Eigen schuld, dikke bult!

Het Haarlems Dagblad kopt “‘Gerommel’ met waterpompen”. En wie krijgt de schuld van de wateroverlast in het dorp: de inwoners van Zandvoort. De waterpompen waren gewoon automatisch aangeslagen volgens de gemeente. En de derde pomp was niet nodig, sterker nog doordat een inwoner de derde pomp heeft aangezet is de overlast alleen maar erger geworden.

Alleen een medewerker van de gemeente kan de derde pomp aanzetten, die dient als reserve wanneer één van de andere twee waterpompen het begeeft. Ondertussen is mij duidelijk geworden uit gesprekken met inwoners en reacties op internet dat er ’s ochtends wel degelijk iemand in het waterbassin is geweest. Wie dat is geweest, blijft de vraag en wat hij in het waterbassin heeft gedaan is niet bekend. Het luik naar het waterbassin heeft open gestaan. De filmbeelden liegen niet en er is duidelijk geconstateerd dat het waterpeil pas is gaan dalen na dat deze persoon in het waterbassin is geweest.

Verder wordt er uitgelegd dat het onverstandig is geweest om de putdeksels van het riool open te zetten. Wie of welke instantie dat heeft gedaan wordt nog onderzocht. Wellicht kan men zich ook eens afvragen of deze niet zijn open gesprongen door de waterdruk.

Zaterdag ben ik uitgenodigd in het radio programma Goedemorgen Zandvoort om onze vragen toelichten.

Een Reactie op “Eigen schuld, dikke bult!

  1. Ja…heel vreemd…ik heb ook gezien vanuit het LDC 3e etage dat iemand naar beneden ging, er stond een geel busje( zonder naam ) naast!
    En inderdaad nadat die persoon beneden was geweest zakte het water binnen de kortste keren…dus?????? Datzelfde busje heb ik later in de parkeergarage gezien. Toen waren ze bezig met de liftschachten watervrij te maken. Alleen helaas geen idee in wiens opdracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s