4 JAAR VVD

Heilige_heinUitgesproken tijdens de ledenvergadering van afgelopen donderdag:

Vanavond is het aan u om te bepalen wie de komende raadsperiode de VVD mag vertegenwoordigen in de Zandvoortse gemeenteraad. Ik heb nu 4 jaar ervaring als raadslid, en wil graag een tweede periode voor de VVD in de raad uitkomen.

De advieslijst laat zowel een verjonging als vernieuwing zien. Uitgangspunten waar ik me bij de kiescommissie voor heb hard gemaakt. Ik vind dat de kiescommissie duidelijk heeft gekozen voor de toekomst. Gelukkig ben ik ook niet meer de enige jonge hond op de lijst, zoals 4 jaar geleden het geval was.

De nummer 1 is in mijn ogen de beoogd wethouder, en de nummer 2 de beoogd fractievoorzitter. Posities die ik nu nog niet ambieer, de VVD is in goede handen bij de dames. Maar als het moet ben ik er klaar voor en met u samen zal het me ook lukken.

Nummer 3 ben ik. Wanneer ik terug kijk op vier jaar Raad ben ik hier trots op en is deze positie in mijn beleving(in mijn beleving) meer dan terecht.

In 4 jaar VVD heb ik altijd kunnen zeggen wat ik wilde. Veel heb ik geleerd, en met vallen en opstaan ben ik een heel eind gekomen. De VVD is een partij waar zoiets moet kunnen. Het geluid van de VVD in Zandvoort moet met elan worden gebracht. Het geluid van een jonge enthousiaste VVD‘er wordt in Zandvoort gewaardeerd. Als ik mezelf weer eens moest verantwoorden bij onze burgervaarder was het niet dit mag je nooit meer zeggen maar zeg het met respect. Juist dit respect verwacht ik vanavond van jullie.

Ik blijf en vind het nog altijd een uitdagende job om me in te zetten voor VVD Zandvoort.

Mijn weblog heeft u de afgelopen 4 jaar op de hoogte gehouden over mijn reilen en zeilen in de politiek, ook de volgende vier jaar blijft u dicht bij mij.

MIJN REACTIE

De leden zagen meer in de bestuurlijke ervaring van de huidige wethouder. Het zij zo… Ik wil alle leden bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen om mij op een verkiesbare vierde plek op de lijst te zetten.

De heer Tates zag dat bepaald niet zitten! Hij had liever zijn compaan (Hans Drommel) zoals Fred Paap al schreef op zijn weblog op die plek. Helaas lukte Tates dat kunstje niet, en moet hij het waarschijnlijk weer 4 jaar met mij doen! De avond werd een nog nooit vertoond toneelstukje, waar ik echt geen rol in mocht spelen. Ik heb het netjes gehouden, en niemand gekwetst om er zelf beter van te worden. Zoals de enige echte kikker uit de fractie het nodig vond om even haarfijn uitleggen wat liberalisme is. De huidige fractie was maar idioot bezig. Tsja, je zal het maar durven zeggen.

Helemaal teleurgesteld was ik in een andere toneelspeler, die zich vier jaar lang niet heeft laten zien. De grote toneelspeler vond het zelfs nodig om iets te vertellen over gemaakte afspraken; afspraken tussen fractie en wethouder. Waar deze speler zijn script heeft ontvangen mag wel duidelijk zijn; "In de fractie zaten allemaal kikkers, die een verrassingspelletje speelden met de wethouder. Zou het… was hij erbij?!?! Oh ja, maar de heer Tates was wel een lastig mannetje!

Patrick wil ik bedanken voor zijn reactie op mijn vorige bericht: Je slaat de spijker op zijn kop. Het zijn inderdaad de leden die bepalen wie op plek 1 tot en met zoveel komen te staan. Wij zullen ze daarvoor inderdaad moeten bedanken, uit mijn reactie mag blijken dat ik het jammer vind dat de leden de heer Tates heilig hebben verklaard.

