Klap geven

Volgende week geeft woonstichting De Key uit Amsterdam een klap op een lijst met projecten, die de komende jaren zullen worden uitgevoerd. Gisteravond was er een presentatie van De Key en het college over de lopende prestatieafspraken van de gemeente en De Key. Projecten als het Darwinhof en LDC werden gepresenteerd als een grote aanwinst voor Zandvoort. De Key heeft geïnvesteerd in deze projecten, en heeft zo’n 400 bestaande woningen op basiskwaliteit gebracht.

De gerealiseerde projecten komen uit de tijd van EMM, en zijn na de fusie aan het bezit van De Key toegevoegd. Er zijn plannen voor de Sophiaweg en de groene flat in Zandvoort-Noord. Alleen door de algehele economische situatie staan deze plannen in de ijskast. Volgende week krijgen we meer duidelijkheid over het wel of niet doorgaan van deze plannen.

Hoe was het ook al weer, EMM zou failliet gaan en een Amsterdamse corporatie zou de redding zijn voor het Zandvoortse volkshuisvestingswezen. Nu bijna twee jaar later heeft Zandvoort nog niet geprofiteerd van de ‘rijke’ corporatie. Behalve dat het college is gered door de aankoop van de Hoed van Palace is er in Zandvoort niet veel gebeurd.

De Key wil bezit gaan verkopen, zo zijn er verkoopplannen voor de huurwoningen in Tranendal. Maar wat gaat er met de opbrengst van deze woningen gebeuren. Gisteravond werd deze vraag gesteld, er kon niet direct op worden geantwoord, en de vraag zal schriftelijk worden beantwoord.

Het mag natuurlijk niet zo zijn dat Zandvoort als een melkkoe dient om de gaten in Amsterdam te vullen. Helaas ziet het er wel naar uit, dat eerst Amsterdam aan de beurt is, en als er nog budget over blijft, kijkt men of er in de badplaats nog iets te realiseren valt. Aangekochte bedrijventerreinen waar De Key in Zandvoort nieuwbouw wilde realiseren staan al weer te koop. En de vestiging Zandvoort zal waarschijnlijk verdwijnen. De meeste zaken zijn ook vanuit Amsterdam aan te sturen, op personeel kan worden bezuinigd, en de lokale verankering blijkt een fopspeen te zijn.

Wellicht ben ik iets te pessimistisch, maar ik heb er ook bijna twee jaar geleden voor gewaarschuwd. Jammer maar helaas, een verzelfstandiging van de Zandvoortse tak van De Key zou een oplossing kunnen bieden.

Een Reactie op “Klap geven

 1. Tja Jerry, zo gaat dat met de Key!
  En erg veel om de problemen van lokale bewoners op te lossen doen ze ook al niet.
  Ben zelf zo’n trotse bewoner van Darwinhof, Prachtige flat, geweldig uitzicht maar helaas na anderhalf jaar zijn de “opleverings ziektes” echt nog niet verholpen door de Key. De stank overlast van het riool in de centrale hal is er nog steeds (overigens ik woon op de 4e verdieping, en ook hier komt de lucht vanuit de badkamer je tegemoet!
  Als het regent stromen de balkons vol
  Staat de balkondeur op het haakje regent het naar binnen, moet je de deur maar dichtdoen zou je zo zeggen nietwaar?
  Maar mijn balkon is overdekt meneer!

  Zo zijn er nog een aantal zaken waar de Key echt een kei in is.

  Zoals je 2 jaar geleden al zei: Oppassen!
  Mvg, Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s