Onontkoombare uitgave

Het college heeft besloten om 4.000 Euro subsidie te geven aan de Ondernemers Vereniging Zandvoort (OVZ) voor het oprichten van een webshop voor Zandvoortse ondernemers. Een zeer goed initiatief van het OVZ, maar om hier als gemeente subsidie voor te geven vind ik onverstandig. Zeker na het betoog van wethouder Toonen om alleen nog onontkoombare uitgaven te doen.

Eerst heeft het college al besloten om (toch) subsidie te geven voor de ijsbaan. En nu geven ze subsidie aan het OVZ voor bedrijfsdoeleinden. Het einde is zoek. De eerste rondvraag van het nieuwe politieke seizoen: Wat verstaat het college onder onontkoombare uitgaven?

10 Reacties op “Onontkoombare uitgave

 1. Fred Hartman

  Zolang de subsidie aangewend wordt om Zandvoort beter te maken, vind ik het niet zo een probleem.
  Op deze manier komt er nog iets van de belasting terug bij de bewoners van Zandvoort.
  In tegenstelling tot alle eerdere zinloze subsidies en uitgaven.
  .

 2. Het hebben van een webshop is een zakelijk gebeuren.
  Het gaat er om om iets te verkopen.
  Waarom moeten wij als burgers daaraan meebetalen.
  Overigens bestaan er gratis webshops dus wil ik ze wel leveren.
  Krijg ik tenminste nog 4000 euro van mijn belastingcenten terug.

 3. Nog zo een: het college heeft de bevoegdheid om privaatrechtelijke overeenkomsten te sluiten, bij “aanzienlijk belang” moet de raad geinformeerd worden, wat is “aanzienlijk belang”? daar is meerdere malen naar gevraagd; geen antwoord, noch een discussie in de raad hierover..

 4. Wij bouwen de shop gratis voor ze! Dan kunnen ze die 4000 euro terugstorten.

 5. @Rutger, dat is een mooi gebaar. Scheelt de gemeenschap 4.000 Euro.

  @Ronald, ik kan het niet beter omschrijven.

 6. Pingback: “4000 euro subsidie voor webshop OVZ onverstandig” | Zandvoort - Zvoort.nl

 7. Michel,
  geen reactie op de vraag wat aanzienlijk belang is, net zo min als er een reactie is op de vraag of we nog iets horen over de resultaten van het onderzoek naar de oorzaak en de verantwoordelijken van de ” watersnoodramp ” in zandvoort ( pompen of verzuipen )…..
  en die subsidie????
  100 ondernemers:
  € 4000 subsidie = € 40 per ondernemer……als ze dat niet zelf kunnen of willen betalen, valt de noodzaak van die website ook weg.

 8. Als het haalbaar is: dan leent de bank, of een investeerder graag.
  Als het niet haalbaar is: dan mag de belastingbetaler risico dragen.
  Vraag: is dit een haalbaar of een onhaalbaar traject? Is de gemeente een bank?

 9. Misschien dat dit voor iedereen die overweegt om op 12 september op die sympathieke Samson te stemmen een extra reden is om nog eens goed na te denken over het feit dat je niet op Samson stemt maar op een groep mensen die van leuke dingetjes doen ook wel geld spenderen hun hobby hebben gemaakt. Kennelijk horen ondernemers tegenwoordig ook al tot de doelgroep van de Pvda. We kunnen Toonen’s gedrag natuurlijk zonder meer als (laat ik me inhouden) “onverstandig” bestempelen. Hoe haal je het in je hoofd om commerciële activiteiten die enkel en alleen onderdeel uit kunnen maken van het ondernemersrisico te subsidiëren? Betekent dat dat ik voor http://www.zandvoortshop.com (vooral niet kijken, nog niet klaar!) ook een aanvraag kan indienen?

  En in dat laatste woord indienen zit volgens mij de crux want hoe dom ook we kunnen Toonen ook niet alles verwijten. Het begint allemaal met het indienen van een aanvraag. Hoe kan een ondernemersclub als het OVZ het überhaupt in zijn hoofd hebben gehaald om hier een aanvraag voor in te dienen. Dan ben je toch niet helemaal lekker? Alhoewel, vergaderingen waarop anderhalve man en een paardekop komt opdagen, zouden ze op zwart zaad zitten? Of zou het gewoon het slim uitbuiten van ‘relaties’ zijn?
  Het OVZ zou een heer zijn als zij bij deze haar aanvraag intrekt en eventueel ontvangen gelden terug betaald.

  Wat Toonen (en het college?) betreft is het laatste woord daarmee nog niet gezegd maar vertrouw ik op Jerry en de doorbijtertjes van GBZ, SZ, GL en OPZ…

 10. Erwin, inderdaad. Wanneer het OVZ zo’n verzoek om subsidie doet moeten gelijk alle alarmbellen afgaan. Het college speelt hiermee voor Sinterklaas op kosten van de gemeenschap. Maar wie weet volgend jaar subsidie voor het laten opknappen van winkelpanden in het centrum om het aangezicht van het dorp te verfraaien.

  Stiekem toch gekeken naar jouw webshop, ziet er al veelbelovend uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s