Middenboulevard: Bierman bedankt!

HoedjeKIEZERSBEDROG! De ouderenpartij heeft haar kiezers bedrogen zo kan men lezen op diverse pamfletten bezorgd op de boulevard. De ouderenpartij heeft zich al ingedekt, en geeft Marten Bierman (wethouder OPZ) de schuld! Erg laf… helemaal laf is het interview in Het Weekblad met fractievoorzitter Carl Simons (OPZ), die Bierman maar naar behoren vond functioneren. Bye bye wethouder Bierman, de ouderenpartij geeft u nog even een trap na, met een extra ingelast persbericht.

Had u maar beter naar partijvoorzitter Bob de Vries moeten luisteren, die geen vijf verdiepingen voor zijn deur wil hebben. Heel Zandvoort kan stikken als er maar niets gebeurd op de Middenboulevard.

Gebeten hond

Ik wil Bierman bedanken voor zijn inzet voor Zandvoort. We lagen nog al eens overhoop, maar inhoudelijk zijn we eruit gekomen. Gisteren heeft de provincie Zandvoort de toezegging gedaan om 5 miljoen bij te dragen aan het project Badplaats Zandvoort. In een boekwerkje met resultaten van een aantal workshops gehouden op de Middenboulevard zie ik dat Zandvoort voor kwaliteit kiest.

Klasse

De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het kwaliteitsteam. De wijzigingen van de provincie zijn ook positief, geen hoogbouw, maar kwalitatieve bebouwing op de boulevard. Belangrijke voorstellen: Palacegebied gebouwhoogte terugbrengen naar 27 meter, en 14 meter aan de straatzijde.

Dus geen idioterie van twee extra Palace-torens!

Marten bedankt voor je inzet!

Advertenties

5 Reacties op “Middenboulevard: Bierman bedankt!

 1. Leo Miezenbeek

  Jerry,

  Hoe vaak hebben wij (GBZ) het nou al gezegd. OPZ wil niets. Ze weten het op een wollige manier en met allerlei omloopjes te verhullen. Maar ze willen gewoon niets.
  € 5.000.000,00 om bloemen en planten te kopen maar niet om te gaan bouwen in het MB gebied. Ze gaan liever achter de Geraniums zitten op de MB. De boulevard versmallen naar 10 m1 ja dat is wat we willen met ze alleen. En dan laat het zand maar waaien. Maar dat onderzoeken we eerst nog even hoor. Wanneer gaan de ogen van de MB huiseigenaren nu een keer open!! Een plan wat er al 4 jaar ligt en niets mee is gedaan komt weer helemaal tot bloei. Goed gedaan de afgelopen 4 jaar.

  Gr. Leo Miezenbeek

 2. Ouderenpartij komt niet op voor de ouderen.

  ZANDVOORT – In het ouderen verzorgingstehuis Het Huis in de Duinen zijn door het nieuwe management diverse prijzen fors verhoogd. Voor koffie en maaltijden moet nu meer worden betaald. Dit is gebeurd zonder overleg of inspraak. OPZ Partij-voorzitter Bob de Vries maakte onlangs melding hiervan op Twitter. Het lag in de lijn der verwachting dat de Ouderenpartij, die behalve voor ouderen ook voor alle inwoners zou zijn, op de bres springt voor de doelgroep die zij in eerste instantie zeggen te vertegenwoordigen. De in Rotterdam geboren lijsttrekker en kandidaat-wethouder Carl Simons van de Ouderen Partij Zandvoort rept er echter met geen woord over, ook niet in een onlangs gegeven interview in Het Weekblad. Wel wordt er goed gezorgd voor de pensionarissen op de Middenboulevard. De 3 evenementen per strandtent per seizoen zijn nu teruggebracht naar 3 per deelgebied en een OPZ-voorstel om van de Engelbertstraat een doodlopende straat te maken, ter hoogte van de Dirkson-supermarkt haalde het -godzijdank- niet maar triest is het, te moeten constateren dat deze partij er alles aan doet om van Zandvoort een slaap-dorp te makenen bij voorkeur zonder toeristen en een geprivatiseerd strand waar je alleen nog mag komen als je boven de 65 bent want zo weren we dan meteen allochtone hangjongeren uit Amsterdam met jankmuziek uit grote beatboxen. Ik vraag me nu af of het niet ter sprake brengen van de prijsverhogingen in het Huis in de Duinen de arrogantie ten top is en of het niet zo is dat de naam Ouderen Partij de lading allang niet meer dekt en dat het eigenlijk de Middenboulevard Partij is. De MBP dus en dan, na even googelen, komen we uit op het Munchaussen By Proxy-syndroom, een ernstige vorm van kindermishandeling. Degenen met dit syndroom, waarbij we de Middenboulevard even als kindje zien van de OPZ, komt liefdevol en bezorgd over, zoekt zeer regelmatig intensieve medische hulp voor een kind maar is juist degene die het kind bewust ziek maakt door het toedienen van middelen, het toebrengen van verwondingen of juist infecties veroorzaakt.

