Zandvoort VERPATST

De KeyHet is zover, woonstichting de Key ligt op zijn gat! In overleg met de Raad van Commissarissen heeft algemeen directeur Jaap van Gelder besloten per 1 januari 2010 zijn functie neer te leggen. De Key maakt een pas op de plaats op het gebied van projectontwikkeling. De Key heeft vorig jaar een verlies gedraaid van een slordige 30 miljoen. De Key gaat zich vanaf heden weer richten op de kerntaken.

DAG Zandvoort, DAG mooie beloftes, DAG investeringen, DAG woningbestand, DAG EMM… oh ja van die laatste hadden we al afscheid genomen!

En waar vallen dadelijk de zwaarste klappen? U raadt het wellicht al… in Zandvoort. We zijn verpatst, en kunnen nu de dure rekening van compleet uit de hand gelopen hobby van Jaap van Gelder betalen. De expansiedrift kost nu ook Zandvoort de kop. Het is zelfs zo ernstig, dat het verlies van de Key nog enigszins mee valt! U raadt het wellicht al… door Zandvoort. Ons sociale woningbestand heeft een plus op de balans van de Key gezet.

Een college dat zich volledig heeft laten misleiden door de verhalen over een failliete woonbouwvereniging EMM. Hoe stom konden we zijn?

Wellicht herinnert u zich dit ook nog dat de VVD niet zo stond te springen bij een fusie!

Persoonlijk heb ik nog vele vragen niet alleen over deze prestatieovereenkomst. De inhoud geeft vele ambities weer, maar in hoeverre gelden deze ook voor de toekomst?

Kunnen wij er bijvoorbeeld op vertrouwen dat de uitgangspunten uit deze prestatieafspraken ook financieel zijn onderbouwd?

Waarom deze vraag.

Ik heb hier nog een brief aan de leden, gedateerd 12 juli 2004 waarin EMM een 100 miljoen Europlan presenteert. Dit plan heeft naar mijn huidige waarnemingen nimmer invulling gekregen. Ik kan nog niet 10 % van de investeringen terug vinden in de kwaliteit van het bezit. Laat ik maar niet ingaan op mijn eigen ervaring in de afgelopen jaren met de organisatie.

Uiteindelijk heeft dit echter wel geleid tot (lees tussen haakjes) de ‘ondergang’ van deze vereniging.

Geacht college is dit plan financieel voldoende onderbouwd en zo ja, wat zijn onze garanties naar de toekomst bij een eventuele fusie?

Ik lees nu al dat de verenigingsvorm moet worden omgezet naar een stichting. Bedrijfsmatig misschien een goede keus. Maar waar blijft de maatschappelijke verankering. Is deze geregeld of hoe wordt deze geregeld?

Tevens vind ik voor het college nog een belangrijk punt van aandacht in hoeverre zij de huidige Raad van Toezicht van EMM in staat acht om EMM in het belang van Zandvoort te laten fuseren. Het toezicht heeft naar mijn mening erg te wensen overgelaten. In 2004 een plan presenteren met een doelstelling van een investering van 100 miljoen euro in 10 jaar. Geen enkele uitgaven gedaan (misschien iets genuanceerder, complimenten voor de nieuwbouw van het pluspunt) en nu naar ik moet geloven ‘failliet’ en onder curatele van de diverse instanties die vanuit de overheid toezicht houden op de woningcorporaties.

Is er voldoende betrokkenheid bij deze toezichthouders. In ieder geval op één lid na, ontbreekt bij deze leden iedere binding met onze gemeente en het gedachten goed van Zandvoort.

Hoor het goed in het belang van Zandvoort naast verhuurder is het ook nog eens een grote werkgever voor Zandvoort.

