Oudjes pesten

Rood in de ogen van de oudjes

De Ouderenpartij is woest op de ambtenaren van de gemeente Zandvoort. "We worden geschoffeerd!"

Grote woorden voor een partij die op alles ja en amen zegt wat het college voorstelt. Maar worden de ouderen nou niet gewoon in de maling genomen door hun eigen college, wethouder Tates, hij is toch verantwoordelijk? Heeft OPZ nog wel vertrouwen in het college? Ik ben benieuwd wiens fout het is geweest om deze fietsstroken aan te leggen. Het zal op mijn verzoek in de komende commissie Raadszaken worden behandeld. Dat belooft vuurwerk te worden!!!

Lees ook de brief van Carl Simons waarin hij het opneemt voor wethouder Tates, want het zijn de ambetenaren die aan de schandpaal moeten!

Carl Simons:

Op bijgaande foto’s en dwarsprofiel van de Prinsesseweg kunt u constateren dat in strijd met alle afspraken niet alleen en uitsluitend een busbaan wordt aangelegd, maar ook fietsstroken en een fietspad. De portefeuillehouder heeft keiharde toezeggingen gedaan, dat dit niet zou gebeuren en dat eerst het bestemmingsplan Kostverloren in commissie en raad zou worden besproken en vastgesteld, alvorens tot eventuele wijziging van de busbaan zou worden overgegaan. Kennelijk voert de ambtelijke organisatie in dezen een geheel eigen en niet te stuiten beleid en wel zodanig dat raad en college worden geschoffeerd. Dit kan naar onze mening dan ook niet zonder consequenties blijven.

Het feit dat nu blijkt dat ondanks alle brieven van de commissie Bewoners Belangen Kostverloren en de inspanningen van OPZ om escalatie van dit onderwerp te voorkomen nutteloos zijn geweest, acht de fractie van OPZ ontoelaatbaar en uiterst kwetsend. De fractie van OPZ dringt dan ook aan op zo spoedig mogelijke behandeling van deze kwestie en verzoekt de griffie ervoor zorg te dragen, dat bij deze (bij voorkeur integrale) commissiebehandeling alle betrokkenen aanwezig zijn. Dus zowel de portefeuillehouder, als de betrokken medewerkers van de ambtelijke organisatie en de hoofduitvoerder/aannemer van dit project.

Advertenties

4 Reacties op “Oudjes pesten

  1. He Jerry, even los van of het wel of niet afgesproken is, wat zijn de basis bezwaren tegen fietsers daar? Of je nu wel of niet een fietspad aanlegt, fietsers fietsen over de busbaan omdat het de kortste route naar het centrum is (fietsers zijn net water).

    Dat het bestuurlijk wordt uitgevochten lijkt me verstandig en voor toekomstige projecten noodzakelijk, maar ik hoop niet dat het aanpassen/oplossen straks ten koste gaat van de gemeentelijke belasting centjes. Dan maar zo laten (tot het plan kostverloren wordt aangenomen en er alsnog een fietspad ‘mag’ komen 😉

  2. Meneer Simons wordt wakker. De streken van Swiebertje en Malle Pietje zijn hier niets bij vergeleken.Het is het college en dan met name de verantwoordelijk wethouder, de heer Tates. Het zijn niet de ambtenaren en of de aannemer. Misschien moeten we zo langzamerhand Tates wel de eer geven van Malle Pietje.

  3. Beste allemaal, ik weet dat het moeilijk is om te begrijpen! Maar het PERCEEL tussen de Koninginneweg en de Haarlemmerstraat is sinds 1953 een illegale busbaan. Er is na de tram nooit een wettelijke democratische procedure doorlopen, wat van dit perceel een legale busbaan zou hebben kunnen maken. Ga dat die bewoners daar maar eens uitleggen. Voor de duidelijkheid, het is dus nooit een legale weg geweest en dat is het nog steeds niet, ook niet voor voetgangers of fietsers. Ook is het zo dat de Raad van State de gemeente Zandvoort heeft terechtgewezen tijdens de bestemmingsplan procedure. De gemeente heeft niet naar de belangen van omwonenden gekeken en het bestemmingsplan onderdeel Prinsesseweg vernietigd! Dat geeft toch te denken! Dat de ambtenaren en B&W dit niet willen snappen is uitermate triest. Wie is verantwoordelijk? Het ambtelijk commentaar gemaakt door de ambtenaren van RO of B&W die het presenteren en verdedigen. Wat mij betreft één pot nat.

  4. Michel Demmers

    Afgezien van het feit dat het van een bedroevend niveau is dat ambtenaren ten tonele worden gevoerd in de lokale media,over deze “kwestie”, en de verschillende partijen een en ander nog al ongenuanceerd met elkaar verbinden c.q.verklaren, is het misschien wel nuttig om de oud-verantwoordelijk wethouder eens om een toelichting te vragen……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s