Redt de watertoren

Er gaan verhalen het dorp de rondte, dat onze watertoren wordt gesloopt. Het actie commité Redt de Zandvoortse Watertoren wil dit verkomen met leuzen als “De Watertoren MOET blijven, Handen af van de Watertoren! Niks Slopen, Cultureel erfgoed!”

De actievoerders baseren zich op een amendement uit de gemeenteraadsveragdering van 8 mei jl., overwegende dat:

…de bevolking zou moeten oordelen over een ontwerp waarbij de economisch en stedenbouwkundig moeilijk inpasbare watertoren door een ander torengebouw met grotere ‘footprint’ wordt vervangen en een bebouwingsluwere stedenbouwkundige invulling rond de watertoren en op het watertorenplein mogelijk wordt.

De watertoren slopen, u mag het zeggen!

Zolang de toren op de gemeentelijke monumentenlijst staat, en er een procedure loopt om de toren op de rijksmonumentenlijst te plaaten, wordt er in Zandvoort geen water(toren) verspild!

Met het plan dat nu voorligt kan alleen rond de toren worden gebouwd en blijft de toren als een schoorsteen boven de nieuwbouw uitsteken. De huidige toren blijft een functieloos object.

Sloop die toren, of doe er iets nuttigs mee!

Watertoren NEXT?

2 Reacties op “Redt de watertoren

  1. Fijn dat je de website promoot want net zoals er een actie is voor het behoud van het circuit is er ook met deze actie niets mis mee! En.. volgens mij bestaat er géén actiecomité maar zijn het gewoon verontruste bewoners die al vanaf 1994 de vinger aan de pols houden om de watertoren gewoon te behouden. Net zoals het gebied bij het Stationsplein, Middenboulevard, Zeestraat en noem maar op. Iedereen (buiten de projectontwikkelaars)wil toch wat er nog aan cultuur in Zandvoort is koesteren. Er is al genoeg gesloopt in de oorlog.

  2. Kijk, als die watertoren dan toch gesloopt gaat worden, laten we het dan in stijl doen.
    Dus een beetje demolition-team van aanzien erbij halen en dan voorkomen we dat ie alleen maar omvalt, zie filmpje. Overigens heb ik getekend bij De Lip voor behoud dus laat ik dat wel even duidelijk voorop stellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s