Lege terrassen

Het stormt in Zandvoort. Vandaag trokken de bomen aan het kortste eind. Zeer binnenkort zullen de ondernemers omvallen. Op een bewonersavond kwamen er harde beloften van de gemeente. En zie hier het resultaat. Iets waar ik vijf jaar geleden al voor waarschuwde wordt in de praktijk gebracht.

De deuren van de horeca moeten om 24.00 potdicht. Geen achtergrondmuziek meer op het terras en de ondernemer dient als een kleuterleider iedereen te manen stil te zijn. Na 2.00 mag je de drie-uurs zaken niet meer in en op het terras mag geen publiek meer aanwezig zijn.

Is de gemeente vergeten dat juist door het rookbeleid de terrassen vol staan? Op verzoeken van ondernemers om hun terras te overkappen en geluidoverlast te beperken wordt geen medewerking verleend. Wanneer de gemeente een bruisende badplaats wil zijn hoort daar nou eenmaal overlast bij. Ik schreef daar al eerder over, uiteraard dienen de excessen aangepakt te worden. Deze regels zullen naar mijn mening de situatie alleen maar verslechteren. Buiten de terrassen zal het drukker worden en het vechten om klokslag 2.00 zal weer terugkeren.

Een ingehuurde kracht namens de gemeente maant de ondernemers nu al de deuren te sluiten om 24.00. De ondernemers wisten van niets. Met een zeer arrogante houding onder politiebegeleiding wordt het van kwaad tot erger.

De samenwerking tussen ondernemers en gemeente was op de goede weg, maar wordt op deze manier volledig om zeep geholpen.

7 Reacties op “Lege terrassen

 1. Jacques Jongmans

  Het is al jaren duidelijk, ook onder onze vorige burgervader, dat men de gevolgen van het een toeristendorp te zijn niet begrijpt. Vreemd is echter dat men de term toeristen belasting heel goed begrijpt.

 2. daarom jaren geleden al mijn zaken verkocht .was toen al in opkomst .al die regeltjes ,jaren geen problemen .maar toen al dit soort regeltjes eraan kwamen ?? achter elkaar !! pannekoek begrijpt niets van Zandvoort en nog minder van de horeca .ik wens een ieder die een horeca zaak heeft .veel sterkte toe .

 3. Jan Lul die de dupe is van deze Tante

  Deze dame die € 50,000 verdient voor 2 dagen aanwezig zijn (dus net onder de Balkenende norm) weet het voor elkaar te krijgen de taak van bemiddelaar (tussen overlast ontvangers en overlast veroorzakers) zo te draaien dat ze tot in het diepste gehaat wordt door veel ondernemers.
  En wie betaald haar? wij toch als bewoners en dus ook ondernemers.
  Wat moet ze hier? Zandvoort ten gronde richten? stuur haar met pek en veren het dorp uit (ha Ronald wat je schrijft 40-45 is terug en wat Niek Meijer roept “leve de republiek.

 4. Jan Lul die de dupe is van deze Tante

  40-45 is niet de vergelijking met de oorlog maar de avondklok waar Ronald op doelt.

 5. Anne-Marie Strijder

  Goh mensen volgens mij wonen wij in een badplaats en daar hoort nou eenmaal heel veel gezelligheid bij als de badgasten van het strand komen willen ze heel graag net zoals in het buitenland heel gezellig lekker met de muziek mee kunnen genieten dat hoort nou eenmaal bij een badplaats~!Ik weet nog goed de bierfeestn met de brullende lleeuw op zn achterpotend zittend brullen mensen dat was toen altijd heel gezellig niemand zeurde of sijkte over die herrie!Als julllie daar niet tegen kunnen ga dan in en hutje op de heide wonen!!!

 6. Hans Braam

  WANBELEID!!!! Deze gemeente melkt de toeristen gewoon van 10.00 uur tot 22.00 uur uit via parkeergelden en toeristenbelasting en voor de rest geen overlast alstublieft. Laten mensen 2 x per jaar 400 euro toeristenbelasting betalen om op een camping te mogen staan! Ze zijn werkelijk alle schaamte voorbij. Totaal geen inlevingsvermogen met mensen die proberen hun hoofd boven water te houden….walgelijk gedrag!!!!!

 7. Herr Tom Karl Bil

  Duitse tourist die all jaars naar Zandvoort op bezoek gaat een ik moet zege 25-30 jaar gelede waas Zandvoort een hel mooie plek voor vakantie met restaurant, leuke winkels gezelligheid maar als je vandaag naar Zandvoort gaat is it echt keen mooie plek meer waar jee goede herinnering heb so aal vroeger- Zandvoort woord echt dood…da heb je keen leven na 8 uur avends allen maar televisie gaat noch. Die enkele grond om the komen is nog de tenten op strand. Dit is echt geweldig een heb je niet so vak so moei — wij gaan graag naar andere plaatse een allen maar korte tijd naar Zandvoort niet meer de hele vakantie… zonder voor Zandvoort. Tom vaan Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s