Beatrixschool

De Beatrixschool bestaat over een jaar niet meer. Het aantal leerlingen is de laatste jaren dermate geslonken dat het bestuur van de school, stichting Salomo, de figuurlijke stekker eruit heeft getrokken. Een besluit dat grote consequenties heeft voor de huidige leerlingen van de basisschool.

Worden de leerlingen ondergebracht op de Nicolaas en Duinroos, of verhuizen zij naar de andere vestiging van Salomo, de Oranje Nassau school. In diverse krantenberichten wordt de situatie uitgelegd aan de hand van een persverklaring. Een (pers)verklaring die ik nog niet heb gezien, en het college van Zandvoort zwijgt, en stemt waarschijnlijk stilzwijgend toe.

Wat heeft het college de afgelopen periode gedaan om de situatie van de Beatrixschool te verbeteren. Het schoolgebouw is nog niet zo lang geleden gerealiseerd op de voormalige locatie van de Beatrixschool, tevens zijn in het schoolgebouw de Nicolaas en Duinroos gevestigd. Hoe kan een school die jaren lang een gerenommeerde status had in zo’n uiterste situatie komen, dat men er de stekker uit trekt?

Vragen heb ik zat, want wat moet er dadelijk gebeuren met de leegstand. Moet de school worden verbouwd voor extra capaciteit op de andere twee scholen in de brede school. Hoe zit het met hun leegstand?

Het college heeft wat uit te leggen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s