Sociaal parkeren

Nog een paar weken, en dan gaat ook de parkeergarage van het Louis Davids Carré open. De raad heeft eind vorig jaar de parkeertarieven voor de garage vastgesteld op € 1,90 per uur. Een moeilijk bedrag qua wisselgeld vindt het college. Zij hebben daarom het tarief op € 2,00 per 63 minuten vastgesteld.

Het college vond het onderwerp nog te gevoelig om met een nieuw voorstel te komen naar de raad, dus dan maar betalen per 63 minuten ipv per uur. Wat wellicht nog gevoeliger ligt en gevolgen heeft voor de parkeerexploitatie van de parkeergarage zijn de tarieven voor de toekomstige bewoners van het bovengesitueerde complex. Het is opvallend dat er onderscheid in bewoners wordt gemaakt. Een bewoner van De Key gaat minder betalen als een overige bewoner. Reden genoeg om het college om opheldering te vragen.

Geacht college,

Op 4 januari jl. heeft u in de vergadering van B en W het tarievenblad van 21 december 2010 (LDC-parkeergarage) vastgesteld.

In uw besluit heeft u o.a. de tarieven voor een jaarabonnement in de LDC-parkeergarage vastgesteld:

– Het tarief voor bewoners van De Key (€ 1.280,00 voor een zwerfplek)
– Het tarief voor overige bewoners van het LDC-complex (€ 1.652,00 voor een zwerfplek)

Ik constateer dat een bewoner van De Key € 372,00 per jaar minder gaat betalen dan een overige bewoner van het complex.

– Wat is uw motivatie om bewoners van De Key minder te laten betalen voor een jaarabonnement in de LDC-parkeergarage?

Bij de behandeling van de parkeernota 2010 heeft u de raad over een vaste afname van zwerfplekken van De Key geïnformeerd. De gemeente verhuurt per huurwoning ten minste één zwerfplek aan De Key. Het betreft hier 48 huurwoningen, waarvan 17 in het geliberaliseerde segment.

Woonstichting De Key huurt 48 zwerfplekken, die zij (verplicht) doorverhuren aan de huurders van de appartementen in het LDC. In deze situatie heeft de gemeente geen relatie met de huurders van de Key.

– Wat is u reden om als gemeente een apart tarief vast te stellen voor bewoners van de Key?
– Het kan toch niet zo zijn dat woonstichting De Key minder gaat betalen voor de abonnementen?

Het is in mijn ogen vreemd, dat u een besluit neemt voor tarifering in bewonerscategorieën. Zoiets als een sociale parkeerplek bestaat niet. Het is aan De Key om te bepalen hoeveel zij aan de huurders vragen voor een abonnement.

Graag wil ik van u een antwoord op bovenstaande vragen. Het spreekt voor zich wanneer de tarifering gevolgen heeft voor de parkeerexploitatie van de garage, dat u mij een aangepast exploitatieoverzicht meestuurt over de gevolgen van uw besluit.

Met vriendelijke groet,

Jerry Kramer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s