5 miljoen

Gistermiddag was de commissaris van de Koningin Johan Remkes op bezoek in Zandvoort. Een extra ingelast bezoek aan het circuit zorgde voor een kleine vertraging in het programma, zodat de ingeplande tijd voor de raadsleden met de commissaris werd ingekort. Een aantal onderwerpen werden besproken, zoals de regionale bereikbaarheid, bestuurskracht en de Middenboulevard.

Het laatste maakte weer eens duidelijk, dat politiek toch een aparte tak van sport is. Enkele maanden geleden was het nog gedeputeerde Driessen, die Zandvoort kon vertellen dat de provincie 5 miljoen subsidie geeft voor de herontwikkeling van de Middenboulevard (badplaats impuls). De commissaris wist gisteren te vertellen, dat er nog geen zekerheid is over deze subsidie, en maakte met zijn uitleg het handelen van gedeputeerde Driessen volkomen belachelijk. Binnen het college van GS schijnt hier nog helemaal geen overeenstemming over te zijn.

Wat zijn de toezeggingen van een gedeputeerde op dit moment waard? Schijnbaar geen ene moer, om het maar even plat uit te drukken.

Ondertussen is er een beeldkwaliteitsteam bezig met een plan voor de Middenboulevard. Zo was er afgelopen dinsdagavond een informele bijeenkomst voor raadsleden met het team. Er werden een aantal plannen gepresenteerd voor het Badhuisplein en Watertorenplein. Er waren geen concrete plannen voor het Palacegebied. Het gebied waar de provincie, althans gedeputeerde Driessen 5 miljoen voor beschikbaar wilde stellen.

Verder werd duidelijk dat het beeldkwaliteitsteam niet uit de verf kon met het net vastgestelde bestemmingplan voor de Middenboulevard. De 'banaan' op het watertorenplein kon beter een gesloten bouwblok worden, en ook het venster naar zee moest worden overbouwd met een markant gebouw met theater, en nog meer aansprekende functies. Alles heel orgineel gepresenteerd, maar vooral iets zonder uitzicht op realisering.

Na het vertrek van Vesteda, zijn er geen serieuze investeerders meer geweest, zo ver mij bekend. Nu het team voorstellen heeft gedaan om kleine wijzigingen op het bestemmingsplan te maken, lijkt een proces waar de gemeenteraad 20 jaar over heeft gedaan weer compleet losgelaten te worden. Opnieuw een bestemmingsplan ronde, kost een slordige 2 á 3 ton, en ja dan hebben er weer eentje bij voor in het laatje.

Wie het gaat betalen, gekke Gerritje, mag ik hopen. Helaas, u en ik, na de 6 miljoen, die er al in het gebied gepompt is, zonder enig resultaat, kan dit bedrag er nog wel bovenop. En hopen dat er ooit een investeerder komt om mee te betalen. Vergeet het maar, dat heeft wethouder Bierman goed verknalt met de hoed van Palace.

De stekker eruit trekken, en alle kosten afbetalen, die al jaren op de grondexploitatie rusten zal mijn voorstel zijn. Nu heeft een aantal raadsleden zonder raadsvoorstel toestemming gegeven om weer een nieuw bestemmingsplan te laten maken op een informeel overleg. Ik vind het te belachelijk voor woorden, en ga me ook verzetten tegen deze gang van zaken.

2 Reacties op “5 miljoen

 1. michel demmers

  Hallo Jerry,
  We hebben kasten vol met plannen en onderzoeken, nieuw plan is geheel niet nodig, er ligt er een panklaar! Vele politieke partijen hebben gewezen op de crucialiteit van herstructurering, toch gebeurt er niets! How Come?
  De “gemeente” heeft een januskop, naar buiten toe:
  “ja, ja het is ernstig gesteld met de MB”, politiek echter koudwatervrees en korte termijn electorale winst!
  Het boek: “Hoe wurg ik een badplaats” is nog niet uit.

 2. Heck of a job there, it abosultley helps me out.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s