Oud voor Nieuw

Watertoren_zandvoortIn de raadsvergadering vanavond wordt een plan voor een nieuwe ‘watertoren’, die een ‘kopie’ moet worden van de oude watertoren waarschijnlijk de inzet van het debat. Eerder hebben partijen al ingestemd met een motie die sloop van de watertoren moet voorkomen. Dit zijn een aantal waarschijnlijk weer vergeten.

Een aantal slapende raadsleden zijn wakker geworden, en begrijpen eindelijk het bewuste amendement van 8 mei 2007. Waarin het mogelijk was om een nieuwe toren te realiseren met grotere footprint, zoals nu ook de bedoeling is voor het plan om een kopie van de oude watertoren te bouwen.

Ik vind retro-architectuur het meest verschrikkelijke in mijn vakgebied. Met een knipoog naar het verleden moet kunnen, of alles moet tot in de details en maatvoering kloppen. De oude watertoren was nog geen tweederde van de hoogte van de huidige watertoren. Het plan wat ter tafel is gekomen betekent een opgerekte ‘oude’ watertoren. De eigenaren willen al jaren ontwikkelen, en daar moet de gemeente ook aan meewerken. Een eventuele grondruil kan een oplossing bieden.

Een plan om een nieuwe toren te realiseren zoals GBZ in de maak heeft, kan ik eventueel ondersteunen. Het is namelijk niet zo dat een onbruikbare toren, kosten wat het kost moet blijven staan. Dat lijkt me een utopie, wellicht is een motie met die strekking verstandiger dan ons blind te staren op het oude watertorentje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s