Holadijeestemming

parkeerbordHulde, bravo en denkbeeldige bloemen… Het was weer eens ouderwets genieten op Facebook. De ‘harde kern’ van het APRZ (Anti Parkeer Regime Zandvoort) reageerde als door een wesp gestoken op de stelling van de VVD. Een stelling met een knipoog naar hun slogan: ‘Ik heb er de P in’. De VVD lanceerde deze week de stelling: ‘Uitstel parkeerbeleid kost iedere Zandvoorter € 10,- extra. Hier heeft de VVD er de P in’, “schande, dan pikken ze ook nog eens je logo.”

Je kon er natuurlijk de klok op gelijk zetten! De triomfantelijkste reactie vind ik de anti-slogan: ‘Een stem op de VVD kost iedere Zandvoorter 80 euro’. De gehele aanhang van GBZ (Gemeentebelangen Zandvoort) natuurlijk meteen ‘vind-ik-leuk’ klikken. Zo sportief als ik ben, geef ik Wijnand Burger een denkbeeldig bosje bloemen voor zijn ondersteuning van onze campagne. Ook hij weet dat de VVD een voorstander is van een goedkoper tarief.

Het is duidelijk dat veel mensen blij zijn met het besluit van de gemeenteraad om geen parkeerbeleid in te voeren in de wijken Oud-Noord, Park Duijnwijk, Tranendal en Vogelenbuurt. De vlaggen mogen uit en de posters kunnen weer van het raam. Een minderheid in deze wijken zijn minder uitzinnig, zij kozen wel voor een parkeerregime.

Deze groep hijst nu de vlag halfstok en heeft er de ‘P’ in. Er was hen vier jaar geleden namelijk iets beloofd door alle politieke partijen. Nu moeten ze wachten op een gemeenteraad die wel naar hen ‘luistert’ en geen loze beloftes maakt.

De parkeerdiscussie is voorlopig geparkeerd. De politieke partijen gaan weer met mooie beloftes richting de verkiezingen: gratis (winter)parkeren, parkeren na 18u gratis en parkeerbeleid terugdraaien. En de inwoner van Zandvoort, die mag betalen.

4 Reacties op “Holadijeestemming

  1. De juiste analyse. Wij, als bewoners van de omgeving Wilhelminaweg hebben wel een parkeerregime. Prima initiatief, de opritten (met of zonder garage) bij de woningen zijn weer bezet en de parkeerdruk op de openbare weg is niet meer aanwezig. Geen gezoek, geen rondjes rijden (ook nog eens milieuvriendelijk) of je irriteren dat de buurman met twee auto’s en in het bezit van een garage, de plekken op de openbare weg bezet.
    Dus luxe voor € 80,- prima. Handhaven

  2. Ook wij kunnen ons vinden in de bovenstaande tekst van Peter en zijn blij met onze parkeerregime. Geen gezoek meer naar een plaats of in nood parkeerden wij onze auto bij Huis in de Duinen en gingen op de fiets naar HID om de auto te pakken. De 80 euro plus 1 bezoekerspas voor DRIE uur parkeren betalen we per jaar graag (is omgerekend 9 euro per maand). Ook onze visite is welkom en bij een feestje gaan we even langs de buren voor meer kaarten. Natuurlijk moeten wel de andere betalende bewoners in Zandvoort een gelijk bedrag gaan betalen zo krijg je een eenheid en misschien is het mogelijk om met je pas ook elders 3 uur te kunnen staan?

  3. Zo kan het ook, en een ieder is tevreden in die wijken waar een parkeerbeleid zeer van toepassing is.

  4. Pingback: Er de pee in hebben | JerryKramer.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s