E-mail Mark Rutte

Beste partijgenoot,

Morgen, op 12 september, ligt een duidelijke keuze aan u voor. De keuze tussen de problemen waar ons land voor staat doorschuiven, of nu aanpakken.

Ik wil straks een land aan onze kinderen overdragen waar we orde op zaken hebben durven stellen toen dat nodig was. Waar de overheid niet meer uitgeeft dan ze binnenkrijgt en waar de belastingen laag zijn. Waar die volgende generatie stevig in de schoenen wordt gezet met goed onderwijs dat aansluit op de arbeidsmarkt. Waar mensen ook in de toekomst een onderneming durven beginnen omdat de omstandigheden daar gunstig voor zijn.

Daarom moeten we nu maatregelen nemen. Zorgen dat hard werken en succes niet worden bestraft, maar beloond. De belastingen snel verlagen, om de economie een impuls te geven. Regels schrappen waar ondernemers last van hebben. Zorgen voor bereikbaarheid. De overheid moet zich concentreren op kerntaken als veiligheid, infrastructuur, zorg en onderwijs.

Ik ben trots op de resultaten die we in anderhalf jaar tijd hebben geboekt, maar we zijn er nog niet. De keuze die u op 12 september maakt, is dus van groot belang. Die keuze bepaalt of we de problemen doorschuiven, of aanpakken. Of we voor de volgende generatie een sterk en gezond Nederland achterlaten.

Mij lijkt de keuze duidelijk. Ik reken op u.

Als u ons steunt, laat dit dan ook de mensen in uw omgeving weten. Bijvoorbeeld door hen deze e-mail door te sturen. Dankuwel.

Mark Rutte

81 Reacties op “E-mail Mark Rutte

 1. Helaas heeft hr. Rutte geen gevoel voor de realiteit en moet ik D66 stemmen, ivm zijn PVV standpunt, aftrekbaarheid hyp., en Griekse steun

 2. Een stem op D66 hoe sympathiek ook is een stem op Samson. En als er iemand de kraan open zet bij de Grieken en zeker de hyptheekrente-aftrek per gisteren afschaft dan is het de PvdArmoede wel. Want dat wordt het: armoede, het geld halen bij de middeninkomens en uitdelen onder de laagstbetaalden. Alleen die laatste groep zal spectaculair groeien onder Samson.

  En laat je niet belazeren door de uber-Amerikaanse aanpak aka de manier waarop Samson is neergezet, maar kijk eens achter de man en wie tref je dan aan op de lijst? Inderdaad van de stokstijve salonsocialisten als Mariet Hamer, Frans Timermans en de complete oude bende. Tsja, echt lui die je kunt vertrouwen als het gaat om dingen op hun manier regelen. Mijn manier is dat niet.

 3. Pingback: E-mailadres Mark Rutte (premier@vvd.nl) | JerryKramer.nl

 4. Ik merk aan de zoekresultaten, dat u op zoek bent naar het e-mailadres van Mark Rutte. Hierbij: premier@vvd.nl

 5. Ed de Jong

  Meneer Rutte, nu weer hoor ik dat een ander land( lees Slovenië) weer met zijn nek in de schulden zit. Hoever laat u dit gaan? Tot we platzak zijn?!
  Ik wil persoonlijk uitstappen uit deze gigantische flop! De euro was…is….en zal geen enkel voordeel bieden! Ik kan alleen maar zeggen! Hup,hup,hup! Eigen land eerst op orde brengen. Dan de rest! En laat ik u weten…..we hebben het niet voor elkaar!

 6. Hallo
  Ik zou jullie toch heel graag willen vragen om dit filmpje eens te bekijken.
  Misschien een tip voor de bezuinigingen.

 7. Top idee hoor meneer Rutten laten we lekker bezuinigen op de kinderopvang studenten die net van school komen en geen werk meer kunnen krijgen+ alle pedagogen die zonder werk komen te zitten hebben maar pech, want ja zoals jezelf al zei in het jeugd journaal hoef je zelf niet te bezuinigen!!! 👎21 september sta ik zeker op het binnenhof van den haag het word tijd dat je maar eens je biezen pakt!!

 8. Een leerling van een middelbare school

  Waarom MOET je nar school en moet je ook nog eens je eigen boeken gaan betalen?

  groeten een leerling van een middelbare school

  12 jaar oud

 9. W. Verforst

  Het door U opgegeven e-mail adres van minister-president Mark Rutte, klopt niet !! Ik stuurde ’n e-mail en kreeg als antwoord van :
  postmaster@vvd.nl ” , dat het door U opgegeven adres niet bestaat.

 10. Dr. J. de Jong

  Beste Mark Rutte,

  Het Staatsbezoek van de President van China en zijn vrouw staat voor de deur. Altijd weer een leuke gelegenheid om de mensenrechten ter sprake te brengen. Voor de Chinezen is dit meestal een onaangename affaire, maarrrrr dit hoeft niet! Ik heb namelijk een belangrijk onderwerp dat meestal onbelicht blijft. De Chinezen zullen er oren naar hebben! In de Tibetaanse kloosters zijn er grote misstanden. Kindermisbruik komt er op grote schaal voor, in een enkel geval leidt dit tot moorden. Hoe mooi zou het zijn als er een minimumleeftijd van bijv. 18 jaar zou worden ingesteld. Ik heb ook de UN verzocht een speciale werkgroep op te richten. Enkele jonge lama’s (die zelf zijn misbruikt, dit leidde tot alcohol- en drugsmisbruik) in Bhutan en India heb ik nu zo ver dat ze een minimumleeftijd gaan instellen. Verder is het zo dat het meeste geld naar mannenkloosters gaat en dat er (te) weinig vrouwenkloosters zijn. Wat zou het mooi zijn als er een regel was die stelde dat er voor elk mannenklooster een vrouwenklooster moet zijn met even goede faciliteiten! Kindermisbruik en ongelijkheid uitroeien, ik denk dat we dat echt allemAAl willen.

  Zou u zo goed willen zijn deze mail door te sturen naar de leden van het Koninklijk Huis die ook aanwezig zullen zijn bij het bezoek van de Chinese president?

  Dank u,

  Jelly de Jong, Ph.D.

 11. Wij `De Jongeren` uit Zuidoost willen heel graag een gesprek met U over de ontwikkelingen daar. Jongeren Organisatie`Go Uptown` https://www.youtube.com/watch?v=NDscd_jE9yI

 12. mg.martis

  Wouter Bos bai den Konjo bo Mama!!

 13. Beste heer rutte

  Ik heb hier lang over na gedacht om u eens een berichtje te sturen.
  Maar ik ben het nu een beetje bui, Nederland gaat kapot heeft u dat wel door, veel werkloosheid omdat alles duurder moet, wat denkt u van mensen die ziek zijn denk hier bij aan COPD, fybromialgie, kanker bepressi en andere ziektes of aandoeningen zorg verzekering kunnen nog amper betaald worden, terwijl u er zoetjes bij zit en het plan om Nederlander nog meer met de grond gelijk te maken, zit meer als de zelfde van Nederlandse burger elk dubbeltje op ze kant te draaie, maar wat kan u dat schelen hoog waarschijnlijk woord dit nog niet eens gelezen, maar nu mij vraag wanneer stapt u op, zo dat er iemand komt die wel zijn hersenen gebruikt en dan u fouten en schaden kunnen herstellen….

