

Staat het doelgroepenbeleid dat u voert met betrekking tot het aanbieden van woningen, op schrift? Zo ja, wilt u daarvan een kopie toesturen aan het College?

In het kader van het onderzoek heeft het College een zitting gepland op dinsdag 19 februari 2013 om 13.30 te Utrecht.

Vraag is dus op De Key discrimineert! Artikel 7, eerste lid, onderdeel c, van de Algemene wet gelijke behandeling (AWGB) verbiedt, in samenhang met artikel 1 AWBG, onderscheid op grond van burgelijke staat bij het aanbieden van goederen of diensten en bij het sluiten, uitvoeren of beëindigen van overeenkomsten ter zake, onder meer indien dit geschiedt door een instelling, die werkzaam is op het gebied van volkshuisvesting.

2 Reacties op “De Key en het College voor de Rechten van de Mens

  1. Pingback: Amsterdam wel, Zandvoort niet (meer) | JerryKramer.nl

  2. Heel goed als geen geld hebt moet je ook geen groot gezin produceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s