Hoedje van Palace

HoedjeHet is weer eens zover, het college onder leiding van Bierman heeft geblunderd. Allerlei toezeggingen, rechtszaken, en andere ongein dwongen de gemeente Zandvoort een appartement te kopen in het Palace-gebouw. Het was de bedoeling een appartement op de 19de verdieping, van dit toekomstige rijksmonument, via een abc-levering door te verkopen aan Vesteda. De gemeenteraad werd voorgelogen dat alles rond was, maar Vesteda haakte af. Met het resultaat dat de gemeente het appartement wel moest aankopen.

Vesteda wilde meer garanties hebben van het college, die ze klaarblijkelijk niet kregen. Duidelijkheid heeft de raad nooit gekregen, ook na schriftelijke vragen bleef het college ontkennen. Tot gisteravond, tijdens een interpellatie van het CDA kwam de wethouder met een verklaring, die velen in twijfel trekken. Helaas staan op alle documenten een dikke stempel GEHEIM, dus de details kan ik u niet geven. Maar duidelijk mag zijn dat de gemeente heel onzorgvuldig is geweest.

De Key heeft het college uiteindelijk uit de brand geholpen, en heeft het pand van de gemeente aangekocht. Je kunt je afvragen wat de Key met dit appartement moet. Welke toezeggingen heeft de Key gekregen van wethouder Bierman. En hoe kan het dat EMM failliet was, en er nu al appartementen op de Middenboulevard worden aankocht, waar zoals iedereen weet dure appartementen worden gebouwd. Een woningcorporatie die een mega bedrag betaalt voor een luxe penthouse, smijt in mijn ogen met geld van haar ‘sociale’ huurders. Schijnbaar kan dat in Nederland?

2 Reacties op “Hoedje van Palace

  1. Een cc naar VROM, een onderzoekje gelijk aan die Amsterdamse corporatie geeft m.i. duidelijkheid.

    De Key Amsterdam weet niet eens dat ze EMM hebben overgenomen. Dit las ik in ingezonden brief van een huurder over een klachtenafhandeling van zijn cv lekkage.

    Meneer het Raadslid blijf het college steunen. Iedereen was van mening dat het college een wanprestatie had geleverd bij het raadsvoorstel over de uitgangspunten voor het opstellen van het bestemmingsplan middenboulevard en jullie stemmen toch voor.

    Eén woord: sukkels, en die Bierman maar lachen. Meneer Paap voeg eens daden bij je woorden.

  2. Pingback: Klap geven | JerryKramer.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s