  Met vriendelijke groet
  Een niet te voeden burger

 14. Beste Mark Rutte,
  STEM NIET IN MET TPP!
  ! Dit Trans-Pacific Partnerhip is echt niet in het voordeel van Nederland en de andere Europese landen.
  We worden alleen maar klem gezet om allerlei ongunstige regelingen te moeten aksepteren in het voordeel van Amerikaanse multinationals.
  Ik woon in de VS en lees de kritiek, die er ook aan deze kant is op dit monster pact.
  Doe uw huiswerk en laat de NLse regering hun mannetje staan.
  Doe uw best voor NEDERLAND en Europa, dat is waarvoor u gekozen bent.
  Met vriendelijke groet, Inge v.d. Berg

 15. Heer Rutten Elke keer een nieuwe leugen van u.Nu weer miljarden naar Griekenland Hoorde u nog roepen geen cent meer naar grieken land inderdaad geen cent Maar wel .miljarden die u had kunnen besteden aan de zorg Waar de VVD (vereniging van Dieven) op asociale wijze wordt op bezuinigd Heer Rutten U moet zich diep schamen En stop tegen de mensen te liegen en bedriegen.Jan groeneveld Den Haag

 16. Marij Houthuijzen

  Heer Rutte,
  Het e-mailadres klopt niet.Ik heb zoveel te zeggen,Griekenland was de zoveelste leugen van u schandalig.Mijn andere punt is de toestroom van vluchtelingen wat niet had gebeurt als Amerika en bondgenoten niet hadden ingegrepen in het Midden-Oosten en dat voor olie.De tolerantie is gezakt naar het dieptepunt als je weet dat de burgers hier voor moeten betalen bovenop alle bezuinigingen wat u nogal makkelijk af schijnt te gaan!Als klap op de vuurpijl zijn er nogal wat ontevreden vluchtelingen die van alles eisen en ontevreden zijn,het moet niet gekker worden!Helaas zal er nooit wat veranderen na u komt er weer een nieuwe zakkenvuller..Burgers eerst daar hoort u voor te staan!

  Met vriendelijke groet,

  Marij Houthuijzen.

 17. Anne-Jose van der kolk

  best Mark Rutte
  wilt u komen een kopje koffie drinken met lekker taartje? wij zijn Brownies & downies we zitten in Arnhem op de Rijnstraat 14b

  groetjes Anne-Jose van der klok

 18. Janny van Rhoon

  Dhr Rutte
  Het Nederlandse volk wil en kan niet zo veel vluchtelingen huisvesten.
  Als het zo doorgaat breekt er een opstand uit onder de bevolking die de indruk krijgt dat het de regering boven het hoofd groei.

  De regering bestaat namens het volk en behoort deze te bescherming en zich niet verstoppen achter papieren regels zodat u niet hoeft in te grijpen.
  Maar Mijnheer Rutte het is maar papier de werkelijkheid is heel anders.
  Wij hebben een leider nodig die daadkrachtig optreed en er voor zorgt dat wij geen vluchtelingen in eigen land worden.
  Zie dit als prioriteit.1
  Merkel heeft zich vergallopeerd laten wij deze fout niet maken.

  Hoogachtend Janny van Rhoon

 19. Dag heer Rutte,Waarschijnlijk baal je van alle reacties over Asielzoekers.
  Ik heb een aanvulling namens een groep 70 plussers.Wij zijn heel erg kwaad op de As.kers. Totaal geen verantwoording n.h. kinderen. Wat doen ze hun kinderen aan? Schande. Dit is niet de manier om met je kinderen de biezen te pakken.Een volkshetse !! Egoisme noemen wij dat. Geen enkel excuus voor.Ik help ook, maar niet meer van harte. Zeker 50% heeft lak aan alle regels hier in Nederland. Ze eisen, vernielen veel. Ze maken v.d. centrums vuilnisbakken, maar iesen wel alles nieuw, wat wij zelf nooit hebben gehad. Er moeten echt strengere maatregelen komenheer Rutte anders zijn over een enkele jaren wij de underdoc v.d. nieuwkomers. Er zijn ook voor de nieuwkomers rechten en plichten. De opstandelingen. eisende mensen zijn geen echte vluchtelingen. Wist u overigens dat er ook in Afrika folders, zelfs aanplakbiljetten zijn die vooral in Nederland een luilekkerland voorspellen. Je krijgt alles zonde4r daar ints voor te hoeven doen.
  De VVD is mijn Parti. Dit beleid kan echter niet zo doorgaan.j

 20. Ik ben het grotendeels met Herma eens maar ik wil het volgende voorstellen aan heer Rutte. Alle gelukzoekers en blijkt nu oorlogsmisdadigers het land uit en dan wel onmiddellijk en niet alles eerst gaan bekijken en uitzoeken.
  Duidelijk maken dat ze geen huis of uitkering krijgen.
  Zet de mensen in de kampen aan het werk dan hebben ze geen tijd om ruzie te maken.,De vrouwen kunnen gaan koken en de mannen de boel schoon houden.,want het is te gek voor woorden dat dat de Nederlanders dit doen. Nederland moet stoppen om nog meer vluchtelingen op te vangen anders gaat het fout, we hebben geen huizen en werk voor deze mensen. .

 21. Magnus Grande

  Mark,

  Het uitspelen van volkeren onderling onder het juk van de rijke elite, zodat er orde uit choas kan worden gecreeërd ten doeleinde van het manifesteren van een geopolitieke wereldorde waar de ”pyramide” met diens luciferiaanse doctrine zal heersen als goden zal niet zonder hinder tot stand komen door u en uw bilderberg kameraden. De agenda die gedraaid wordt is transparant. Het falende beleid en “democrartiche systeem” wordt niet langer getolereerd. Aangezien wij juridisch nog steeds een PROVINCIE van duitsland zijn dankzij het vluchten van de koningin tijdens WOII en uw functie derhalve geen echte meerwaarde vertegenwoordigt, verzoek ik u dringend, doch vriendelijk, per direct uw functie neer te leggen en vetrekken naar een plek waar u niet langer uw misdaden tegen de mensheid voort kunt zetten.

  Met vriendelijke groet,

  Michael Magnus

 22. MENEEN RUTTEN ik rob groen hep u al eerder een brief geschrefen. en u om werk gevraagd zo dat ikmy rek. eens kan betaalen.ik zit met een versleeten nek. my baas waco.b.v. beton zecht dat er een spiertje klem zit??? artsen in het zieken huis zegen dat my nek versleeten is. nu 12-12-2015 kryg ik een aangetekende brief dat ik geen loon meer kryg????? om dat ik niet te beryken was ben???/ ik gebruikt valieum en andere zwaare medikatie zo leg ik heel veel op bed.my tel. kan ik niet opwadeeren om dat ik geen geld hep?????ik moest toesteming geven om dat marte kanters de arbo fysio ging betaalen????/ik bel de op dat ik daar niet mee eens ben.. ik moet nu wachten om dat ik niet plus verzeekert ben. en volgend jaar wel/.??????? en marte kanterrs zecht dat ik niet mee werk aan my voordering?????? hier woord ik noch depresiefer van///?? wat moet ik nu doen??????????????HELP ME ASTUBLIEFT…. sorry voor de schryf fauten dislektie,s afz. rob groen , groenekruistraat 112 te dinteloord. alstublieft doe iets voor my .

 23. van my vakantie geld moest ik het betaalen????????

 24. Magnus Grande

  Mark,

  Vorige jaar heb ik hier een reactie achtergelaten inzake; geo-politieke belangen waarvan de uitwerkingen momenteel fysiek waarneembaar en tevens actueel te zijn. Binnen deze specifieke agenda speelt de-populatie een aanzienlijke rol. Aanvankelijk was ik niet gecharmeerd van dit soort misdaden tegen de mensheid, maar gezien de kwalitatief inhoudelijke aard van de post hierboven wilde ik mijn statement in diens volledigheid terugtrekken en u een schouderklopje toebedelen.

  MVG,

  Michaël Magnus.

 25. Alle moeite voor niks mensen, hij luisterd niet , en leest dit al helemaal niet , te vermoeiend en oninteressant voor Mark Rutten
  Al liggen er een miljoen dood bezuinigde medemensen , Nederlanders –
  Op het plein voor het torentje. Hij loopt er zonder blikken of blozen , waarschijndelijk met een arrogante blik aan voorbij ,
  Lastig gepeupel zal hij denken en ergert zich er aan dat niemand ze heeft opgeruimd …..

