Scheine? Keine Scheine!

NSHet is zaterdagochtend 21 juni druk op station Zandvoort aan Zee. Duitse toeristen staan in de rij om een kaartje te kopen bij één van de drie NS-kaartautomaten. Na enige tijd wordt duidelijk dat de automaat geen briefgeld accepteert. Diep in de rugzak wordt gezocht naar een bankpasje.
Op het scherm verschijnen een aantal opties: Kopen OV-Chipkaart, OV-Chipkaart met railrunner, OV-Chipkaart met Dagkaart of OV-Chipkaart met Samenreiskorting?

“Keine Ahnung!”

De eerste zweetdruppels lopen over de voorhoofden. Men probeert elkaar te helpen, en linksonder wordt de vlag van het Verenigd Koninkrijk gevonden. De taal van de automaat gaat over in het Engels. Nog steeds vliegen de Nederlandse termen over het scherm. Er wordt een blik naar achter in de rij geworpen.
De rij wordt alleen maar langer. Ook Nederlanders in de rij beginnen ongeduldig te worden. De trein vertrekt met tien minuten. Dan maar helpen: “Wie viel Fahrscheine? Kinder? Nach Amsterdam?”

De bestelling is gereed, maar de bankpas wordt niet geaccepteerd. De Nederlandse man stuurt enigszins teleurgesteld de Duitse toeristen naar de Kiosk op het perron. Ondertussen hoort hij de conducteur fluiten voor vertrek.

“Scheiße!”

Uiteindelijk konden deze Duitse toeristen nog een papieren kaartje kopen bij Kiosk op het perron. Vanaf 1 juli kunnen zij alleen nog terecht bij een NS-kaartautomaat.

De VVD vindt dit voor buitenlandse toeristen een zeer klant- en gebruiksonvriendelijke service. Wij roepen in een motie het college op in overleg met de NS en staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu te bewerkstelligen dat buitenlandse toeristen vanaf Zandvoort op een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke manier met de trein kunnen reizen.

De motie is gisteravond met algemene stemmen aangenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s