(Te)korte metten maken met parkeren

De voojaarsnota (voorloper begroting 2013) is verschenen. Volgend jaar wordt het flink de broekriem aantrekken. Parkeerinkomsten dalen in rap tempo. Parkeergarage LDC wordt een nog groter fiasco dan was voorspeld, bijna €200.000 meer te kort dan eerder begroot. Tel daar de meerkosten voor het beheer van P-De Zuid bij op, en je broek zakt gewoon af als je gesp in het laatste gaatje zit.

Volgend jaar bijna een miljoen tekort op het gehele product parkeren, gelukkig hebben we nog een kleine reservepot parkeren. Maar die wordt volledig opgesoupeerd en moet zelfs worden aangevuld om niet in de min te komen.

1 Miljoen gedeeld door (het geschatte aantal van) 4.500 bewonersvergunningen komt op een bedrag van ongeveer € 222,00. Daarbij opgeteld de €80,00 voor de bewonersvergunning wordt de vergunning straks €302,00 als er niets veranderd!

Gelukkig kunnen we zo weer met Amsterdam de concurrentie aangaan om de duurste parkeergemeente van Nederland te worden. Natuurlijk kunnen we ook de inkomsten verhogen door de tarieven aan de parkeermeter te verhogen. Of de jaarlijks afdracht aan de begroting te schrappen. Dan blijft de bewonersvergunning tenminste op €80,00 uitkomen.

Helaas is er op andere disciplines niet veel winst te behalen. En maar doorgaan met het bouwen van een parkeergarage! Wat hebben wij toch een slimme gemeenteraad.

4 Reacties op “(Te)korte metten maken met parkeren

  1. Hier wordt het APRZ niet vrolijk van, maar krijgen wel gelijk. Wie stopt dit nu??

  2. wat jammer dat er nog geen verkiezingen zijn!!
    dan wist ik het wel!!

  3. Ik heb persoonlijk ex gedeputeerde Mooy en mevr. Belinda Göranson ( onderhandelaar VVD ) mijn gefundeerde zorgen om het LDC en de parkeerkosten medegedeeld , en gepleit voor een onmiddelijk bevriezen van de plannen op grond van de toen al zich ontwikkelende crisis : maar ja wie luistert er naar de mening van OPZ oprichter ! Sukses verder sukkels !

  4. Ze luisteren naar niemand. Gewoon doorgaan met fouten maken en vooral niet toegeven. Ze gaan de geschiedenis in als een stel klungels en laten een erfenis achter waar de honden geen brood van lusten. Wat kan het ze schelen hoe je met je kiezers omgaat?? Maar wacht maar als de verkiezingen er aan komen………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s