 26. Ga gvd eens je eigenmensen beschermen
  Die op schiphol werken
  Laffe partij van mij nooit meer stem
  En laat mensen op Schiphol maar belijken
  Slaap lekker verder met je varraad

 27. Beste heer Rutte.

  Engeland stemd niet voor niets tegen een EU lidmaatschap.
  Nederland staat niet voor niets bekend om hun bemiddelende rol.
  Kunt u en de afdeling buitenlandse geen bemiddelende rol aanbieden.
  En wie weet was het referendum niet nodig, maar zijn de Britten toe aan vernieuwing en meer zeggenschap net als u en uw collega s’ van de andere lidstaten.
  Wanneer u op dit moment voor onze bevolking een referendum houd zal de Nederlandse bevolking ook tegen stemmen omdat men meer behoefte heeft aan vernieuwing nieuwe commissies die voordat Brussel met hun regels komen er eerst met de bevolking besproken word voordat het ingevoerd word.
  (Griekenland is niemand vergeten)
  De strenge wetregelgeving die Brussel dus de EU hanteerd beperkt uw mede zeggenschap en die van de andere lidstaten.
  De EU bepaald dus of u het er nu mee eens bent of niet hoe het geld besteed word, en wie controleerd hun op integriteit.
  Dit is volgens mij de enige reden dat Engeland eruitgestapt is.
  Het hoogste orgaan binnen de EU valt te verwijten dat Engeland en het gros van de Europese landen negatief tegenover een deelname aankijken.
  U als premier kunt wel ligt vernieuwing invoeren die nodig zijn om de eigen bevolking en minister van buitenlandse zaken meer medezeggenschap te geven; door na te checken of de baas het hoogste orgaan van de EU in staat is zijn strenge wetregelgeving aan te passen en misschien te kijken of vernieuwing noodzakelijk is om de Britten ervan te overtuigen dat hun deelname van essentieel belang is.
  Ik mis daadkracht en ruimtelijk inzicht.
  Misschien heeft de EU een commissie nodig die voordat de EU met een voorstel komt eerst onderzoekt of doel de teruggave haalbaar is en verklaarbaar is.
  Misschien hebben de de Britten een veel beter bestemmingsplan en belastingstelsel dan de EU op dit moment voorsteld.
  Misschien moet de hoogste raad van de EU luisteren naar u en de andere premies; en als een voorstel niet acceptabel is opnieuw bekijken wat dan wel acceptabel is of zorgen voor een tegemoetkoming en meer kijken naar de optie; geven en nemen en niet alleen maar nemen en geven als de nood erom vraagt.
  Ook wanneer het goed gaat is het best reëel om de burgers tegemoet te komen.
  De crisis hebben we allemaal meegemaakt ik hoop dat u het hier mee eens bent.
  Wordt het niet eens tijd dat de Nederlandse bevolking en andere lidstaten beloond worden.
  Betere voorlichting en gezamenlijk gezag is essentieel medezeggenschap (zoekt en gij zult vinden).
  De EU heeft een moderne metamorfose nodig.
  Ik bekijk het van een afstandje maar ik denk dat u de uitgewezen persoon bent om dit voorstel indien u het ermee eens bent voor te stellen.
  Meer gebruik maken van de moderne techniek, en informatievoorziening.
  De Britten om raad vragen en of zij in willen stemmen in evt een splitsing waardoor er meer vrije ruimte komt voor onderhandeling.

  Vriendelijke Gr Juriaan schimmer

 28. Ik ben afgekeur voor 80 to 100 proscent en krijg een uitkeering van 900,00 euro zo als velen hou kunnen wij onze bij dragen van de zorg betalen schaf het af we hebben het al moelijk genoeg hou immer 129 euro over voor eten per maand als daar ook nog de zorg van af moet dan heb ik geen eten meer en zo zijn er nog veel meer ouderen die het niet kunnen betalen die het dan lekker naar het zorg institut waar door wij ook nog moeten boeten schaf ieder geval het. Zorg instituut af en probeer ons te helpen in plaats ons verder in de stront te helen dit is een noot kreet

 29. Huub Vaessen

  Beste heer Rutte,
  Waarom reageren wij niet op de huidige Russische provocaties, bijna aanvallen op West-Europa ? Dit gaat zo absoluutheden verkeerde kant uit. Stop aub alles wat u bericht heeft en ramp-up het leger snel!!!’ Nben aub niet naïef. Immers, een oorlog beginnen kan ook zonder redelijkheid te betrachten.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3854582/Putin-sends-two-warships-Mediterranean-split-Royal-Navy-s-efforts-man-mark-Russian-aircraft-carrier-fleet-sailing-near-Scottish-coast.html

 30. Gewoon een vraag ! Ben gehandicapt heb ook een parkeer kaart , maar als ik ergens korting krijg ivm mijn handicap moet ik mijn kaart uit de auto halen om te laten zien dat ik gehandicapt ben!! En ook weer terug lopen zoals het mogelijk is , in Duitsland en België hebben ze een gehandicapten kaart op zak ?!?!?! is het mogelijk dat dat in Nederland ook mogelijk is??? Mvg Fred Boersma 6413aw Heerlen 0649135577

 31. Rachid Alaoui mrani

  Mijn beste heer .minister Rutte.mijn vragen zijn zeer bijzonder om ze te voelen en kunnen begrijpen ik heb zoveel verdiet inijn leven meegemaakt heeft u hier voor en oor voor . Het gaat zo ver dat het duidelijk wordt dat dit politiek is voor u in en alle politiekes wat u van mij kan doen in u.hart is even naar mij luisteren wat ik op u hart wel laten voelen en begrijpen zou u naar mijn verhaal wellen luisteren en het Regt dat mij ontnomen is wellen corrigeren dat is u taak om hier van en wijze regt te geven geef aan mij terug dat andere leven waar ik hiervoor naar nederland ……. ik ben geen iemand meer met en status van en land waar ik opgevoed werd en was en waar ik nog ben waar ik begraven wel worden waar ook mijn oudste en lieve broer legt ik leg overhoop maar ik raak mijn respect niet weg dit wat ik weet wat deert mag anderen niet overkomen het heeft mij wel in greep excus meneer Rutte ik hoop dat u mij wel naderen ik heb nog mijn leven in nederland gegeven om hier geholpen te worden en niet de wijsneus te zijn zonder waarden en normen zo als u zou weten oud gedrag op zo.n haags is in mijn leven veel voorgeweest.en veel ste lang ben ik aan het discuseern met mijn zelf.hoe moet ik dit stoppen dat ik eens het geluk kan voelen van gelukkig zijn .want zo is niemand gellukig niet u niet niet niet zélfs harten niet en dit klopt niet en het mag niet. En zo heb ik vele v.b aan u te vertellen als u mij de gelegenhijd geeft .
  Mijn HEER DE MINISTER PRESIDENT .ALS U EN HELE HOOGE AMBITIE HEEFT .MOET U MIJ POLTIEK SERIEUS helpen meer kan u aan deze schrijven toe wellen geven .ik stop en hoop van u om zuivere feedbak en u kennis

 32. Rachid Alaoui mrani

  Zou u mij deze kunst willen leeren om goed als de beste voor de marokkaanse nederlanders en nederlandse marokaanen in een duidelijke regte lijn voor ze op te komen zonder poes pas en die zijn leven hier is en heeft gegeven .en al die hier gebooren zijn en niet de perfecte hulp moeten krijgen die ze dik verdienen.er tog niks van bakken om dat ze met verdriet ze ingelaaten worden terwijl.ze voor en wijze plaats behouden willen worden al is het maar repectemijlijk behandelt worden dit al zou ze helpen wakker te worden en om alles te geven wat je beter maakt. A. Mensen zijn allemaal wijz maar bewijz dat eens aan mij als u dat ben en mag de heer mij gelijk geven zijne of hijne dan ook mijn Heer Rutte ik zou verschrikkelijk verast zijn als u dat bedrag voor de kleding zou wellen begrijpen ik hoop dat ik ook netjes mag verschijnen ik dank uu met al mijn hart

 33. Margriet iedema

  Wil u de uitkering nog meer korte ik vind dit niet meer menselijk de hele uitkering gaat op aan vaste lasten en soms moet je kiezen of eten of naar de dokter er is geen werk en ook geen vrijwilligerswerk ook al die je nog zo je best ik zou wel eens willen ruilen u mijn maand loon en ik die van u je kan niet meer sparen want je komt maandelijks te kort we moeten zo als het nu gaat straks uit de vuilnisbak gaan eten want daar gaan we naar toe als u het nog meer gaat korte dat u zo met de mensen omgaat in Nederland u moet zich diep schaamte dat u niet luistert naar de mensen dat het maandelijks net niet redden zoals ik

