Mission Accomplished

Het bestemmingsplan Middenboulevard:

Voor8mei

voor 8 mei

Na8mei

na 8 mei

Belofte maakt schuld. Het middengebied krijgt rust en de polen worden ontwikkeld. Alle ruimte voor burgerinitiatief en geen dreigingen meer!

Update: Er is nu een bestemmingsplan waarmee Zandvoort 10 jaar voort kan. De ontwikkeling van het watertorenplein, het badhuisplein(zuidpool) en het gebied rond Palace hotel (noordpool) blijft mogelijk.

Locaties waar de gemeente Zandvoort zelf veel grondposities heeft en dus ook kan verdienen om te investeren in de toeristische invulling van het gebied.

De realisatie van dure segment woningen in het middengebied (Favaugeplein en Fenemaplein) worden niet langer gesubsidieerd met gemeenschapsgeld. De bewoners in deze gebieden kunnen nu zelf met plannen komen om te ontwikkelen. De gemeente heeft geen regie meer (gedwongen sloop uitgesloten), maar wel de mogelijkheid om kansen te bieden. Het worden deelplannen waar de gemeente niet hoeft te subsidiëren.

Advertenties

5 Reacties op “Mission Accomplished

 1. Rob Bossink

  Jerry, bedankt voor het snelle plaatsen van info n.a.v. de vergadering van gisteravond.

 2. Jerry, alles leuk en aardig, maar betekent dit dat we nog 10 tot 15 jaar zitten opgescheept met die aftandse zooi die men “midden boulevard” noemt?

 3. Jerry,

  In één woord klasse. Wat heb jij een doorzettingsvermogen getoond om dat te bereiken wat een brugger ook daadwerkelijk wil (uiteraard maak je niet iedereen gelukkig, neem Joke Drayer).

  De vraag blijft bij mij, waarom zo’n starre houding van het college (is Tates, ridder op het witte paard geen lid meer van de VVD) Wat is mooier als burgers initiatief tonen. Ik zou zeggen ga verder met het (verantwoord) aankoopbeleid en verkrijg een positie met voldoende omvang (zonder hiermee de macht te grijpen) om vervolgens mee te participeren in het burgers initiatief.

  Wat mij stoort is de wijze waarop Bierman de vragen en/of reacties in de Raad afhandeld. Ik zou hierbij willen opmerken, eens een leraar altijd een leraar. In ieder geval zou wat meer respect voor de raadsleden op zijn plaats zijn. (OPZ is deze heer niet in te ruilen, enkeltje Amsterdam is voldoende)

  Een klein minpuntje vind ik dat jullie het bestemmingsplan te veel hebben willen ‘dichttimmeren’. Details als terrassen komt in de uitwerking en de speelsheid in hoogte had voor mij wel wat meer gemogen.

  Groet
  Thijs

 4. Het Haarlems Dagblad kopt: “Zandvoort kiest voor chaos”. Logische kop als je de lessen van de heer Bierman over het bestemmingsplan Middenboulevard wil geloven. Volgens Bierman snapte de meerderheid van de raad helemaal niets van de plannen en de rust die het college wilde.

  De hoorcommissie (vertegenwoordigd door raadsleden uit alle fracties) heeft unaniem geadviseerd om het bestemmingsplan te wijzigingen. Het college heeft deze adviezen volledig genegeerd, en tot het laatste moment geprobeerd de raad op andere gedachte te brengen. Dat dit laatste niet zou lukken besefte het college pas op het laatste moment, waardoor het college probeerde de boel te stagneren door aan te voeren dat de wijzigingen juridisch niet zouden kloppen. Na afloop van de vergadering blijkt dat daar nog voldoende tijd voor is, en het college een illussie armer is.

  @Onno We hebben onze handen vol aan de polen, daar gaat de boel op de schop! In het middengebied is ruimte voor burgerinitiatief en kan de gemeente meeparticiperen.

 5. Onno, je zal maar in zo een ‘aftandse zooi’ wonen. Waarom knap de gemeente deze zooi niet op!! Met weinig geld kan je er best iets leuks van maken. Het heeft de burgers al genoeg gekost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s