Prijzenslag

Kom maar naar beneden, en sla je slag: gemeenteraad van Zandvoort. Gisteravond was het feest, de burgemeester van Scharregat zette de boel weer eens flink op stelten. Het voorstel over de Algemene Plaatselijke Verordening werd een schertsvertoning. Eerder hadden de diverse politieke partijen kritiek op het optreden van een aantal horecaondernemers, maar de gemeenteraad maakt er zelf een potje van.

Een wijziging voorgesteld in een amendement van de Ouderenpartij zorgde weer eens voor de nodige commotie. In het voorstel van het college was het mogelijk om meer festiviteiten te organiseren op het strand. De Ouderenpartij zag de bui al hangen, en vreesde voor meer overlast!

Echt hypocriet vind ik deze houding, aangezien je eerst de strandpaviljoens allerlei bouwtechnische aanpassingen laat doen om te voldoen aan de huidige eisen. Vervolgens worden de ondernemers op het strand niet gelijk behandeld met de ondernemers in het dorp.

De stemming

Het amendement komt in stemming, een grote meerderheid van de raad is tegen het voorstel van de Ouderenpartij. De Ouderenpartij stemt verdeeld, Eg Poster en Dick Suttorp willen ook een bruisende badplaats, en stemmen met de meerderheid van de raad tegen het amendement.

De schorsing

De burgemeester wil schorsen, maar niemand weet waarom! Het college komt terug uit de schorsing, en meent niet te kunnen werken met de APV. Het amendement van de Ouderenpartij had volgens het college MOETEN worden aangenomen. Het blijkt een technische wijziging te zijn geweest, een misverstand in de nieuwe APV.

De paniek

Grote paniek in de gemeenteraad. We mogen niet voor meer festiviteiten stemmen van het college, dus de boel moet worden teruggedraaid. Belinda is de enige geweest, die echt duidelijk was, en gaf toe een foutje te hebben gemaakt. Vervolgens komt er een reperatie-amendement, en tot mijn verbazing stemt nu de overgrote meerderheid ineens tegen meer festiviteiten op het strand.

Het kan raar lopen in de gemeenteraad. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat een hoop raadsleden geen ruggegraat hebben.

De opmerking van Cees van Deursen (GroenLinks) is kenmerkend voor het niveau van de raad: "Totaal geen verstand van, dus ik neem aan dat het wel goed zit."

Advertenties

5 Reacties op “Prijzenslag

 1. Leo Miezenbeek

  Met verbazing gisteren de Raadsvergadering beluisterd/bekeken.
  het was al snel volkomen duidelijk, dat zij onze burgervader al, voor de stemming. Het college heeft een fout gemaakt.
  In plaats dat het college gewoon zelf deze wijziging inbrengt lijkt het er op dat OPZ met de eer van de ontdekte fout mag gaan strijken.
  Een kompleet toneelstuk wordt opgevoerd door BBW.
  Maar wat hij zelf heeft veroorzaakt, er wordt niet meer naar hem geluisterd.
  Ondanks de opmerking van de burgemeester stemt de Raad tegen het amendement. Ik was verbaasd, maar was wel blij voor onze strandpachters.
  Een grote lacher natuurlijk en laat zien dat luisteren een groot goed is.
  Let wel 36 strandtenten maal 3 evenementen 108 evenementen, dat wordt leuk.
  Niet het dorp wordt dan bruisend maar het strand siddert helemaal.
  Het spel mislukte en de burgemeester moet repareren want ja 108 evenementen dat is te veel voor het goede.
  Het siert die, die meteen toegeeft. Echter moet je je wel afvragen wat dit kan gaan betekenen. Als je dit toelaat wat dan?
  Het werd al eens geroepen volgens mij de meesten slapen tijdens de vergadering.
  Iegelijk een beschamende vertoning.

 2. De meest schandelijke vertoning is nog wel dat er twee VVD-raadsleden te weten Jerry Kramer en Fred Paap in hun blinde liefde voor de ondernemers op het strand VOLLEDIG over de rug van de bewoners denken te kunnen heen regeren.

  Uiteraard viel dat te verwachten want van Kramer konden we recent op zijn weblog nog uitspraken optekenen als “Ik ben de mensen in Zandvoort, die continu blijven zeiken over het circuit of strand echt beu! Vaak zijn het mensen van buiten, die de gemeentelijke organisatie belasten met de zoveelste ‘overtreding’, waar niets aan wordt gedaan” en “Ik kies voor de ondernemers, en vertegenwoordig hun belangen”.

  Werkelijk schandelijk is hun vooropgezette spel om een vergissing van het college te misbruiken. Dit is wat er zo ongeveer is gebeurd: het college heeft bij een laatste controle nog een aantal onvolkomenheden in de APV ontdekt. Een heel belangrijke is dat het APV-voorstel niet meer spreekt over drie festiviteiten per deelgebied op het strand (er zijn er 6) maar per paviljoen (er zijn er 36). Omdat de nieuwe APV “conserverend” zou worden kon dat uiteraard niet de bedoeling zijn: van 18 naar 108 festiviteiten per jaar.

  De onvolkomenheden kon het college niet meer zelf repareren dus werd er via de griffie een coalitiepartij gevraagd om via een amendement de boel te repareren. Uiteraard is de vertegenwoordiger van de VVD-fractie daartoe bereid! Alleen de passage over de deelgebieden wordt op slinkse wijze uit het reparatie-amendement gelaten. Nu maar hopen dat niemand het ziet en we kunnen een feestje vieren! Sssst niet verder vertellen!