Onze heilige, die zelf zegt dat hij zo ver is gekomen door geen watje te zijn… wens ik veel sterkte als lijsttrekker!

Advertenties

9 Reacties op “4 JAAR VVD

 1. Jerry, ik hoorde iets van de voorzitter van de Zandvoortse Watersport Vereniging die nog nooit eerder zijn gezicht had laten zien op een vergadering en die nu opeens het hoogste woord voerde, Jan en alleman van alles en nog wat beschuldigde om tenslotte Tates (die zogenaamd zijn permanente paviljoen mogelijk zou hebben gemaakt) heilig verklaarde. Als het zo gegaan is is het een schande!

  Jij bent hier zeer kritisch over Tates, maar hoe zit het met de andere kandidaten? Op die manier kun je toch niet (samen) werken?

 2. Als ik je eerste reactie van Rob mag geloven dan is het nog erger dan ik dacht.

  In ieder geval is de VVD uitgespeeld. De VVD met Tates wordt de speelbal van de overige partijen. Ik wist trouwens niet dat Drommel kon praten. Fijn om dat te horen.

 3. Rob,

  Laat ik voor mezelf blijven spreken! Het is vooral het gedrag van de wethouder, dat hem ongeschikt maakt als partijgenoot. Je kan niet samenwerken met iemand, die continu zijn zelfbeheersing verliest. Zijn wil is wet, en als je het niet met hem eens bent, ben je maar een snotaap! Publiekelijk word je in een hoekje gedreven waarbij zelfs familieleden niet worden ontzien.

  OPMERKELIJK

  Op de avond verdrongen de leden zich om Tates op te hemelen. Bedenkelijk, aangezien ik geen van deze personen de afgelopen periode tijdens fractie- of ledenvergaderingen heb gezien. En inderdaad sprak daar iemand namens de Zandvoortse Watersport Vereniging.

 4. Over het verliezen van zelfbeheersing gesproken. Op zaterdagmorgen bij het radioprogramma Goede Morgen Zandvoort van ZFM is, dat meerdere malen met de heer Tates voorgevallen. Het CDA kan hier over meepraten. Zijn wil is niet alleen wet, en als je het niet met hem eens bent, ben je maar een snotaap!

  Hij heeft ZFM gedreigd de subsidie in te trekken. Het kan nog erger dan alleen worden als snotaap.

  Dat, van het niet ontzien van je familieleden komt o.a. voort uit het feit dat je vader bij één van de uitzendingen van ZFM de heer Tates aansprak op zijn subsidie beleid. De willekeur waarmee evenementen door de Gemeente worden ondersteunt heeft namelijk alles te maken met slijmen en likken.

  Ik heb bij die uitzending de heer Tates leren kennen als een zeer onfatsoenlijk (onbehouden) mens.

  Neem één ding aan, negeer hem en dat wat nog is te redden voor de VVD doe daar je best voor. Steun nimmer Tates als wethouderskandidaat voor de volgende 4 JAAR

 5. Er schijnt een grappenmaker het nodig te vinden om onder de naam Jaap te moeten reageren en daarmee de link daarmee naar mij te moeten leggen. Ik ben het niet. Ik neem afstand van wat hierboven gezegd wordt, omdat dit niet mijn woorden zijn.

 6. Jaap, bedankt voor jouw reactie en telefoontje. Ik vind het ook vervelend dat hier iemand de naam Jaap heeft gebruikt, aangezien deze meteen gelinkt wordt aan ZFM. > OP mijn weblog is geen verificatie verplicht om te reageren, dat heb ik zo ingesteld omdat ik niet continu achter mijn PC wil zitten om te verifieren. Daardoor kunnen mensen anoniem zonder emailadres reageren onder welke naam dan ook. Ik dacht dat niet nodig te vinden voor een blog van een raadslid uit Zandvoort. Diverse blogs zijn er groot door geworden, alleen in dit bericht krijg het een negatieve lading, die ik niet wil. Laten we hopen dat dit een incident blijft in de vier jaar, die ik nu blog!!! Groet, Jerry

 7. De reacties zeggen me voldoende: O N B E G R I J P E L I I J K dat de VVD voor zo’n oude zak heeft gekozen. Ik ben weg! Sorry Jerry, een stem op jou of de VVD is een stem op Tates.

