Geheimen?

1. Waarom geheime informatie over de LDC parkeergarage? We weten wat de LDC parkeergarage kost en wat de garage de gemeente oplevert. De parkeerexploitatie valt vies tegen! Moeten de Zandvoortse inwoners dadelijk hun portemonnee trekken om de garages af te betalen? Een slechte zomer zal funest zijn, en betekent dat er te weinig inkomsten uit het product parkeren komen om de kosten van de garage te dekken.

2. Waarom geheime informatie over de ontwikkeling van de Nijs/Ahold? Het bestemmingsplan is vastgesteld, en er waren nog geen contracten met betrokken partijen. Gemeenteraad heeft op advies van het college geen exploitatieplan vastgesteld. Informatie in de toelichting klopte niet, en is later gecorrigeerd. Bij de rechter is men door het stof gegaan om de realisatie van de locatie voormalige Hannie Schaftschool niet verder te vertragen. Vertraging nu al meer dan een jaar. Niet volgens het door de raad vastgestelde masterplan, maar op basis van de door AM gewonnen prijsvraag. Raad heeft alleen geld ter beschikking gesteld, zonder duidelijk te weten wat er zou worden gebouwd.

3. Waarom een besloten bijeenkomst over het Raadhuisplein? Er is een ontwikkelaar die plannen heeft om het plein vol te bouwen. Durft er iemand in de openbaarheid over de relatie van de projectontwikkelaar en de gemeente Zandvoort te spreken? Het blijft voorlopig een raadsel!

Aanstaande zaterdag in de radiouitzending van Goedemorgen Zandvoort zal ik mijn visie op de problematiek geven.

2 Reacties op “Geheimen?

 1. Hi, Jerry,

  De laatste zes jaar geef je regelmatig onderbouwde kritiek op het functioneren van het college, het ambtenarenapparaat of beiden.
  Soms heeft het een beetje “waanzin van de dag” karakter, soms pakt
  het verkeerd uit, maar in zijn algemeenheid zit er een kern van waarheid in, wanneer de schil van het politiek opportunisme er afgehaald is.
  Nu ben je ook nog lid van de grootste fractie in de gemeenteraad, die de koers bepaalt of de toon zet…”cultuurverandering is zeer nodig” rapporteerde de VVD formateur hr. Mooij, in 2010, het CDA maakte daar een prioiteit van! Gezien de gang van zaken, en het vetrouwensverlies wat blijkt uit je vraagstelling (en dit is niet de eerste keer), wat ga je daar concreet aan doen, in politieke zin?
  Vooral wat gaat je fractie daaraan doen?, het fenomeen “elkaar aanspreken”of ” signaal afgeven” en “geloofwaardigheid laten drijven op toezeggingen” dat stadium zijn nu toch al voorbij?

  Graag je reactie,
  Groet Michel.

 2. Michel, er zit in mijn beleving een ‘jong’ college, dat nog veel moet leren. Ze mogen fouten maken, dat doen we immers allemaal. De vertrouwensvraag is wat mij betreft niet aan de orde. Wel probeer ik het debat uit te lokken om het college te kunnen controleren en bijsturen waar mogelijk. Ik krijg het gevoel dat het college de problemen in beslotenheid wil oplossen. Daar ben ik op tegen, de discussie zal alleen maar vertroebelen.

  Ik weet dat jij een lijstje in je hoofd hebt met alle hoofdpijndossiers. Waarom geen interpellatie vanuit de oppositie? Jullie moeten het college scherp houden. Ik vervul mijn taak op deze manier. Niet zo lang geleden nog heb ik gezegd dat het college de raad had voorgelogen. Die week stond het raadhuis op zijn kop. Ineens bleken allerlei stukken nooit bij de raad terecht te zijn gekomen. Het wijzen van collegeleden naar elkaar om de schuld te geven was aandoenlijk. Zakdoeken waren er uiteindelijk nodig om de tranen in de raadzaal op te vangen.

  Nu begin ook jij te wijzen! Iedereen wijst naar elkaar, en vaak ook nog achter iemands rug om. Het lijkt wel een soapserie, ruzies, vechtpartijen, intriges en ga zo maar door. Dat leidt allemaal zo af van waar we in Zandvoort mee aan de slag moeten. Een filmpje maken is een keer leuk, maar als je niets anders meer kan, en niet het debat kan voeren is Zandvoort verloren. Ik zeg hou je taai, en wordt snel weer de ouwe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s