Voordeel van de twijfel

voordeel van de twijfelDe behandeling van de begroting 2013 stond in het teken van de mededeling van het college over de grote tegenvallers in het lopende begrotingsjaar. Zo meldde het college tijdens de commissie behandeling dat er bovenop de tekorten van de voorjaarsnota (700.000 euro) nog eens een tekort van tussen de 800.000 en 1.2 miljoen euro in 2012 te verwachten is. De tekorten in het lopende begrotingsjaar hebben de volgende gevolgen voor de begroting 2013 en meerjarenraming:

2013: 1.1 miljoen negatief
2014: 850.000 negatief
2015: 420.000 negatief
2016: 0

Wethouder Toonen, Financiën, wist de gemeenteraad gisteravond te overtuigen van de aanpak van het college om in de december met concrete voorstellen te komen om de begroting van 2013 en meerjarenraming sluitend te krijgen. In een persoonlijke stemverklaring heb ik het college het voordeel van de twijfel gegeven en mijn vertrouwen uitgesproken.

Voorzitter,
Ik heb kennis genomen van de mededeling van het college over de tekorten van het begrotingsjaar 2012 en de gevolgen voor de begroting 2013 en meerjarenraming. Het college geeft hiermee aan dat het huishoudboekje van de gemeente Zandvoort niet op orde is, en stelt dat de behandeling van de begroting slechts een momentopname is. De gemeenteraad zal in zijn controlerende taak moeten constateren dat de begroting 2013 geen realistische weergave is van de werkelijke financiële situatie van de gemeente Zandvoort.

De gemeenteraad kan hierdoor zijn kaderstellende taak onvoldoende uitvoeren om waar mogelijk de begroting bij te stellen. Ik heb het betoog van de wethouder gehoord, en hij heeft mij overtuigd dat hij in december met een pakket van maatregelen komt om de begroting wel sluitend te krijgen voor 2013.

Advertenties

2 Reacties op “Voordeel van de twijfel

  1. Beste Jerry,

    Wethouder Toonen, Financiën, wist jou en de meerderheid van de gemeenteraad gisteravond te overtuigen van de aanpak van het college om in de december met concrete voorstellen te komen om de begroting van 2013 en meerjarenraming sluitend te krijgen.

    Prachtige voornemens, mij zal hij nimmer overtuigen. De arrogantie waarmee hij het budget afwees voor een nieuw pak voor onze dorpsomroeper typeert deze Wethouder. Ik zou willen voorstellen als hij zijn belofte niet nakomt, hij en zijn mede wethouders een pak krijgen in de stijl van de dorpsomroeper en dat zij daarmee een waardig afscheid krijgen, tijdens hun laatste ronde door ons dorp.

    Groet

  2. Richard laurentzen

    Rutte je moet doorgaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s