  Gelukkig komt Bruno Bouberg Wilson er bij toeval achter dat de belangrijkste reparatie door de VVD als wees is achtergelaten. Bruno dient alsnog een extra amendement in en het opzetje van de heren van de VVD is mislukt.

  Door alle discussie in de raad verloopt de stemming rommelig en wordt het amendement van OPZ tot vreugde van de heren verworpen. Belinda -zuiver als ze altijd is- durft als eerste schaap toe te geven dat ze fout heeft gestemd en er wordt uiteindelijk gerepareerd. Ook een aantal oudere heren is inmiddels ontwaakt en stemt dit keer juist. Bij die stemming stemmen Kramer en Paap tegen (dus voor 108 festiviteiten per jaar op het strand) waarmee hun opzet duidelijk is geworden.

  Waar het hier wat mij betreft niet om gaat is de discussie of er een verruiming van festiviteiten op het strand mogelijk moet zijn. Ook al wordt ik door Jerry blijkbaar gerekend tot de groep notoire zeikerds waar hij helemaal klaar mee is, OOK IK DENK DAT ER RUIMTE VOOR VERRUIMING IS!!

  Waar het mij om gaat is de volstrekt respectloze en VVD onwaardige manier waarop Kramer en Paap met hun eigen college en last not least met de burgers om gaan.

  Het past niet bij een nette partij als de VVD dat je op een valse vooropgezette slinkse wijze misbruik maakt van een fout van je eigen college.

  En dan de burger. Die heeft bij deze twee vertegenwoordigers van de ondernemers totaal niets meer in te brengen. Totaal geen inspraak, helemaal niets. Bek houden, Kramer en Paap beslissen wel voor u want ze zijn u als burger toch al helemaal zat. Zelfs een beroep van burgemeester Niek Meijer op zorgvuldigheid en de juiste procedures kon de beide bloedhonden niet van hun doel afhouden.

  Een zeer schandelijke VVD-onwaardige vertoning!

 3. Belinda Göransson

  Er moeten een aantal zaken in perspectief geplaatst worden. In de reactie van Erwin worden stellingen geplaatst die absoluut niet waar zijn. Daardoor lijkt het alsof Jerry op een achterbakse wijze het betreffende artikel uit de APV heeft gehaald in de hoop dat niemand dit ontdekt. Maar dat gelukkig Bruno Bouberg Wilson hier achter is gekomen. NIET WAAR!!!

  Bij de vorige raadsvergadering (waar de APV geschorst is), lag een amendement ter ondertekening met ambtshalve aanpassingen. Omdat Fred Paap op dat moment met vakantie was, is aan mij, als fractievoorzitter van de grootste partij, gevraagd dit amendement in te dienen. Ik wilde dat amendement vanwege de gewraakte passage niet tekenen. Ik dacht op dat moment dat er een wijziging in de APV werd doorgedrukt, waar ik nog wel een discussie wilde voeren. De avond is verder verlopen zoals hij is verlopen, en het betreffende amendement is die avond dus niet aan bod gekomen.

  Bij de griffie was dus bekend dat de VVD problemen had met het betreffende artikel. Om die reden is daar het artikel uit het groter geheel gehaald, en in een apart amendement ondergebracht. Op dat moment was bij ons, in ieder geval bij mij, nog niet bekend dat alle wijzigingen die werden voorgesteld alleen bedoeld waren om de APV in “oude glorie” te herstellen, buiten de aangekondigde wettelijke wijzigingen. Gelijk het amendement van Cees van Deursen om de bepaling over de honden op het strand weer aan te passen, en terug te brengen naar de situatie zoals hij was.

  Dat er van alles mis ging met de stemming, weet ik zelf maar al te goed. Ik ben de eerste geweest om dat toe te geven. Maar alleen op basis van de procedure, niet op basis van de inhoud. Dat Jerry in dit geval wel voor de inhoud heeft gekozen, is zijn goed recht. En mag ook niet als vals en vooropgezet worden aangemerkt. Dat is een stoot onder de gordel, die ook VVD-onwaardig is.

  Je mag van mening verschillen, en dat gebeurt regelmatig, maar op deze manier Jerry en Fred Paap neerzetten als een stelletje bloedhonden, vind ik onder de maat en respectloos. Vooral omdat hier een sfeer wordt geschapen en een stemming gecreëerd die geen recht doet aan de waarheid.

  En de discussie over de sluitingstijden op het strand en het aantal festiviteiten, die komt er binnenkort echt wel. Daar ben ik van overtuigd. En dan kunnen we het over de inhoud hebben, en kan iedereen, ondernemer én bewoner, zijn zegje doen. En dan zullen we weer stemmen, maar dan op basis van inhoud!

 4. Heerlijk de reactie van Erwin te lezen. Ondernemers aan de galg en Zandvoort gaat leven.

  Wie heeft er niet, in de horeca, op het strand, in de patat en/of op het circuit gewerkt om een ‘centje’ bij te verdienen. U, uw kinderen, ik en mijn kinderen.

  Zonder de ondernemers en de daaraan gerelateerde klanten is Zandvoort niet meer en minder dan een ‘gehucht’. Een gehucht wat alleen kan overleven door verhoging van de gemeentelijke lasten.

  Erwin wordt wakker. Nu ik dit schrijf realiseer ik me dat ik zelf energie stop in een klager. Ik ben het volledig eens met Jerry de energie gaat naar de klagers. Laten we beginnen met de mensen die tevreden zijn te belonen.

  Laten we beginnen met de mannetjes van het plein.

  Zin in Zandvoort. U, uw kinderen, ik en mijn kinderen gaan we belonen door een VVD waardig optreden.

 5. Leo Miezenbeek

  Jerry, is Erwin jullie peningmeester Erwin van de Slik? Leuk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s