Brevet van onvermogen

Buchenwaldhek BentveldZo juist heb ik het aan het college uitgebrachte advies van de commissie bezwaarschriften m.b.t. het kunstwerk Bentveld gelezen. De commissie adviseert het college om het bestreden besluit (intrekken bouwvergunning) in te trekken. Op alle punten wordt de heer Bakker in het gelijk gesteld, zijn bezwaren worden dus gegrond verklaard.

Het college is nu aan zet om een besluit te nemen. Zij kunnen het advies van de commissie overnemen, en daarmee de heer Bakker toestaan zijn kunstwerk te laten bouwen. Of het advies niet overnemen, en het bestreden besluit niet in te trekken. Bij de laatste optie zal de heer Bakker met alle waarschijnlijkheid naar de rechter stappen om het besluit aan te vechten.

Het advies is vernietigend voor het functioneren van het college. Volgens de commissie bakt het college er helemaal niets van en verzuimen ze in hun taak om bouwvergunningen goed te toetsen. Met andere woorden ze verdienen een brevet van onvermogen.

Uit het advies: “Ten tijde van de aanvraag had het college reeds bekend kunnen zijn met het werk van de kunstenaars. Indien voor het college de betekenis van het kunstwerk van cruciaal belang was geweest, had het college bij de reclamant (red.: de heer Bakker) kunnen en behoren te informeren naar de achterliggende betekenis van het kunstwerk.”

Lees hier het volledige advies van de commissie:

Advies kunstwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s