 34. Dirk zaal

  Mark
  ,ik heeft wat vragen
  We moeten terecht bezuinigen maar waarom op de werk vloer ???
  En niet in de top
  Aldie goeden handdrukken is toch niet nodig
  Dan wat ik me al heel lang af vraagt waarom rijden de buitenlanders gratis over onze wegen
  Schaft de wegen belasting af
  Haal het kwartje van kok er af
  En doe dat in de benzine prijs
  Zo is dat veel eerlijker die veel rijd betaald meer die weinig. Km rijd betaald weinig
  En zo betalen de buitenlanders ook mee aan ons wegen net
  Dan de A15 doortrekken met een tunnel onder de Nederrijn
  Daar is al rekening gehouden met de Betuwelijn. Dor op handig te plaatsen voor de tunnel buis vooralsnog de 15 zou worden door getrokken
  Dit heft ik zelf gezien
  Want ik woonde toen in Angeren en ging daar altijd kijken ook met de open dagen
  Dan terug komen op de zorg
  Waarom waarom werken de gemeente’s niet samen
  Het is toch te gek voor woorden b.v.ik krijg een scootmobiel
  Van Arnhem
  En gaat verhuizen naar bv Nijmegen
  Moet ik m’n scoot inleveren aan Arnhem
  En weer op nieuw aan vragen in Nijmegen dat is de grootste geld verspilling die er is
  Dan nog waarom moet er zo veel verdiend worden door bedrijven over de rug van mensen met een beperking
  Dat snap ik niet echt niet
  Wij mensen die rijden in een scoot mobiel of rolstoel
  Kunnen reclame rijden en laten zien wat er in een stad of dorp,te doen is wij komen overal en kunnen gaan en staan waar we willen de reclame rijd gratis mee b.v van zieken huis tot kroeg wij komen overal
  En kunnen zo onze dingen doen ergo fysio alles waar we onze verplichtingen hebben
  Het is gratis
  Stel ik woon in rooterdam
  Feyenoord speelt thuis. Kan ik dat laten zien
  Er is wat te doen in de musea kan ik laten zien
  Snappen jullie
  Dat is goedkoper en milieubewuster dan al die borden langs de weg
  Ik ben ook gast docent op scholen
  Daar is veel behoefte aan
  Nou er zij zo veel mensen zoals ik die studenten kunnen leren omgaan
  Met hun beperking
  Ik kan nog veel meer dingen aandragen wat wij mensen met een beperking voor de maatschappij kunnen doen
  Hou me dan ook beschikbaar voor iedereen
  Ik ben blij dat ik in Nederland woont en dat er voor ons zo veel is geregeld
  Maar de misbruik en strijd dat vergt veel energie
  En waarom
  Dirk

 35. Dirk zaal

  Dirk
  Sorry van de vele schrijf fouten
  Komt door m’n cva
  Die heeft ik in 209 onderbeen spelletje rummicub op,gelopen
  3.dagen coma nop,gegeven
  Staat nu heel positief in het leven ondanks halfzijdige verlamming
  Heeft een booek opsief van tillift tot ligfiets geschreven en ligt op klimmendaal ik wil graag mesen stimuleren dat er nog leven is met een cva
  Ik heeft het nu beter dan voor m’n cva hoe raar het ook klinkt
  Ik reis graag met de NS door het hele land ben ook zeer tevreden met hun
  Jammer dat mensen lopen te klagen dat ze nooit op,tijd rijden
  Doen ze dat ook als het vliegtuig vertraging heeft dan zijn ze wel op tijd
  Waarom waarom al die haast streskippen cq hanen van tijd win je nooit
  Dirk

 36. els schepers

  hr rutte
  ik voel mij diep beledigd door u voor mensen in de bijstand
  het vakantiegeld te stelen
  misschien weet u het niet het word ingehouden op de uitkering
  zo diep triest om te zeggen mensen hebben toch altyd vakantie
  u bent echt niet normaal wilt u ruilen chronisch ziek zijn en arm
  probeer het eens dat kunt u niet
  ik haat u tot diep in mijn hart heel mijn leven is door uw regeren
  kapot gemaakt

 37. Yves Gysel

  Beste Mark,
  Naar aanleiding van de rellen betreft de uitwijzing van de Turkse minister. Schaf de dubbele nationaliteit af en probleem opgelost.
  Ik ben een perfect vb. als kind zijnde van een Nederlandse vader en Belgische moeder. Zowel mijn zus en ik hadden de Nederlandse nationaliteit tot ons 18de levensjaar, maar toen moesten wij kiezen (ja u leest het goed. Wij moesten kiezen) of we de Nederlandse nationaliteit wilden behouden of Belg worden. Wij hebben beiden gekozen voor de Belgische nationaliteit, aangezien we opgroeiden in Antwerpen. Vinden wij ook maar normaal, gezien wij hier wonen en werken en deel uitmaken van deze samenleving en niet de Nederlandse. Dat neemt nt weg dat wij veel liefde voelen voor Nederland. Bv. Ik supporter in de 1ste plaats voor de Rode Duivels, maar dan op de 2de plaats altijd voor het Oranje legioen. Hup Holland. Zonder te willen poraliseren, daar heeft Wilders echt een punt. Schaf de dubbele nationaliteit af, laat de keuze aan de mensen In het geval van alle Nederturken en Belgturken maak een keuze of je de Turkse nationaliteit wilt hebben ofwel de Nederlandse, Belgische. Wij deden het ook. Is echt niet zo moeilijk.
  Groetjes van jouw liefdevolle zuiderbuur Yves Gysel

 38. Dear Mr. Mark Rutte, a very sincere heartful thank you for your wise decision not to support the authoritarian / dictatorial regime minister Cavusoglu’s propaganda in your territory.. The “dictator” so called “President” of my beloved country, Turkey, forcefully leading the country and imposing their fascist ideas on entire population think they can do the same in European countries, shame on those supporting Erdogan and cursing your country while comfortably living there!!!!

 39. Beste Mark Rutte
  Ik heb diep respect voor u..Wat een taak…En wat een verantwoordelijkheid…U hebt denk ik de situatie goed beoordeeld gisteren ..
  Heel veel sterkte vanavond met het debat …
  Blijf over eind en twijfel niet aan uw zelf.
  U werkt met uw verstand…En hart…
  Zal een kaarsje branden..Ook voor woensdag.
  Ik vertrouw op u…Als persoon en zeker als minister president..Mijn zegen krijgt u…

  Het goede zal overwinnen…

  Gr.Engelien.

 40. Beste Mark,

  Veel succes met de voortzetting van het kabinet voor de komende 4 jaar. Op de overwinning.

  Misschien een goed idee om onze 13de provincie in de Cariben een economische boost te geven door het realiseren van een vakantie eiland met Spaanse prijzen voor Nederlanders. Dit heeft economische voordelen aan beide kanten.

  Tip
  Verder is een dienstplicht/zorg zo gek nog niet veel mensen hebben het er altijd nog over.Persoonlijke vorming van deze plicht heeft een positief effect naar de arbeidsmarkt.

