Kritiek LDC

De Zandvoortse Courant heeft een interview geplaatst met de Zandvoortse architect Remo De Biase! Zo geeft De Biase kritiek op het eerste gerealiseerde deel van het LDC, erg te spreken is de architect niet over het gebouw.

“Ik heb in heel Zandvoort nog geen één positieve reactie op het LDC gehoord”.

Te veel baksteen, weinig variatie, en geen Zandvoortse identiteit! Ik ben het volledig met hem eens. Generaties zullen moeten aankijken tegen deze architectonische mislukking, de goedkoopheid straalt ervan af! Zo heeft de raad in het verleden beeldkwaliteitseisen vastgesteld voor het LDC. Nu het eerste deel is gerealiseerd kan worden geconstateerd dat deze niet voldoet aan de eisen.

Nog steeds vragen mensen zich af of de grote ramen zijn afgeplakt met folie, en of sommige ramen met een plaat zijn dichtgetimmerd. Het geeft een droef beeld. Hetzelfde geldt voor de geplaatste installaties op het dak, die prominent in beeld zijn.

Over deze laatste omissie heb ik het college vragen gesteld. Zo blijkt dat de projectontwikkelaar dit niet op de ingediende bouwaanvraag heeft getekend. Een nieuw ontwerpoplossing wordt binnenkort aangeboden aan de welstandscommissie om het beeld iets te verzachten.

Het afwachten is op de bouwaanvraag voor het tweede deel! Dit betreft de locatie van de voormalige Hannie Schaftschool. Erg hoopvol dat dit deel wel aan de vastgestelde beeldkwaliteitseisen gaat voldoen heb ik niet. De projectontwikkelaar heeft al aangegeven de plannen te willen aanpassen. Hier is al een akkoord op van het college, maar ook voor het college is het nog een raadsel met welk ontwerp de projectontwikkelaar zal komen.

Het is weer afwachten, en door de tijdsdruk zal het niet de beloofde kwaliteit voor ons dorpscentrum worden. LDC wordt in de volksmond Lelijk Dorps Centrum genoemd. Het was eerder de heer Bouberg Wilson, die een discussie met raad en college wilde over de beeldkwaliteit in het LDC. Ik wacht met spanning af!

Een Reactie op “Kritiek LDC

 1. Jerry,

  Misschien ook nog eens aandacht voor het probleem van de heer Stramis. Is de garage niet te vinden, of is er geen behoefte?

  Volgens mij het laatste. Bouw gezellig door. De Zandvoorter gaat het wel weer betalen.

  Groet
  Rob

  Namens de PvdA heeft fractievoorzitter, Nico Stammis, een email aan het college van Burgemeester en Wethouder gestuurd. Hij wil graag aandacht voor het feit dat de LDC-parkeergarage niet goed vindbaar is. Ter illustratie heeft hij twee foto’s bijgevoegd.
  Zandvoort, 2 mei 2011

  Geacht College,

  U zult het met mij eens zijn dat onze prachtige, nieuwe parkeergarage echt een bezoekje waard is. Maar aan het aantal onbezette plekken kun je afleiden dat het bestaan van deze garage nog lang niet bij iedereen bekend is.
  En waarschijnlijk ook niet zal worden als je de bebording ziet die, de vanuit de Haarlemmerstraat komende, automobilisten aantreffen. Misschien een puntje van aandacht?
  Met vriendelijke groet

  Nico Stammis
  Fractievoorzitter PvdA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s