Ik wil u dan ook vragen om:
– de prestatieafspraken uit te breiden met een passage over onze garanties naar de toekomst over de afspraken uit deze overeenkomst in het kader van de voorgenomen fusie.
– een financiéle onderbouwing te vragen ter onderbouwing van de plannen

Advertenties

5 Reacties op “Zandvoort VERPATST

 1. Jerry,
  Als jullie als de VVD tegen waren, waarom geen motie?
  Achteraf worden veel van je kritische geluiden werkelijkheid. Heb je al antwoord op de aankoop, door De Key van het appartement in Palace-gebouw. In hoeverre is dit een gedwongen actie van het college. Heeft het college integer gehandeld?
  Zitten jullie niet in het college? Als partij sta je voor wat je zegt. Het ontbreekt jullie aan daadkracht. Wil je als collegepartner een vuist maken dan moet je een goede wethouder hebben en geen clown als Tates. Die man is maar tot één ding in staat. Zijn gelijk halen met hard schreeuwen.
  Kom op, sta voor datgene wat je zegt en schrijft. Het is nooit te laat.
  Met vriendelijke groet
  Albert

 2. Lidy van der Schaft van Nimwegen

  Geachte heer Kramer,

  Wij zijn altijd bereid antwoord te geven als u vragen heeft.

  Met vriendelijke groet,

  Lidy van der Schaft

 3. Geachte mevrouw Van der Schaft,

  Mijn dank voor uw reactie en de bereidheid voor het beantwoorden van vragen.

  Ik heb vandaag een interpellatie verzoek gedaan voor de komende raadsvergadering van 10/11 november. Wellicht dat uw organisatie en het college gezamenlijk de vragen kunnen beantwoorden:

  “De Key stelt koers bij: concentratie op kerntaak” is te lezen op de website van Woonstichting de Key. Duidelijk wordt dat algemeen directeur Jaap van Gelder zijn functie neerlegt, en de Key een pas op de plaats maakt op het gebied van projectontwikkeling. De VVD begint zich zorgen te maken om het laatste. Zoals u weet heeft de Key nogal wat posities in het Zandvoortse.

  – Welke consequenties heeft deze nieuwe koers van de Key voor het wijkontwikkelingsplan Nieuw Noord?
  – Wat gaat er gebeuren met de bewoners op de Sophiaweg?
  РHeeft dit gevolgen voor het verdere verloop van de bouwplannen in het Louis Davidscarr̩?
  – Krijgt Palace nog een mooi hoedje?
  – Hoe staat het met de ontwikkelingen van de kerk in het Groene hart?
  – Dient het garantieplan te worden bijgesteld?

  Vorig jaar was de VVD de enige partij die kritische vragen stelde over de voorgenomen fusie van EMM en de Key. Nu deze vragen de realiteit hebben ingehaald. Wil de VVD weten hoe de gemeente Zandvoort en Woonstichting de Key al het beloofde gaan waarmaken.

  MVG

 4. Ik wil even reageren op Albert die Wethouder Tates een clown noemt.
  Een man die alleen maar met hard schreeuwen zijn gelijk zou halen.

  Hoe kun je nu iemand die zoveel tijd en energie in het welzijn van Zandvoort en de VVD stopt een clown noemen? Je kunt het niet eens zijn met de manier van aanpak, maar laat ieder mens wel in zijn waarde en respecteer in ieder geval zijn inzet.

  Als we meer van dat soort mensen in de Zandvoortse politiek hadden was er veel meer gerealiseerd in de afgegelopen jaren.

 5. Bij de EMM was het al niet TOP!!! Maar nu het de Key is geworden, is het nog erger. Er is geen communicatie naar bewoners toe. Deze wachten soms maanden op een antwoord. Hoe komt dit? Door het gebruiken van interims zonder kennis. Welke vervolgens na een paar maanden verdwijnen, en wederom door interims worden vervangen. Lydia, wanneer gaan jullie nou eens vaste krachten aannemen, die plezier in hun werk hebben, en tevens verstand van zaken hebben? Verder een TIP! Zorg voor betere communicatie m.b.t. de medewerkers! Het is nu een zooitje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s