 8. Hallo Jerry,

  Nu mijn idee over het hele verhaal. Later is dit op mijn hyves nog na te lezen. Het staat al wel op de website van ZFM Zandvoort.

  De afgelopen weken bereikte mij het nieuws dat Richelle Laurijsen uit Harderwijk is overleden. Deze zestien jarige scholiere voerde campagne om de Nederlander te overtuigen dat het woord kanker een negatieve lading heeft. Rachelle vond dat het woord te pas en te onpas werd gebruikt.Doodziek en campagne voeren, omdat dit meisje vond dat het hebben van deze ziekte niet prettig is. Ik ken iemand op hyves die dat met een aantal hartverscheurende blogs heeft duidelijk gemaakt. Leven is een kostbaar goed. Dat zullen de ouders van Dirk Post uit Urk nu ook wel weten. Richelle voerde campagne om aandacht te vragen voor haar situatie. Dat het haar zeer deed dat sommige landgenoten niet weten, welke emotionele schade aanrichten. Nu is deze doodzieke jonge idealist er niet meer.

  De betekenis van het woord ‘campagne’ binnen de plaatselijke VVD kreeg daardoor ineens een andere lading. Een ontevreden wethouder die op de voorlopige kieslijst op een onverkiesbare plaats stond, kwam in beweging.

  De vergadering waarbij de definitieve kieslijst had veel weg van een imposante goochelshow waar zelfs Hans Klok nog jaloers op zou zijn. Konijnen kwamen uit hoge hoeden. Een grote verdwijntruc viel ook op te tekenen. De huidige fractievoorzitter mocht nu een figurantenrol gaan vervullen.

  De grootste partij van Zandvoort kreeg weer een staaltje onvervalst campagne voeren van wethouder Tates. Eerst lijstduwer en toen lijsttrekker van Liemt bij de verkiezingen van 2002 er de brui aan gaf, katapulteerde Tates zich als de reddende engel van de partij.

  In 2006 mocht Tates eindelijk lijsttrekker zijn. Alleen kreeg hij niet de meeste stemmen. Die gingen naar stemmentrekker Michael van Praag. Helaas voor de vele mensen die op van Praag stemden, de voormalige Ajax-praeses hield het na iets minder dan een half jaar voor gezien. Hoe serieus wilde VVD Zandvoort zijn?

  De wens om wethouder te worden ging in vervulling. Wilfred in het college. Eindelijk zou hij wel eens laten zien wat hij kon. Ik herinner mij een verkiezingsbelofte van de VVD. Minder strandpaviljoens. Ze staan er allemaal nog. Met uitzondering van één. Venice Beach…Dat hebben wij als belastingbetaler geweten.

  Ik weet niet wie daar verantwoordelijk voor moet zijn geweest. Wat ik wel weet is dat een flink aantal Zandvoorters niet blij zijn met de uitverkiezing van Tates als lijsttrekker binnen de VVD. Ga maar eens naar een aantal ondernemers en strandpachters luisteren.

  Onder een campagnekrantje ‘De Frisse Wind’ zou het allemaal beter moeten worden. Het was veel wind, maar die rook na de laatste ledenvergadering van de VVD een beetje onfris. De campagnespelletjes. Ontevreden geluiden van VVD’ers over andere leden die ineens bij de vergadering aanwezig waren, terwijl juist die de afgelopen drie jaar teveel in ‘De Frisse wind’ hebben zitten kijken.

  Ik wens de VVD een fijne campagne toe, maar mijn gedachten gaan uit naar iemand die doodziek werd van het woord ‘kankeren’.

 9. Macht vervormd en smaakt naar steeds meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s