Partij van de Aandacht

Help verkiezingen! Uhhh, we moeten een mening hebben!

Het plakken van een verkiezingsposter is voor Sociaal Zandvoort een verkiezingsitem geworden. De Willem Paap aanhang vinden de plakkers van GroenLinks ASOCIAAL. Alle ruimte op de verkiezingsborden is volgens hen in beslag genomen door de te grote posters van GroenLinks.

Misschien is er nog plaats op de watertoren voor een postertje. Die toren die niet gesloopt mocht worden, en toen plat moest door vallende bakstenen, en de toren die jullie nu weer ‘omhelzen’. Willem, hoe zit het nou met die watertoren?

De ‘ASOCIALEN’ van GroenLinks hebben elke dag een nieuw idee voor Zandvoort. Zo wordt het gemeentehuis verkocht aan Van der Valk. Toch leuk zo’n Toekan op het raadhuis zou Cees van Deursen hebben gedacht. En Virgil schenkt de gemeentekas 50.000 euro als hij wethouder wordt. Tsja… Zoiets als… Wanneer ik koning van Nederland wordt, dan hoeft u geen belasting meer te betalen!

De PvdA van Gert Toonen doet ook mee aan de verkiezingen. Nico heeft een herstart gemaakt op zijn weblog, en Gert heeft een kijkje genomen op de weblogs. Gert reageert op mijn weblog dat hij medio 2000 al het idee voor een parkeervignet introduceerde. Gefeliciteerd Gert, maar zeggen, is wat anders als doen! Roeptoeteren kan iedereen!

In een verkiezingsfilmpje vraagt de PvdA wat te doen! Tsja… Wat moet de PvdA gaan doen deze zomer?

Advertenties

4 Reacties op “Partij van de Aandacht

 1. Beste Jerry,

  Ik heb waardering voor het initiatief van de werkgroep uit de raad en de voorstellen om alle bewoners recht op een vignet voor gratis parkeren op belanghebbendenvergunningplaatsen te geven.

  Ook goed dat je je sterk maakt voor een “gezond beleid” t.a.v. APV, (milieu)vergunningen en handhaving. Dit vooral om de horeca in staat te stellen om rendabel te blijven of te worden!

  Ik wil je de suggestie doen om Рin het belang van voldoende gezonde winkels en horeca in het hart van Zandvoort ̩n voldoende bewonersparkeerplaatsen vooral het parkeerbeleid nog verdere te gaan verbeteren.

  Er is maar één beleidslijn die kan zorgen voor gezonde winkels en horeca in samenhang met een gezond woonmilieu én voldoende bewonersparkeerplaatsen.

  Er moeten (mijn schatting) binnen de straal van 50 – 100 meter van het dorsphart – ten minste – 1000 openbare parkeerplaatsen bij komen “gereserveerd” voor klanten van winkels en horeca. Die vrije én “shop & go” parkeerplaatsen (in het centrum langs Engelbertsstraat, Zeestraat, Hogeweg, Stationsplein etc. etc.) zijn de afgelopen 10 jaar “gereserveerd” voor bewoners én de laatste 300 vrije parkeerplaatsen zijn – noodgedwongen – vervallen voor de herstructurering van het Louis Davids Carré. Op vrijwel alle belanghebbendenplaatsen staan dagelijks na 17 uur en in de weekends de bewoners. Dus niet meer de dorpsbezoekers (uit de regio), óók belangrijke potentiële klanten van winkels en horeca! Al deze “wegbestemde” parkeerplaatsen moeten nu (en graag snel) – in het centrumgebied – worden teruggebracht.

  Mijn advies: Reserveer in het nieuwe bestemmingsplan Centrum ruimte voor circa 3 grote overheidsparkeervoorzieningen er bij – uitsluitend – voor “shop & go” bezoekers. Dan hebben de bewoners / belanghebbenden “hun” parkeerplaatsen écht voor zichzelf. Dan leeft het centrum weer op in plaats van dat het “bloedeloos” stil en onaantrekkelijk wordt voor bezoekers, toeristen én de inwoners van Zandvoort én de regio!.

  Nog één ding. Het parkeerfonds is gevuld met geld dat door realisatoren van bouwplannen (doorgaans ondernemers) is betaald aan de gemeente opdat deze de nodige parkeerplaatsen in de nabijheid van het bouwproject kan realiseren en financieren. Mij lijkt dat het voorstel van de werkgroep om onderzoek te doen naar parkeervignetten voor alle bewoners niet met deze gelden betaald mag worden. De bouwers/ondernemers hebben er recht op dat het (hún) geld in het parkeerfonds (alleen maar) wordt uitgegeven aan de parkeerplaatsen voor hún klanten in de buurt van hún bedrijf! Immers geld voor parkeerplaatsen, door een ondernemer betaald, zouden niet gebruikt mogen worden voor door de gemeente te maken studies en zeker niet voor het maken van parkeerplaatsen ver weg van het bedrijf of wel voor de deur van een concurrent!

  Ik wens je en de overige raadsleden in de werkgroep succes met de beleidsvorming t.a.v. parkeren en ruimtelijke ordening. Jullie zijn op de goede weg. Maak er iets moois van!

  Ad Rampen

  Succers er mee.

 2. Lieve Jerry,

  Als ik in de raad kom, krijg je van mij een gebakje. Ha ha ha. Je blog is weer dolkomisch.

  Daarnaast is het werkelijk fascinerend dat iedereen maar blijft blaffen en blerren hier in Zandvoort. En dat inwoners dat maar blijven pikken.

  Kom op mensen. Elkaar niet zo gek maken. Dat gebeurt al 20 jaar en kijk nu eens hoe ‘geweldig’ het dorp erbij ligt.

  Ennu Jerry. Als ik koning van Nederland wordt. Dan krijgt Zandvoort de enige koopzondag van Nederland. Serieus 😉

  Groetjes van je trouwste fan,

  Virgil Bawits

 3. Hey Jerry,

  Dat is ook leuk. Ik krijg bezoekers naar mijn weblog via jouw blog. Super!

  Spreek je later!

  Virgil

 4. Het gooien en smijten van beledigingen en verschilletjes in opvattingen en gedragingen is alweer begonnen voordat er ook maar een uitkomst is van de verkiezingen. Als ALLE partijen nou eerst eens construktief de punten nagaan wat een andere of nog beter waar alle partijen het over eens zijn. Dan kunnen die punten eerst opgelost worden en dan als dat gebeurt is kunnen jullie weer gaan moddergooien. Wat een stelletje kleuters bij elkaar. Daarom worden landelijk gezien eenmansclubjes zoals de pvv zo groot en gevaarlijk. Groeten Simon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s