Amsterdam wel, Zandvoort niet (meer)

De Key ZandvoortDe dol dwaze dagen van De Key worden verlengd, maar let op alleen in Amsterdam. De Key Zandvoort heeft het telraampje erbij gepakt, en is tot de conclusie gekomen dat er in Zandvoort voldoende ‘goedkope’ sociale huurwoningen beschikbaar zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens. Ronald Elenbaas: “De korting van 100 euro is in Zandvoort helemaal niet nodig.”

Welke woningen De Key voor deze groep woningzoekenden in gedachte heeft is onbekend. Zo vraagt De Key voor een woning in de Van Speijkstraat, een ‘kippenhok’ van nog geen 30 m2, al een kale huur van 535 euro. Een- en tweepersoonshuishoudens met een kleine beurs zijn dus aangewezen op dit soort woningen.

Woningzoekenden met kinderen krijgen nog wel een korting van 100 euro. Of deze groep er ook voor in aanmerking komt is nog maar de vraag. In het afgelopen jaar zijn alle eengezinswoningen verkocht of in de vrije sector verhuurd.

De Key heeft op 1 februari een reactie gestuurd naar het College voor de Rechten van de Mens op mijn klacht. Hieronder kunt u de reactie en een toelichting lezen op de korting. Het is opvallend dat De Key niet kan uitleggen wat hun primaire doelgroep is, dat beloofd wat tijdens de zitting op 19 februari.

reactie De Key College voor de Rechten van de Mens

4 Reacties op “Amsterdam wel, Zandvoort niet (meer)

  1. Duidelijk een vorm van doorgeschoten beleid. Maar wat wil je als je zoals in mijn geval alleen de reactie al 3 keer moet lezen en dan nog steeds zeker weet dat je niet alles begrijpt. Succes binnenkort!

  2. Voordat je het weet heb je in Zandvoort grote murken families. Die weten altijd precies waar ze het kunnen krijgen. Heel goed Jordie. Mijn stem heb je.

  3. Trouwens als VVD ben jij natuurlijk alleen voor huurverhogingen en niet voor huurverlagingen. Foei Key, beetje de armste in Zandfoort minder huur laten betalen. Juist die moeten wij keihard aanpakken.

  4. Klaas, leg eens uit! Waarom moet ik als alleenstaande 100 euro meer betalen? En als ‘VVD’ ben ik voor een goede sociale huursector, zonder huurverhogingen om de tekorten in Den Haag te dekken. Het slaat helemaal nergens op wat ze doen! Je hoeft het niet altijd eens te zijn met Mark Rutte als VVD’er, Nederland merkt het nog wel. Maar we kunnen allemaal roepen dat het belachelijk is. Ik pik het beleid van De Key niet en stap naar het College van de Rechten van de Mens! Wat doe jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s