 41. dear friends:
  after one whole year of voluntarily hard work, project MEET THE SYRIANS has reach its goal !!
  we proudly invite you to our first official exhibition of MEET THE SYRIANS,
  out of 100 Syrian artists from the group MEET THE SYRIANS, 63 will showcase and sell their work in the heart of Amsterdam,
  in the amazing location of VondelCS (http://www.vondelcs.nl/)
  your presence means a lot to us
  see you all on Friday 28 april
  ______________________________ ________________________

  Lieve mensen
  Na een jaar hard werken heeft project “‘Meet the Syrians”‘ zijn doel bereikt!!!
  Met trost nodigen wij uw uit Om ons eerste tentoonstelling bij te wonen
  van 100 Syrische kunstenaars uit de groep MEET de Syriërs, zal 63 syrische kunstenaar hun kunst werk in het hartje van Amsterdam presenteren
  Uw allen zijn van harte welkom
  Wij stellen uw aanwezig heid zeer op prijs
  ______________________________ ________________________

  please click on the image below to go to our event page on our website for more details

  http://www.meetthesyrians.com/meet-the-syrians.html

  click here to join our Facebook event
  https://www.facebook.com/events/251237318617971/

  Executive Team
  Fawaz Zaza
  tel: 0031616289919
  The Hague, Netherlands
  http://www.meetthesyrians.com

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 42. Goedenmiddag
  Hier bij wil ik toch laten weten dat het onderhand zat is dat de zorgpremie toch wel uit de hand gaan lopen
  Weer omhoog is toch niet de bedoeling dat straks enkelt nog de mensen met een super modaal inkomen nog naar ziekenhuizen tandartsen of huisartsen kunnen gaan .
  De eigen risico erbij om hoog en alleen vanwegen dat het personeel loon verhogingen krijgen moeten de mensen met de kleine inkomsten nog meer gaan ophoesten,
  Hoeveel deurwaarders gaan we dan niet krijgen op tv die mensen uit huisplaatsen vanwegen deze torenhogen zorgverzekeringen.
  kan dit nu dan niet verdeeld gaan worden dat de rijken hogeren zorgkosten moeten betalen en de lagen inkomsten verlagingen gaan krijgen op deze kosten
  Straks is de zor nog duurder als de woonlasten of de energie lasten
  Er zijn mensen erbij die niet eens na een dokter meer gaan vanwegen de eigen risico dit is toch een schanden omdat er geld in het laadje moet komen,
  men kan echt toch niet vertellen dat de Nederlandse staat burgers op moeten draaien ook voor asiel zoekers ,ga eens een keer nadenken wat er aan gericht word in Nederland.u maakt de burgers helemaal stuk met alles wat ben je voor een Minister nou kan er 1 woord op zeggen een volkstuk maker

 43. Precies , heel goed verwoordt , al is volksstukmaker wel heel lief uitgedrukt ,
  Hij staat op elke foto met een lach op zijn gezicht. Net zo als die andere kopstukken , die er ook bij horen , die vooraf gaand aan de verkiezingen bergen beloofd hebben aan de kiezers, en nu als een stel kleine kleuters achter gesloten deuren de Nederlandse bevolking aan het betuttelen zijn ,
  Als er om. Comentaar gevraagd wordt door journalisten , krijgen ze steevast het antwoord : wat binnen besproken word , blijft binnen !
  Wat een arrogantie ,Wij – Diegene die hier werken en leven in ons eigen land , worden voor alles en iedereen aan de kant gezet als een stel debiecielen , en voor wat ., voor gezinshereniging . ?Voor tig asielcentrums waar niemand is. .?Wat handen vol geld kost aan de gemeendschap .?voor gratis ziektekosten ? Tandartskosten? Uitkering ? Een huis met alles er op en er aan ,? Voor iedereen die hier over de grens binnenwandelt?
  Die eenmaal hier vaak in aanmerking komen voor gezinshereniging,!
  Terwijl onze oudere vaak na 50 – 60 jaar huwelijk worden gescheiden van elkaar ? Omdat de verzorgingstehuizen helemaal afgekaveld worden , zo dat er geen geld of plaats is om ze samen te verzorgen , zo dat ze de laatste dagen van hun hardwerkende leven samen kunnen slijten , ?
  Voor onze mensen die langdurig afhankelijk zijn van medicijnen , waar voor het eigen risico en het steeds opjagen van de ziektekostenverzekering niet meer te betalen is? De deurwaarders er ook nog een schep bovenop mogen doen, zodat mensen , die toch al op de afgrond aan stevenen ook nog eens hun huis worden uitgezet , waar vervolgens een statushouder in wordt geplaatst ? Ik begrijp niet meneer Rutte , en die vrolijke aanhang van je dat jullie nog steeds schelpen op , en euro tekens in de ogen hebt !!
  Wij gaan naar de klote , en daar zijn jullie de schuldige van , jullie en alleen jullie
  Slaap lekker , en krijg nachtmerries van wat je aan het veroorzaken ben
  Stel kleuters!!!!

 44. Geachte heer Rutte wanneer gaan uw ogen nu eens echt open Nederland gaat met alles wat er nu gebeurt zo als de zorgpremie in vier jaar tijd toch omhoog gooien de minder bedeelden Nederlanders kunnen dit straks niet meer betalen mensen die al veel medicatie hebben worden hier de dupe van en dat niet alleen wat er vandaag weer is gebeurd in Engeland schandalig gewoon ik sta er niet raar van te kijken als het eerdaags in Nederland ook eens gaat gebeuren denk u nou eens beter in hoe het nederlandse volk hier over denkt jullie moeten hier ook maar eens goed over na denken om misschien de doodstraf in te voeren als iemand een misdaad pleegt dan krijgt die persoon nog gratis kost en inkomsten dit is ronduit belachelijk jullie moeten eens beter naar het nederlandse volk luisteren mensen met een pensioen en aow en als vrouw zijnde krijg ik een kleine bijdrage hierop het hele beleid wat jullie nu allemaal doen klopt voor geen meter ik hoop dat het u aan het denken zet dat u beter naar het nederlandse volk moet luisteren ons land is ook vol en toch zitten er hier heel veel is strijders met geen verblijfsvergunning stuur die mensen aub gewoon terug naar hun thuisland ze komen hier alleen omdat ze weten dat je hier in Nederland toch wel een uitkering en een huis krijg maar onze kinderen kunnen nu nog jaren lang wachten tot dat ze uiteindelijk misschien eens een woning kunnen krijgen u moet zich echt maar eens goed achter uw oren krabbe ik spreek gelukkig niet alleen voor mezelf maar voor heel veel Nederlanders alstublieft doe hier iets mee

 45. Rutte is een dictator hij voor het uit in een moderne vorm.want vreemdelingen voor de eigen mensen ouderen krijgen niets erbij al 5 jaar..mensen wat ziek zijn worden ook door hem gepakt en die worden lullen.door hem genoemd..maar wat is hij? De grootste lul.want wie heeft Nederland opgebouwd.?

 46. Geachte meneer Rutten,
  Ik ben Ahmed Ghazouani geboren in Amsterdam.
  Ik heb een aantal vragen aan u ,
  1-Vind u Palestijnen mensen of dieren ???
  2-Vind u het normaal dat palastijnen dagelijks worden vermoord vernedert belachelijk gemaakt ????
  Ik denk namelijk dat u palastijnen dieren vind en minderwaardig , en zal je ook zeggen waarom .
  Als een moslim iets doet maakt niet uit ter wereld trekt u gelijk u mond open en spreekt van schande , maar ik hoor je helemaal niet over wat de zionisten de palastijnen dagelijks aandoen niks nooit hoor ik wat en dat wil zeggen dat de zionisten u in hun broekzak hebben ,
  Ik vind u echt een wolf in schaapskleren .
  Vriendelijke lach maar u ogen zeggen mij totaal andere dingen .
  Ik vind het een schande en schaam me dat u president bent van Nederland.
  Ik heb altijd begrepen dat Nederland waar dan ook ter wereld discriminatie , racisme , seksuele geaardheid , onderdrukking altijd tegen spreekt en aanvecht maar omdat dit zionisten zijn hoor ik totaal niet.
  Als een moslim dit zou doen dan was u de eerste die op tv weer de aandacht gaat zoeken door te roepen schande , maar omdat het toch maar moslims zijn die geslacht worden maakt het u helemaal niks uit .
  Ik hoop echt dat u de hemel zal zien .
  Met vriendelijke groet
  Ahmed Ghazouani

 47. GESOL MET TWEE KINDEREN PAS DE WET MET SPOED AAN EN LAAT DIE KINDEREN WAAR ZE NU ZIJN OPGEGROEID

 48. Carien van Dijk Theelen

  Geachte dhr Rutte.
  Ik wordt een beetje moe van de politiek.
  We hebben regels in Nederland en bij elk klein protest wordt er weer vanaf geweken. De kinderen van Armenië mogen blijven.
  Resultaat moeders die is uitgezet vraagt nu weer gezinshereniging aan.
  Ook lees ik ol 101 dat de terroristissche dreigingen op 4 blijft staan.
  Terwijl er veel extremisten weer vrij komen, en er toch wel wat harde kern en aanwezig zijn in Nederland.
  D3nk eens aan.ons de Nederlanders en niet aan alleen je eigen hachje hoe zie ik er uit voor Nederland en de wereld.

