Moslima strand

Moslim_strandDe gemeenteraad van Zandvoort heeft gemengd, maar niet geheel en al afwijzend gereageerd op het plan van het Tweede Kamerlid Lina Elajadi om een klein gedeelte van het strand voortaan te reserveren voor moslima’s.

Het strandje zou tussen twee ingangen naar het strand moeten komen te liggen zodat er omheengelopen kan worden door de andere bezoekers van het idyllische badplaatsje, want ook de toegang tot de zee zou in dit plan voorbehouden zijn voor islamitische dames.

Een lange wandeling langs de zee met de hond zou dan even onderbroken moeten worden, maar er kan uiteraard via de boulevard voortgezet worden. Farida Alaoui, voorzitter van het landelijk overlegorgaan voor moslimvrouwen, verwacht niet veel moeilijkheden bij de bezitters van onze viervoetige vrienden.

De bewoners van Zandvoort zijn over het algemeen erg enthousiast over het plan en verwachten dat het een trekpleister zal worden voor moslima’s in heel Nederland en wellicht zelfs daarbuiten. De initiatiefneemsters zijn in ieder geval onder zoek te doen naar de behoefte aan een strand apart voor moslima’s in de omliggende landen om met de verwachtte positieve resultaten hun initiatief te ondersteunen. Helga Mahriba, een moslima uit Keulen, kan niet wachten om haar burkini te laten zien aan haar vriendinnen vertelde ze desgevraagd.

De concretisering van de plannen, die nog in een conceptuele fase verkeren en waar nog subsidie voor wordt gezocht op Europees niveau, zal ongetwijfeld nog enige tijd op zich laten wachten, maar hoogstwaarschijnlijk zal Nederland er binnen afzienbare tijd een primeur bij hebben.

Over hoe verhalen de wereld in komen… bedankt Ron Rozen

Advertenties

2 Reacties op “Moslima strand

 1. Erwin van der Slik

  Ik kan niet wachten tot het zover is!

  http://stream.zandvoort.com/

 2. Misschien goed als een aantal strandtenten meteen, bij hun eerste bouwaanvraag de Minaret op hun bouwaanvraag tekenen. Een typisch islamitisch architectonisch kenmerk, zoals de minaret wordt genoemd zou de middenboulevard kunnen verrijken.

  De Minaret van strandtent Tien
  De Minaret van strandtent Mango’s

  De Minaret zou gelijktijdig door de reddingsbrigade gebruikt kunnen worden als uitkijkpost. Twee vliegen in één klap.

  Een item voor de verkiezingen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s