Eva en het Buchenwaldhek

De discussie over het Buchenwaldhek in Bentveld is weer in het nieuws. Wat bezielt iemand toch om een omstreden hekwerk te willen bouwen. De heer Bakker eigenaar van het landgoed Groot Bentveld gaat namelijk in beroep tegen het intrekken van de bouwvergunning van het kunstwerk.

Een moeilijke materie, aangezien de gemeente Zandvoort de bouwvergunning had verleend zonder de betekenis van het hekwerk te weten. Pas later in de uitzending van ‘De Wereld Draait Door’ vertelden de ontwerpers van Studio Job op TV een verhaal over concentratiekampen, schoorstenen en een bel met een vertaling in het Latijn van de Duitse tekst op de poort van Buchenwald, ‘Jedem das Seine’ (ieder het zijne). Bewijs nu maar eens dat de heer Bakker van deze betekenis niets wist, zoals hij beweert.

De heer Bakker is dus niet bang om weer een keer de landelijke pers over zich heen te krijgen. Het lijkt er op dat het hek van brons al in zijn bezit is, en hij het waarschijnlijk zonde vindt om het niet te plaatsen.

Eerder heb ik een ontwerp gezien van de heer Bakker voor de realisatie van een kunstgalerie. Een bouwwerk dat ondergronds is gesitueerd als een soort ‘slotgracht’ aan zijn huis in de vorm van de letters EVA. Letters die men vanuit het vliegtuig, zeker ’s nachts door het licht vanuit de galerie, kan zien. Ik heb vernomen dat zijn vrouw Eva heet.

Ik heb zo mijn twijfels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s