  Geen vriendelijke groeten.
  Carien van Dijk
  Maar een zeeeeer teleurgestelde inwoner van Nederland!

 49. Anja Grimmelikhuijsen

  Beste Mark Rutte,

  Graag wil ik het volgende aan u mededelen. De dochter van mijn vriendin heeft al 2 jaar geen huis. Zwerft van de een naar de ander met 2 kinderen. Zij is ongeneselijk ziek, krijgt geen urgentie. Hoe ziek moet je zijn om een urgentie te krijgen. Iedereen heeft een dak boven zijn hoofd, word er gezegd. Nou de dochter van mijn vriendin dus niet. Het is toch te gek voor woorden, dat eigen mensen geenhuis krijgen.
  Waarom wel de vluchtelingen?
  Wilt u aub eens contact hierover opnemen?
  Lijkt mij eens een goed gebaar naar het volk.

  Ik hoop op uw medewerking.
  En dat dit door u gelezen wordt.

  Mvg,
  A.J. Grimmelikhuijsen

 50. Beste rutte zou u kontact met me op willen nemen
  Ik woon sinds kort begeleid nu moet ik spontaan bijna 900 eigen bijdragen gaan betalen die ik zie nu geen toekomst meer om vooruit te gaan terwijl ik er wel aan toe ben dit is maar kort verhaal en hoop dat u me met spoed bel ga om c.a.k

 51. J.Kreelekamp

  Markt wat ben jij toch schijnheilig smerige achterbakse klootzak i.v.m. Klimaat CO2 de hele VVD zijn ongelovige klootzakken. Ook de mensen in Groningen worden door smerige VVD in de steek gelaten, jij laat je onderdanen in de steek, dat geld ook voor mensen die naar de voedselbank moeten. Ik weet precies wat jij denk, ik ik mijn onderdanen kunnen stukken, ik hoop van harte dat de VVD eerde stikt. Ook de mensen die laag pensioentje hebben daar jatje ook van. Je legt jij niet wakker, ik hoop dat je van de troon wordt gestoten.

 52. T Wiersma-Stubbe.

  Beste mijnheer Rutte.

  mijn naam is Tineke Wiersma -Stubbe.
  hoe kan het in hemels naam mogelijk zijn dat ik gisteren avond naar de t,v zit te kijken,en wat schetst mijn verbazing,nu worden er in Nederland gewoon als of het niks is mega veel bos gekapt.dit is te belachelijk voor worden,ze zijn al een klein landje,daar door moeten we zuinig om gaan met onze natuur,en wat word ons alle voor gehouden,denk de vervuiling,van de lucht,nou dit wordt er zo heeeeeeeeeeel veeeeeel beter op maar niet heus,
  ik snap niet dat dit zomaar goed gevonden wordt,als je zelf eventueel een boom uit de tuin weg wil hallen moet je eerst een kap vergunning aan vragen,waar ik dan ook best voor ben,want er verdwijnt al genoeg natuur.
  het gaat weer net als bij de regering ze doen maar wat ze willen,maar aan de
  gewone mens heeft iedereen daar maling,te triest voor woorden,ik mag dan een gewone huisvrouw-oma zijn maar dat dit nooit meer goed komt kan een ieder zijn.u wordt dan ook hartelijk bedankt om dat dit zo maar kan ,ach wat maakt het u uit ,wie dan leeft wie dan zorgt ,zo gaat het hier in Nederland dit is echt zo triest,de tranen lopen dan ook over m,n wangen als ik dit zie.

  Mvr Tineke Wiersma-Stubbe.

 53. rutte treed zelf af anders komen er rare dingen van

 54. JMOND – In een paginagrote advertentie in de Volkskrant van vanochtend wordt premier Mark Rutte opgeroepen om IJmonders bij te staan in hun strijd tegen de uitstoot van Tata Steel en Harsco. “De lokale en regionale overheid is niet in staat om ons te beschermen tegen Tata Steel/Harsco, de twee grootste CO2-uitstoters in ons land.”

  De advertentie – die gedrukt is op de achterkant van de krant – is een initiatief van de Stichting IJmondig, onder leiding van de Wijk aan Zeese Ellen Windemuth. Op basis van eerdere uitspraken van de premier, is de stichting ervan overtuigd dat ze bij ‘zijne Excellentie de heer Mark Rutte’, aan het juiste adres zijn voor hun zorgen.

  Lees ook: Hoogleraar kraakt Tata-rapport: “Als ik daar zou wonen, zou ik me absoluut zorgen maken”

  De stichting beschrijft tot in detail welke overlast zij de afgelopen jaren voor hun kiezen hebben gekregen. “Sinds 2015 vinden wij regelmatig zwarte grafietstof-vegen op de dekbedden van onze kinderen. Tata Steels met zware metalen volgepakte stof zit overal. Een regenboog van chemische substanties is bij ons te vinden op het aanrecht […] Foto’s van een met grafiet bedekte vensterbank en walmende schoorstenen zetten hun verhaal kracht bij.”

  Lees ook: Directeur Tata Steel: “Over tien jaar moet overlast achter de rug zijn”

  Niet alleen de vervuilers zelf krijgen er in de open brief van langs, ook het gebrek aan doortastend overheidsbeleid wordt bekritiseerd. “Met eindeloze zinnen zonder betekenis denken de overheden iedereen gerust te kunnen stellen. Er worden maatregelen besproken, maar dat kost natuurlijk tijd, heel veel tijd…”

  “Burgemeester Smit (van Beverwijk, red) zegt: ‘we hebben nog te zoeken naar wat we kunnen doen als het gaat om het garanderen van de volksgezonheid’. Hij zegt dat wij als Wijk aan Zee nog een lastige periode voor de boeg hebben.”

  Rekening nog zwaarder
  De stichting, die overigens deze week is opgericht, beklaagt zich onder meer over het feit dat subsidievoordelen voor de industrie tot gezondheidsschade voor omwonenden leidt. “Als dit de manier is waarop de industrie met subsidievoordelen van de nieuwe klimaatwet omgaat, dan zal de rekening voor ons burgers uiteindelijk nog zwaarder worden. Is het niet beter, om eerst Tata en andere grote vervuilers op het matje te roepen voordat de Nederlandse burgers om geld wordt gevraagd?”

  Lees ook: Tata Steel wil urineonderzoek onder inwoners Wijk aan Zee

  Ook hekelen ze de verstrekte subsidie voor het Hisarna-project, waarvoor op het terrein in Velsen een proefopstelling van een schonere hoogoven is gerealiseerd. Omdat het experiment geen vervolg krijgt in Velsen, maar in India, zal het project de komende tijd bij de Nederlandse divisie niet voor een verlaging van de CO2-uitstoot leiden. “Een goed Nederlands politicus zou hier met de vuist op tafel moeten slaan en krachtig ‘HO!’ moeten roepen.”

  Lees ook: Kritische grens nadert: teller dwangsommen Tata Steel op 28

  “Minister-president Rutte, wij vinden het zo langzamerhand echt genoeg”, schrijft de stichting. Vooral het feit dat Tata-directeur Hans van der Berg tijdens de dorpsbijeenkomst van 28 november vorig jaar zelf heeft toegegeven dat het gebruik van goedkopere materialen tot extra vervuiling leidt, maar dat het bedrijf zelf ook geen benul heeft van de milieuconsequenties van die extra uitstoot. “Ook de Adnan Tekin, gedeputeerde van de provincie, en Mario Bakker van de Omgevingsdienst NKZG, staan dit toe.”

  Lees ook: GroenLinks wil stevigere maatregelen tegen Tata Steel

  De stichting nodig de premier uit om ‘ons gauw op te komen zoeken, en met ons een kop koffie te drinken. Of een jenever nadat u onze foto’s heeft gezien’.

