Oogjes dicht en snaveltjes toe

uilTwee dagen zijn we al bezig om de begroting 2015 vast te stellen. Erg vermoeiend… zelfs zo vermoeiend dat een deel van de raad de oogjes halverwege de vergadering niet meer open kon houden.

Maandag gaan we weer verder, ten minste een deel van de raad en college. Grootste afwezige is de wethouder financiën, die met vakantie is. Het kan allemaal in Zandvoort. In andere gemeente is de wethouder gewoon de pineut, en wordt de vakantie geannuleerd. Hier gaan we de besluitvorming in met één wethouder en burgemeester.

Gisteravond werden een aantal moties en amendementen besproken. Gevoelig voor de argumenten van de oppositie was de coalitie niet. Heel demonstratief streepte het CDA op voorhand al een groot kruis door de moties en amendementen. “We hebben toch de meerderheid” werd niet al te zacht gefluisterd.

Ook het college nam geen verantwoordelijkheid. Wanneer ze werd verzocht om een advies, kwam er een heel uitgebreid betoog zonder advies.

Daarentegen werd de motie van het CDA, waarmee het college wordt opgeroepen om met een plan van aanpak te komen voor een nieuw parkeerplan, al ingelijst om op het nachtkastje van de wethouder te zetten. Hij zal er nog wel de nodige slapeloze nachten van krijgen. Zonder dekking wordt het college op pad gestuurd om het fiscaal parkeren in de winter goedkoper te maken. Het winter parkeren voor geheel Zandvoort levert de gemeentekas € 540.000 op. Wanneer de parkeertarieven in de winter worden gehalveerd zal er € 270.000 dekking gevonden moeten worden. Op vragen van de VVD werd nauwelijks gereageerd. “Het komt wel goed” meldde wethouder.

Het is tevens opvallend dat het college een week geleden nog tegen ad hoc besluiten op het dossier parkeren was. Gisteren ineens niet meer. De integrale visie is ingeruild voor een ad hoc plan van aanpak. Dat belooft niet veel goeds met een aantal raadsleden, die op maandag gratis parkeren in de winter op de boulevard willen, op dinsdag een proef voorstellen voor gratis parkeren op zondag in geheel Zandvoort, en op woensdag de parkeertarieven in de winter willen verlagen.

Ik wens de wethouder een goede nachtrust.

Een Reactie op “Oogjes dicht en snaveltjes toe

  1. ben benieuwd of het stelen van ons geld met de parkeer vergunningen dan ook doorgaat ? of ook eruit gaat ? voor de rest mooi stukje jerry .
    vertel ze de waarheid maar .!! is er tenminste een die de waarheid nog spreekt .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s