Duur zomerparkeren

parkeerbordHet begon met een idee van Arlan Berg (CDA) om in de wintermaanden geen parkeergelden te vragen op de boulevard. Daarna was er een idee om bezoekers in de winter gratis te laten parkeren in heel Zandvoort. Deze ideeën zijn door het college uitgewerkt in een voorstel om de parkeertarieven in de winter (4 maanden) te verlagen naar 50 cent per uur. De andere 8 maanden wordt het tarief verhoogd naar € 2,50 per uur.

Het is opvallend dat in het voorstel staat dat het verlagen van de tarieven geen extra bezoek oplevert. Dit blijkt namelijk uit onderzoek in andere plaatsen. Voor D66 een partij van de overdenking is er geen enkele aanleiding om zich in dit onderzoek te verdiepen. Arlan Berg van het CDA mag alleen maar klappen voor het college, maar had liever net als de andere ondernemers gratis parkeren ingevoerd.

We krijgen in Zandvoort nu een duurder tarief voor 8 maanden en een goedkoper tarief voor 4 maanden per jaar. De VVD was tegen het verhogen van de parkeertarieven in de zomer en diende een motie in om de tarieven in de zomer niet te verhogen. Een meerderheid in de gemeenteraad vindt het geen enkel probleem om de tarieven in de zomer te verhogen om de verdwaalde toerist in de winter goedkoper te laten parkeren. Extra toeristen zoals uit onderzoek blijkt komen er in de winter niet met een verlaagd parkeertarief. We jagen door dit voorstel alleen de toeristen in de zomer op hoge kosten. Of verjagen we de toeristen hiermee in de zomer?

3 Reacties op “Duur zomerparkeren

 1. Nico Stammis

  Parkeergeld. Ooit ingevoerd voor het vermeende regulerend effect. Nu een belangrijke inkomstenbron voor deze gemeente.
  Een aanzuigend of afstotend effect voor het toerisme heeft deze parkeerbijdrage op geen enkele wijze volgens mij.
  Wat Zandvoort te bieden heeft zou dé factor moeten zijn.

 2. Sheila truder

  Zo help je zandvoort nog verder de afgrond in.
  We staan al te boek vanwege het dure parkeren ( vooral in het centrum)
  Belachelijk voorstel dus.

 3. Cor Haagsman

  Betaald parkeren en nu nog duurder parkeren is een domme actie van de gemeenteraad. In vele steden wordt het parkeergeld verlaagt of zelfs afgeschaft. Dit om het winkelend publiek weer de gelegenheid te geven om eens op een normale manier van het winkelen te genieten. (O, snel wij moeten weer terug want wij hebben te weinig in de parkeermeter gedaan is een bekende kreet). Nee, zegt de gemeenteraad zomers gewoon meer betalen. Zandvoort… waar zijn jullie mee bezig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s