  De stichting wil dat Rutte ‘de volgende taken ter hand neemt’:

  – De explosies en emissies moeten worden gestopt totdat precies duidelijk is met welke afgestemde technologie, grondstoffen en processen bij Tata Steel mag worden geproduceerd. Wij moeten kunnen uitkomen op CO2-uitstoot en vervuilingsmeting binnen de gezondheidsnorm van de WHO.

  – Voor het uitdelen van meer subsidies moet ook een zakelijk onderzoek komen om te laten zien hoe Tata/Harsco op legitieme wijze hun jaarlijkse winstmarge rond de 250/350 miljoen euro kunnen blijven behalen. Daarbij hoort ook een onderzoek naar de gezondheid en veiligheid van de werknemers.

  – Wij willen graag dat de Omgevingsdienst die ten dienste van burgers behoort te werken, onze al jaren actieve fotojournalist inhuurt en beëdigt als inspecteur […] Om nachtelijke overtredingen te voorkomen zouden sensoren geplaatst moeten worden.

  -Wij willen ook graag met u, als topeconoom, de waarde berekenen van één levensjaar. In ons dorp wonen ongeveer 2.500 mensen. In de IJmond rond de 167.000. Volgens de GGD verliezen de inwoners van de IJmond gemiddeld twee levensjaren per burger door lucht- en milieuvervuiling.

  “Als we de financiële waarde van 334.000 verloren levensjaren in de IJmond vergelijken met de bovengenoemde winsten van Tata Steel, is het dan echt zo verstandig om zoals onze hoge heren helemaal te mikken op old-school economische groei?”

  De Stichting sluit de open brief af met een verwijzing naar het vaasje, waarmee Rutte in zijn open brief van enkele weken geleden het kwetsbare Nederland vergeleek. “Maar Nederland is onze opinie niet het vaasje wat u zo oprecht in uw laatste open brief noemde. Het vaasje zijn wij mensen, de bevolking die zich nu verwachtingsvol tot u wendt.”

  “Uw inzicht dat ‘Nederland onvoldoende leidend is geweest’ in zaken rond klimaat en en uw besef van ‘het fundamenteel risico van onze manier van leven op dit bolletje’, geven ons het vertrouwen dat u de juiste persoon bent die ons kan helpen.”

  Hoi mark
  Een vraag
  Je wil ons aan het elektra zetten
  Maar mijn kozijnen zitten onder de zwarte stippen van hoogovens ,kan je dat ,dan eerst op lossen en misschien kan je met hun uitstoot de stad Beverwijk Velsen- noord ,wijk aan zee van warmte voorzien zodat die staal slakken niet meer door de lucht dwarrelen en overal schade aan richten kwa gezondheid en vervuiling aan huizen auto, en alles wat in hun omgeving maar buiten staat

 55. Geachte heer Rutte,

  Waar ik van geschrokken bent is dat ik een vroegere
  Lerares tegen kwam bij de winkels.
  Tot mijn schik was ze dakloos en liep ze met 3 zelf
  Gemaakte karretjes.
  Hoe kan dat in een land als nederland dat deze dame op straat moet leven.
  Kunt u mij dat uitleggen deze dame geeft heel haar leven gewerkt en belasting betaalt.

  Vriendelijke groet
  Angela Timmer

  0614024355
  rebergenangela@gmail.com

 56. Gerrie jeuken

  Ik mag U heel erg hoe U als premier werkt.Diep respect.

 57. Boos?? Je bent ziek!!!GOED LEZEN!!! Check dit:https://BIJBELOPTIEK.WEEBLY.COM/DE-BIJBEL-SPREEKT-OVER-DE-LAATSTE-GROTE-LEIDER.HTML.
  JIJ BENT DE ANTI CHRIST!!! MOOIE ACHTERLIJKE JIJ ZAL VERNIETIGD WORDEN!! MET JE GLUIPERIGE KERKELIJKE IMBECIELESMOEL!! HA HA HA HA HA HA!!!

 58. Roel Teirlinck

  Beste Mark, nee je hebt niet de makkelijkste baan in Nederland, dat realiseer ik me wel. Je krijgt een hoop over je heen, soms terecht, soms niet helemaal terecht, maar ja, dat hoort bij jouw vak. Een ding vind ik wel , je moet echt snel de belastingperikelen oplossen. Dit vind ik echt schandalig en geeft de burger echt het gevoel niets meer in te brengen te hebben over wat hun overkomt. Alleen te roepen dat het beter moet helpt dan echt niet meer. Mensen vragen om oplossingen en die moet jij leveren, via jouw ministers en staatssecretarissen. Ik heb de indruk, dat het nog niet loopt in Groningen, ook zo’n geval waar de burger direct, na lange tijd aan het lijntje te zijn gehouden, nu echt hun probleem opgelost willen zien. De burger verwacht iets van politici, zelfs buiten verkiezingstijd. En in tip voor de volgende….zeg nu niet wat je belooft, maar doe eens wat je belooft. Daar wordt nl de burger kotsmisselijk van en neemt jullie niet meer serieus. Ik heb lang gewerkt met jongeren, dat is een gouden regel met deze doelgroep…..

 59. Heel veel mensen gaan hieraan onderdoor financieel
  Je maak mensen kapot en gezinnen hiermee
  Gooi friettentrn open voor alleen aFHAAL of wat dan ook boeren gaan er ook aan onderdoor
  Gooi weer wat open voor alleen aFHAAL friettent is ook aFHAAL gooi die dan niet dicht

 60. Tanjavanbochoven

  Gedachte meneer rutte ik ben Tanja van bochoven ik ben iemand met een verstandelijke handicap en er zijn er met met mijn zoveel die niet persies snappen waarom we nu binnen moeten blijven kan er niet iets gemaakt worden waardoor het goed word uitgelegd waar deze visis over gaat nou woon ik op me zelf maar mijn vriendin mag ineens geen familie of vrijwilliger meer om haar heen en die snappen er niks van met vriendelijke groeten Tanjavanbochoven@gmail.com

 61. Hallo Rutte werken ??? 💬

 62. Mark,

  We zitten inmiddels in een hele andere tijd 25 April 2020, de corona crisis.
  Wil even doorgeven dat jij het top doet. Sterk en reeel en open. Mooi te zien!
  Ook voor jou: hou vol!
  Met vriendelijke groet
  Franciske van den Dobbelsteen Zwolle

 63. Peter den Boef

  Hoe is het mogelijk in een rechtsstaat dat een arts kan beslissen wie er dood moet of mag leven. Zelfs een rechter mag dat in Nederland niet. Die Corona heeft heel veel zieke en oude mensen bang gemaakt, en zeker nu dat leeftijd een rol gaat spelen. Wel jonge mensen gewoon hun leven weer oppakken en er weer op los leven. Bizar, dat bij opname ze ook nog voorrang krijgen in de beslissing van een arts.
  Echt onbegrijpelijk.
  Stel ik het anders;
  Nu mensen die ernstig ziek zijn of dat je bejaarden ben moeten die eigenlijk nog wel premie en de 385€ blijven betalen nu we gewoon keihard dood worden verklaard bij opname Corona.
  Echt zo”n grote schade en ik kan u vertellen dat dit een staartje kan hebben omdat een arts dat gewoon niet mag beslissen. Een arts heeft een eed afgelegd dat hij er voor moet zorgen iedereen te helpen die in nood verkeert en niet bewust iemand dood laat gaan.
  Schade en ze moeten zich schamen.

 64. Iemand van mijn team heeft coronavirus Waarom laat je het voetballen doorgaan er zijn andere dingen aan de hand Het is niet verstandig om nu te gaan voetballen waarom ik moet 4 maanden niet eens van de groep af en nu doen ze daar heel makkelijk over kijk naar jullie fouten ga nog meer besmettingen komen alles zo doorgaat ga maatregelen nemen groetjes Patrick

 65. Denk aan alle rontgenlaboranten meneer Rutte. Wij staan in de frontlinie van deze coronaoorlog. Wij zijn soldaten die elke dag het hoogste risico lopen om op een landmijn te trappen. Denk ook aan ons wat betreft een extra vergoeding. U mag me bellen op 0630740793

 66. Greet Joutman

  Goedendag,

  Ik heb een vraag over de nieuwe regels ivm Corona. Waarom om 22.00 uur de horeca dicht?
  Hierdoor kunnen geen enkele competities van o.a. Biljarten, darten, kegelen e.d. meer doorgaan. Waarom nu geen 23.00 uur? Op deze manier kan alles doorgaan. Zowel voor de horeca beter (dit zijn in de wintermaanden hun enigste inkomen) als voor de mensen.
  Erg spijtig dat op deze manier alles kapot gemaakt wordt voor 1 uurtje

 67. Horeca en winkels oplossing! iedereen testen. en moet de uitslag laten zien bij binnen komst! horeca of winkeliers. wie dat niet kan tonen komt er niet in.

