Beachclub Zandvoort

Beachclub_zandvoortWe zijn de trotse eigenaar van een strandpaviljoen geworden. Helemaal leuk was de prijs, slechts 2 ton, een koopje. Wanneer onze beachclub opengaat blijft nog even geheim tot alles geregeld is. De voorbereidingen zijn alvast in volle gang.

Zo zijn de taken vanmiddag verdeeld: wethouder Tates wordt de kok, wethouder Toonen wilde de kassa doen, maar dat vond het CDA niet goed, dus doet hij nu de bedjes, wethouder Bierman spreekt voor zich (de tap), de VVD zit in de bediening, OPZ zit al in ’t Wapen van Zandvoort (dus helpen alleen met topdagen), de PvdA helpt in de keuken, het CDA staat in de spoelkeuken, GBZ zit bij de toiletten, GroenLinks organiseert de feesten, en de SP werkt niet (mee)!

De gemeente heeft er zin in, u ook?

Exit Venice Beach   

Gemeente Zandvoort en de uitbaters van strandpaviljoen Venice Beach hebben een minnelijke regeling getroffen. Op 12 augustus zijn beide partijen overeengekomen dat per 1 september 2008 de huurovereenkomst wordt ontbonden en dat de gemeente € 200.000 aan Venice Beach betaalt, minus de nog openstaande, aan de gemeente verschuldigde, bedragen. Het huurcontract verplicht de huurder om op deze datum haar kavel leeg op te leveren. Met het zetten van de handtekening is een einde gekomen aan een slepend conflict, waarin de eigenaren van Venice Beach en de gemeente elkaar voor de kortgedingrechter hebben getroffen. De uitspraak van medio juni staat menigeen in het geheugen gegrift. Dat kwam omdat de rechter in eerste instantie het verzoek tot ontruiming van het kavel dat werd gehuurd, niet honoreerde. De gemeente had hier wel op aangestuurd omdat de strandpachter een aanzienlijke huurachterstand had. De gemeente zag mogelijkheden om via een bodemprocedure alsnog haar recht te halen. Dit zou echter een langdurige en kostbare kwestie worden waarvan de uitslag niet bijvoorbaat vaststond. De thans overeengekomen oplossing is voor de gemeente acceptabel en past in het beleid om het aantal strandpaviljoen te reduceren. De nietafgebouwde strandtent was velen een doorn in het oog en het college van Burgemeester en Wethouders is verheugd dat er dan nu een einde gekomen is aan de vervelende situatie.

Een Reactie op “Beachclub Zandvoort

 1. Jerry,

  Een geluk bij een ongeluk. Jullie gaan niet echt exploiteren. Gezien de reputatie van dit college had ik als fatsoenlijk burger altijd nog een beroep kunnen doen op de Wet BIBOB. ‘Lees:’Voorkom misbruik vergunningen, subsidies en aanbestedingen met de Wet BIBOB.

  Ik verbaas me over het gemak waarmee deze aankopen worden genomen.

  4 november 2007 had je nog een idee voor een overschot van € 200.000,– op de begroting!
  Lees hieronde je AMENDEMENT 1:

  Teruggave overschot aan alle inwoners van Zandvoort

  RAADSVERGADERING VAN 6 november 2007
  Agendapunt 6

  De raad der gemeente Zandvoort,

  gelezen: de ontwerpbegroting 2008

  gelet op artikel 147 b van de Gemeentewet;
  gelet op artikel 1 sub b en artikel 33 lid 1 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad;

  overwegende
  – dat het kabinet al veel te veel belasting trekt;
  – dat iedereen dit merkt in zijn of haar portemonnee;
  – dat alle Zandvoorters van een teruggave profiteren;

  stelt voor:
  – het begrotingsoverschot van €200.000,00 terug te geven aan de Zandvoortse bevolking.

  Zandvoort, 6 November 2007.

  Met een conclusie dat deze € 200.000,–omgerekend +/- €25,00 per huishouden zou bedragen.

  Het college heeft het bedrag van € 200.000,–anders besteed.

  Ik raak steeds meer benieuwd naar de begroting 2009 van wethouder Toonen. Naast de aankoop van deze strandtent en de diverse woningen aan de Midden Boulevard zal hij toch de exploitatie verliezen zichtbaar moeten maken in zijn begroting.

  Groet
  Patrick

  P.s.
  Geef de burgemeester in de toekomst ook een plek in de organisatie. Laat hem de concurentie aangaan met de toiletjuffrouw van Woodstock of zet hem in als DJ Niek. Maar mijn voorkeur gaat uit als strandcoache voor de Marrokaanse jeugd uit Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s