Nul-uitgangspunt

Parkeren"Eigenlijk vanaf nul beginnen", mijn fractiegenoot Fred Henrion Verpoorten wist de commissie ervan te overtuigen om met een schone lei te starten voor het parkeerplan.

De VVD wil één vignet voor geheel Zandvoort en geen BEL- of PAP-regimes. Alle Zandvoorters moeten kunnen parkeren waar ze willen met uitzondering van de fiscale gebieden en de parkeerterreinen. In bepaalde gebieden moeten parkeermeters komen, in andere –waar geen bezoekers komen, niet. Als de meters en handhaving efficiënter worden, is een verhoging van tarieven overbodig.

Het idee van de VVD wordt nu in een werkgroep uitgewerkt, en zal binnenkort in de commissie worden toegelicht. Parkeren 2.0!

Wordt na de Middenboulevard het andere zorgenkindje van de gemeente nog deze periode opgelost? We hebben nog even de tijd!

Advertenties

5 Reacties op “Nul-uitgangspunt

 1. Leo Miezenbeek

  Mooi plan van de VVD, ja het is zo te downloaden van de website van GBZ. Beter goed gepikt dan slecht bedacht moet de VVD denken natuurlijk. Zoals al met veel uitgewerkte plannen van het GBZ uit het verleden achteraf is gebleken.
  Vergeet je bronvermelding niet Jerry.
  Vr. Gr. Leo Miezenbeek

 2. Leo, Ere wie ere toekomt, parkeren 2.0 mede mogelijk gemaakt door GBZ! Ik zie ook dat jullie een nieuwe website hebben, ziet er strak uit. Groet,

 3. Sportief Jerry dat siert je. Laten WE er een mooi en degelijk parkeerplan van maken. Eigenlijk het enigste wat telt volgens mij.
  Geen eigen belangen maar algemeen belang.
  Ga er voor!!!

 4. Ik wil graag reageren met 3 punten.

  1. Vanaf “nul” beginnen lijkt me onmogelijk, immers van fiscaal beleid/parkeren (shop en go parkeermeters, parkeermeters langs de boulevards en betalen op de parkeerterreinen) wil (en kan) de politiek niet afschaffen. Dát zou (langdurig) nodig zijn om een zuivere “nulmeting” te kunnen doen en vervolgens vanaf “nul” een nieuw parkeerplan te formuleren.
  2. Nieuw ruimtelijke, financieel en economisch parkeerbeleid is wél “vanaf nul” te formuleren. Dan moet het gaan over hoeveel openbare “shop & go” plaatsen wijzen we aan en moeten worden bijgemaakt op loopafstand van ons “centrum” én welk parkeertarief is dan “in de regiomarkt” (maximaal)haalbaar om te kunnen “concurreren” tegen onze concurrernede winkelcentra te weten (volgens gemeente nota’s) Schalkwijk, Hoofddorp, Heemstede. In Schalkwijk is het tarief € 0,50 per anderhalf uur. Als Zandvoort wil inzetten op meer aantrekkelijkheid en meer winkels met het assortiment “dagelijkse boodschappen in non food” voor de regioklant, die dan (recreatief) winkelen kan combineren met (recreatief) strandwandelen, dan moet het Zandvoortse “shop go” parkeertarief “concurrerend” worden vastgesteld met dat van Schalkwijk!
  3. Met een plan vanaf “nul” beginnen zou mijns inziens moeten gebeuren door bovenstaande uitgangspunten in een plan vast te stellen met daarbij het aantal m2 bvo na te streven (nieuwe) “non food dagwinkels” (in aanmerking daarvoor komen z.g. “in de schil van stadscentra te vestigen winkels” zoals Scapino, Zeeman, Vögele, Bristol, Kijkshop e.d.). Daarbij voldoende (voor de economie van de winkels noodzakelijke) parkeerplaatsen (ruimtelijk) te plannen met een laag/concurrerend parkeertarief als bovengenoemd.

  Als bovenstaande bedoeld wordt met “het parkeerbeleid vanaf nul beginnen”, dan gloort er hoop voor Zandvoort. Dat kan helpen voor het terugdringen van de leegstand en een opleving van het centrum van Zandvoort.

  Maar goed beleid gericht op vernieuwing, economsich “overleven en opleven” én een betere leefkwaliteit in het dorp begint met meer en (véél) goedkopere parkeerplaatsen op loopafstand van het economisch (te versterken) dorpscentrum!

  Ad Rampen
  26 november 2009

 5. Gert Toonen

  Ik kijk eigenlijk nooit op die weblogs, maar ik kreeg het advies dat toch eens te doen. Dat is lachen. Jerry claimt het vignet voor heel Zandvoort als VVD initiatief en GBZ wil het in haar prijzenkast. Maar ik ben nooit lid geweest van die clubs en heb het toch echt als lid van de PVDA bij een begrotingsbehandeling medio 2000 ingebracht. Alhoewel, ooit heeft iemand mij voor een blauwe maandag ingeschreven als lid van de VVD, maar dat was meer een grap. En Jerry, ik als lijsttrekker/wethouder van de PVV?? Nou dacht ik toch dat jij zo ongeveer verloofd was met Fleur Agema. Jouw kansen zijn veel groter dan de mijne. Moet toch Fleur eens bellen.
  Leuke voorspelling trouwens. Groeten Gert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s