Milieubeleidsplan

windmolenAfgelopen woensdag sprak de commissie Ruimte en Economie over het milieubeleidsplan 2014-2018. Een document vol met plannen om de leefomgeving van Zandvoort te verbeteren. Iets waar de VVD een voorstander van is, alleen niet op de regelzuchtige manier zoals voorgesteld.

D66 en CDA wilden de milieueisen zelfs aanscherpen en hadden schijnbaar niet in de gaten dat ze aan de ene kant ageren tegen windmolens voor de kust en aan de andere kant de Zandvoortse ingezetenen willen opzadelen met meer milieuregels. Ik classificeerde het als hypocriet.

De financiële dekking van de plannen valt of staat namelijk met subsidie uit het Luchterduinenfonds (windmolenpark) van Eneco. Een onzekere factor, aangezien het fonds om het jaar € 45.000 te verdelen heeft over vier gemeenten.

De plannen voor Zandvoort kosten veel meer geld. Dit was aanleiding om de wethouder uit te dagen en te stellen dat het stuk zo in prullenbak kon. Wethouder Challik was het daar mee eens. De coalitie kon alleen nog maar verbaasd kijken.

De wethouder beloofde een nieuw document naar de gemeenteraad te sturen, waarin de financiële dekking niet alleen uit het Luchterduinenfonds komt. Het document hebben we ontvangen, maar is alleen op een aantal regels geel gemarkeerd ten opzichte van het besproken document.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s