Windmolens NEE!

windmolenVandaag was de VVD-Statenfractie tijdens een werkbezoek in Zandvoort aanwezig bij een werkbezoek van de Tweede Kamer aan de gemeenten Noordwijk en Zandvoort. Wethouders, vissers, strandpachters en bewoners hielden een betoog waarom zij tegen de komst van windmolens dicht op de kust zijn. Gevaarlijk, duur en slecht voor de economie waren argumenten waarmee zij de Kamerleden probeerden te overtuigen om zeker niet dicht op de kust windmolens te realiseren.

In de uitzending van Nieuwsuur werd een kort verslag uitgezonden over het werkbezoek. Interviews waren er met voormalig minister Vermeend (PvdA) en Tweede Kamerlid Leegte (VVD). De PvdA-man een groot tegenstander van windmolens schetste duidelijk dat er een historische fout gemaakt wordt om te kiezen voor windenergie; het is achterhaald. De woordvoerder van de VVD maakte duidelijk gegijzeld te zijn door het energieakkoord. Windmolens draaien niet op wind, maar op subsidie.

Iedereen heeft zijn best gedaan de Tweede Kamer te overtuigen om de horizon aan de kust vrij te houden van windmolens. De Tweede Kamer is aan zet: kiezen zij voor windmolens dicht op de kust of kiezen zij voor windmolens ver op zee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s