Hogere onkostenvergoeding

We krijgen er geld bij. Raadsleden krijgen een vaste vergoeding plus onkostenvergoeding. De hoogte van beide was voorheen afhankelijk van het aantal inwoners van de gemeente waarin men raadslid was. Sinds juli is de onkostenvergoeding niet meer afhankelijk van het inwonersaantal. Alle raadsleden krijgen sindsdien hetzelfde bedrag aan onkostenvergoeding.

De reden hiervoor is dat de regering stelt dat een raadslid in een kleine gemeente net zoveel moet betalen voor een abonnement op een krant als een raadslid in een grotere gemeente.

In Zandvoort krijgen de raadsleden een vaste vergoeding van 580 Euro. De onkostenvergoeding is verhoogd van 167 Euro naar 344 Euro. Dat is 177 Euro meer in de maand. Hiervan gaat de helft naar de belastingdienst. Onder aan de streep een slordige 1000 Euro per jaar extra aan onkostenvergoeding.

Eerder heeft de gemeenteraad besloten om de raadsleden een gratis laptop te verstrekken. Dit besluit moet alleen nog geformaliseerd worden. Wellicht zullen de voorstanders van dit besluit terugkomen op hun besluit. De gemeente moet al opdraaien voor de verhoging van de hogere onkostenvergoeding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s