Kermis in Zandvoort

Volgend jaar is de kans groot, dat Zandvoort de grootste kermis van Europa kan organiseren. Zeer binnenkort zijn zo’n beetje alle panden in het Louis Davidscarré gesloopt, en ook de plek waar ooit de bibliotheek stond biedt ruimte. Een gigantische oppervlakte, die voldoende ruimte kan bieden om de kermis van Tilburg naar de tweede plaats te degraderen.

Met het geld wat door de gemeente per jaar in de citymarketing wordt gestoken, moet het geen enkel probleem zijn om de bezoekers naar Zandvoort te lokken. Ook is er gedacht aan de mogelijk voor bezoekers om te parkeren. De parkeergarage in het Louis Davidscarré zal tegen die tijd worden geopend, en waar in de wereld vind je een kermis met een geheel eigen ondergrondse parkeergarage! Nu er door het college een nieuw openbare toilet wordt gerealiseerd hoeven de bezoekers niet meer plaats te nemen op een ordinair Dixi toilet, dat natuurlijk nodig zal zijn om een aantal prestigieuze attracties naar de badplaats te halen.

Bewoners om te klagen zijn er in de buurt niet te vinden. Het zal één groot feest worden! Het is dan ook al een aantal jaren geleden dat er in het centrum een kermis is georganiseerd, en dan meteen de grootste kermis van Europa. Wie had dat gedacht?

Eén en ander is natuurlijk wel afhankelijk van de eigenaar van de grond de firma AM. Maar in tijden van crisis zal AM niet bang zijn om een paar Euro’s mee te pikken aan staangeld.

Wel is er een groot risico. Het is namelijk mogelijk dat AM besluit woningen te gaan bouwen in het gebied. De stand van zaken op dit moment is dat AM zich aan het heroverwegen is op bouwplannen, die al een paar jaar geleden zijn afgesloten in een VET contract met de gemeente. Nu wil AM wel bouwen, maar ze zien een beetje op tegen de verkoop. Niet zo zeer voor de te verkopen woningen, maar vooral het (door)verhuren van de parkeerplekken in de parkeergarage. De parkeergarage, die natuurlijk nodig is voor het houden van Europaas grootste kermis.

De gemeente zit er namelijk helemaal niet op te wachten dat parkeerplekken worden verkocht. Dan zullen de verkochte plekken geen parkeergelegenheid bieden voor de bezoekers van de kermis.

Er ligt nu een voorstel om de plekken te verhuren, omdat de gemeente natuurlijk niet dwars kan liggen voor de bouw van woningen. AM heeft nou eenmaal rechten door zich te beroepen op het vette contract me de gemeente om woningen te bouwen.

Er spelen nog een aantal zaken, zo zou er de wens zijn van AM om meer in de hoogte te gaan bouwen. Natuurlijk zal de gemeente hier geen medewerking aan verlenen. We willen nu eenmaal de grootste kermis van Europa organiseren. Genoeg redenen om de bouw van de woningen tegen te werken lijkt mij zo!!!

Enige weken geleden kreeg ik bericht dat de gemeente werkt aan een wijziging van het bestemmingsplan. Ik dacht zullen er nog wijzigingen nodig zijn voor het houden van de kermis, maar helaas, het bleek te gaan om een wijziging van het bestemmingsplan ter wille van de firma AM. De gemeente werkt aan een nieuw bestemmingsplan om AM meer bouwhoogte te geven.

Ik was met stomheid geslagen, en wilde meteen moord en brand roepen. Ik heb me stil weten te houden, en droom nog iedere nacht over de grootste kermis van Europa in Zandvoort.

Welterusten!

4 Reacties op “Kermis in Zandvoort

 1. Beste Jerry,

  Was jij niet diegene die in de Raad het college tot de orde hebt geroepen?

  Misschien tijd om het LDC te evalueren en het college de laan uit te scho…n. Wat een wanbeleid de huizen markt ligt op zijn gat en Zandvoort gaat door.

  Groet
  Rob

 2. Froukje van Tetterodew

  Ik vind het een super idee en een leuke manier om zandvoort op de kaart te zetten.
  Ik mis de kermis erg. Zelf woon ik vlak achter het Louis Davidscarré en hier in de buurt hebben wij geen probleem met evt geluidsoverlast dit ivm de gezelligheid dat zo’n gebeurtenis met zich mee brengt. Ik hoop dat het je lukt. Dit mede omdat het o.a. ook gericht is op de jeugd van zandvoort

 3. Cor Draijer

  Wellicht is het een idee om straks de parkeergarage, die nu geeouwd wordt, in te richten als een overdekte en ondergrondse kermis. Een paar tiroler hutten, ook ondergronds natuurlijk, botsauto’s, een mechanische stier, een paar draaimolens, ballengooien, prijsschieten (niet op herten dus!) en de grootste housebunker van de regio die 24 uur per dag open is. Straks staat er ook nog een stadshotel en dan kunnen de kermisklanten met de lift of ondergrondse rolbanen verplaatst worden want met een flinke slok op loopt het wat lastig. Overlast kan het niet geven want op straatniveau zie je dan niet eens dat er in Zandvoort een ondergrondse is. Misschien kan het straks geprivatiseerde GVB de metro doortrekken vanuit Amsterdam Sloterdijk naar de nog te maken halte Amsterdam LDC?
  En dan hebben we eindelijke de zo gewenste jaarrond-attractie want bovengronds is iedereen bedeesd en ondergronds is het altijd feest.

 4. de grootste kermis gaat niet om oppervlakte maar om het aantal attracties
  dus dat betekent dat er meer dan 500 attracties moeten komen te staan en ik vraag me af waar zandvoort die vandaan gaat halen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s