Eva en het Buchenwaldhek

De discussie over het Buchenwaldhek in Bentveld is weer in het nieuws. Wat bezielt iemand toch om een omstreden hekwerk te willen bouwen. De heer Bakker eigenaar van het landgoed Groot Bentveld gaat namelijk in beroep tegen het intrekken van de bouwvergunning van het kunstwerk.

Een moeilijke materie, aangezien de gemeente Zandvoort de bouwvergunning had verleend zonder de betekenis van het hekwerk te weten. Pas later in de uitzending van ‘De Wereld Draait Door’ vertelden de ontwerpers van Studio Job op TV een verhaal over concentratiekampen, schoorstenen en een bel met een vertaling in het Latijn van de Duitse tekst op de poort van Buchenwald, ‘Jedem das Seine’ (ieder het zijne). Bewijs nu maar eens dat de heer Bakker van deze betekenis niets wist, zoals hij beweert.

De heer Bakker is dus niet bang om weer een keer de landelijke pers over zich heen te krijgen. Het lijkt er op dat het hek van brons al in zijn bezit is, en hij het waarschijnlijk zonde vindt om het niet te plaatsen.

Eerder heb ik een ontwerp gezien van de heer Bakker voor de realisatie van een kunstgalerie. Een bouwwerk dat ondergronds is gesitueerd als een soort ‘slotgracht’ aan zijn huis in de vorm van de letters EVA. Letters die men vanuit het vliegtuig, zeker ’s nachts door het licht vanuit de galerie, kan zien. Ik heb vernomen dat zijn vrouw Eva heet.

Ik heb zo mijn twijfels.

2 Reacties op “Eva en het Buchenwaldhek

 1. Kunt u me uitleggen dat ik buiten niet naar mijn zoon mag kijken 10 jaar rugby.
  En dat er wel 609 man in een kerk mogen zitten.
  Ik draag mondkapjes overal maar door dit beleid gaat Nederland kapot.
  En ja u doet het goed en ja ik stem vvd maar dit is schandalig .

 2. Norbert Guether

  Dear Sir.
  I’am an habitant of Berlin,have had during my 42 years of adulthood many banks..But your ING Bank is an scrupuless,mafialike Bastard,wo strives to eliminate there customers,if they bring not enough in.I had chosen this Bank out of the myth ,that you are honorable people,but you are the disgustiest people of europe,short after Putin und Erdoghan.Pleas be so Kind and pull back your ING Mafia.In Germany Wenn have quiete enough Mafia from the whole World.Will during the rest of my live See you as russians.
  Norbert Guether

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s