  Om de week laten testen dan dwing je mensen ook als ze willen winkelen dat ze gaan testen! want he heb een hoop mensen die toch naar de winkels gaan of horeca om terwijl ze mischien al corona onder de leden hebben zitten. is toch een mooie oplossing voor de horeca en winkels hoeven die niet dicht!!!!!! Willen ze ook niet maar mischien wel de oplossing??????

  Oplossing zwarte productie uitslag 

  Met watermerk gaan produceren 

  Om de 7 dagen verplicht testen als u naar horeca of winkelen wilt

  Misschien een mooie oplossing!!!???

 68. Waarom kijkt Marc tijdens de persconferentie m.b.t. Corona niet in de camera. Blijkbaar vindt hij de pers mensen in de zaal belangrijker dan de 7 miljoen mensen die voor de tv zitten. Het lijkt of hij ons niet durft aan te kijken. De doventolk doet het beter. Die weet hoe belangrijk rechtstreekse communicatie is. Doe hier u voordeel mee.

 69. Beste meneer M Rutte, vraag me af wanneer u wakker wordt en ziet dat het niet goed gaat. De Corona neemt de over hand hier in ons land . En ik hoop dat u net als ik weet dat Nederlanders een super eigewijs volkje is dat altijd denkt dat ze het zelf beter weten. Dus gooi het land op een totale lock douwn voor ons eigen best wil kijk maar zelfs de Koning snapte het niet en U liet hem gaan waar is uw overwicht? Dus mijn advies aan u is neem nu eens echt de teugels in handen en treedt op zoals het een beleidsman hoort te doen geen schapenwollengte handschoenen nee nu de boxhandschoenen aan en zorg dat Nederland doet wat er wordt opgelegd. Mevr CL Bloemink

 70. Geachte Hr. Rutte,
  even een reactie op het bericht vandaag over de dochters van de koning.
  Wordt het niet tijd dat er word gestopt met liegen over dit soort zaken?
  Zij zouden n.l ook gewoon met z´n allen met een regerings vliegtuig terug hebben kunnen keren. ZKH is niet afhankelijk van een openbare vlucht die zij ook niet gebruiken, ze gaan erheen met een regerings vliegtuig en zouden vervolgens terug keren met een reguliere vlucht ?????
  Of spreek de NOS berichtgeving hierop aan.

 71. Beste Rutte,

  Vandaag in de ochtend onderweg naar mijn werk. 538 radiostation op komt er een reclame van auto dealer Nissan. Ze zeggen nu kan je met en bereik van 400 km zonder te stoppen naar je oma rijden dit is toch absurd, in de tijd van Corona, ik heb en vrouw die met onze prematuur baby naar haar moeder wilt gaan om Sint te vieren een ik zeg niet doen maar heb niks te zeggen mensen nemen het niet serieus op zoals ik maar goed fijne dag toegewenst groet Bill

 72. Gerda petersen

  Dag meneer Rutte.
  Ik hoor steeds hoeveel werk en organisatie het is om het stemmen voor de verkiezingen mogelijk te maken.
  Jullie hebben het allemaal al zo vreselijk druk met ons land i.v.m.de corona.
  Is het dan niet veel beter om de verkiezing een jaar later te doen?
  Jullie hebben het al zo druk en zwaar de laatste maanden.
  En volgend jaar kan het dan wat beter gaan.
  Vr gr mevr. Petersen

 73. Er zijn veel mensen die kritiek op u hebben. Maar ik wil even zeggen dat ik blij met u ben ongelooflijk trots ben op hoe u te werk gaat. Die demonstranten hebben het recht om buiten u toren kamer te demonstreren, groot gelijk. Maar groot respect voor u en het kabinet die hun best doen.

  Met vriendelijke groet

  Gosse Bosma

 74. Beste dhr Rutte
  Inverband met de het levensonderhoud
  Deze winkels open supermarkt noch apothekers open voor medische zorg overige winkels zoals blokker / action /Hema noch van dit soort winkels radicale SLUITEN
  Zo niet een boete dit is mij advies noch tip
  Mét vriendelijk groet,

 75. Rellen, dat krijg je na 10 jaar kabinet Rutte
  Alles afbreken en dan een grote mond
  Ik keur de rellen niet goed, maar de mensen zijn boos 😡

 76. Hey rutte kijk naar did filmpje alsjeblieft

 77. Hallo menneer Mark
  Mijn naam is Amran , ik kom uit Irak
  In de naam van de mensheid wil ik je ontmoeten over een onderwerp

 78. BESTE HEER RUTHE IK BEN EEN COPD PATIENT IK BEN BEPERKT IIN MIJN DOEN EN LATEN IK BEN HET BEUU OM TELKKENS TE HOREN DAT DE WERK LEEFTYD WEER OM HOOG IS GEZET IK HEB RECHT OP MIJN PENSIOEN EN DAAR WIL IK OOK NOG WEL FF VAN GENIETEN DOOR UW BELEID MET AL UW MATEN BEN IK VERPLICHT OM TOT MIJN DOOD TE WERKEN IK BEN HET ZAT NA BIJNA 50 JAAR IK WIL LEVEN DE MENSEN MET BEPERKINNG KRIJJGEN VAN AF 1 NOVEMBER GEEN BEGELEIDING MEER IN HET WEEKEND EN FEESTDAGEN TERWIJL U MET UW FAMILIE OOK EEN PRETIG KERST EN AUD EN NIEEUW WILT VIERREN MENEER RUTHE U MOET U SCHAMEN OM ZAO MET UW KIEZERS EN TEGENSTANDERS OM TE GAAN VR GR EEN SOCIALE WERKPLAATS BEZOEKER

 79. Ik heb 22q11 syndroom de mensen denken dat ik pedofiel of hun lokken het uit hun dagen het uit met alle respect markt rutten ik woon in lunetzorg want er moet stoppen dat er mensen zijn die mij uitlokken en uitdagen ik heb 1 perking dat is 22q11 syndroom hun de mensen denken al aan mijn uiterlijk dat ik pedofiel ben en dat ben ik nog nooit van mijn leven geweest nog nooit de mensen moeten op houden met denken want ik weet heel goed en wat niet goed is dat weet ik heel goed meneer rutte ik heb perking van 22q11 syndroom ontbekent en onbegrepen ik ben erg verdrietig en boos en kwaad op de mensen want hun durven de waarheid niet bij mij te halen en dat vind ik jammer op eckardal nuneseweg 5boven logeerhuis op eckardal ik word dagelijks door de politie gevolgd en door de mensen zelf hun gooien alles op internet waar niet waar is ik zal nooit een pedofiel zijn en zal ook nooit worden ook niet nooit en dat is de waarheid en wens jullie nog hele fijne werkdagen en doet de groetjes voor alle jullie collega s groetjes ralph tebbertman in Eindhoven

 80. Geachte Heer Rutte waar bent u mee bezig samen met onze snuifneus de jonge en kaag van dissel en patranotte jullie maken mensen doodsbang en dat virus hoort erbij net als de dood bij het leven hoort bv Mexicaanse griep gingen er ook velen dood wereldwijd maar jullie kijken of geilen erop om alles kapot te maken met dit slap geouwehoer hoer gvd laat mensen leven en leef je eigen leven als je die nog hebt

 81. Blijven we dit nu accepteren van die Rus??
  Dit kan toch niet waar zijn, hij gaat echt de kant op van die andere hufter.
  Zijn wij nu een Europa??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s