  Even de vergelijking trekkende met de OPZ/MBP, de raadsleden van OPZ doen voorkomen alsof ze het beste voor hebben met Zandvoort en de Middenboulevard. Echter, door bewust de boel te frustreren en niet te handelen naar besluit van de, of een vorige raad, het bij voortduring indienen van amendement op amendement en voortdurende tegenwerking wordt precies het tegenovergestelde bereikt, waardoor Zandvoort nu nog steeds een versteende grauwe Middenboulevard heeft, waar je alleen maar snel overheen wilt lopen en waar niks te beleven valt.

  Frustreren = afvallen, belemmeren, benadelen, duperen, dwarsbomen, ontgoochelen, tegenvallen en teleurstellen.

  Allen van toepassing op de MBP, eeeh, OPZ.

 3. Bierman is juist de enige positieve uitzondering van OPZ. Waarom opeens deze verwijdering. Sliepen de leden van OPZ de laatste vier jaar. Sorry Eg niet persoonlijk.

  Misschien een beetje eigen belang van Simons? Wie zal het zeggen. In ieder geval zeker niet de partij, van en voor de ouderen.

 4. Ach de Midden Boulevard,

  Al jaren inzet van verkiezingen, maar kunnen we wel spreken van een boulevard? Een boulevard is een weg langs het strand, tot zover is het dan een Boulevard, maar wie wil er langs deze weg flaneren?
  Er is niets dan grijze betonnen flats met een vreselijke uitstraling, echt geen visiteplaatje voor Zandvoort! Ben blij dat de provincie geen hoogbouw toe wil staan in dit gebied, wil ik ook niet, geen Benidorm van de lage landen. Wat moet er dan wel komen? Woningbouw met een hoogwaardige uitstraling gecombineerd met toeristische functies die eindelijk eens een reden geven dit gebied te bezoeken in plaats van erdoor heen te willen rennen. Krijg nu wat, dat plan Demmers, dat was dus zo gek nog niet!

 5. Mag ik vragen waarom een bebouwingsmassa van 27 meter hoog aflopend naar 14 meter hoog toegevoegd aan bebouwing die er al is nabij het hoge Palacegebouw een kwaliteitsslag wordt genoemd? Het betekent immers dat er nog zo’n mooie grote bouwmassa als de Fenemaflat, overigens dan toch nog 2 bouwlagen hoger bij zou moeten kunnen kopmen? Door welke raadsleden en politieke partijen wordt dit als “kwaliteitsslag” nagestreefd ?

  Is overigens bekend dat Rijkswaterstaat en het HHR van Rijnland aan B&W schriftelijk hebben medegedeeld dat een dergelijke bebouwing verboden is c.q. niet zal worden toegestaan, ten minste tot na het rijks onderzoek naar de zeespiegelstijging van 2016 en de alsdan te nemen beslissingen of Zandvoort wel als prioritaire zwakke schakel zal worden aangemerkt met vervolgens een rijks beleidsbesluit over een mogelijk investeringsprogramma met eventuele zeewaartse kustversterking, de vorm en inhoud er van en of vervolgens het bouwverbod topch gehandhaafd zal moeten blijven of niet.

  Nu investeren in bouwplannen op en in het kustfundament/kernzone en beschermingszone lijkt me vooralsnog geld in zee smijten.

  Beter is het om gesubsidieerde parkeergarages in het centrumgebied te realiseren. Goed voor de toeristsiche kwaliteitsslag van Zandvoort, geheel in lijn met het rijksbeleid dat transformatie achter het kustfundament als kwaliteitsslag voor “kustbadplaatsen” als beleidslijn heeft vastgelegd. Met Zandvoort als “pilot” (voorbeeld!) gemeente.

  Vriendelijke groet,

  Ad Rampen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s