Stoelendans?

Zonder een inhoudelijke discussie aan te gaan is het college van mening dat tegenstanders van de begroting op hun ingenomen standpunt moeten terugkomen. Dit blijkt uit allerlei ‘dreigementen’ en acties die binnen de politiek worden ondernomen. Om mijn besluit kracht bij te zetten heb ik een verklaring opgesteld:

We leven anno 2008 in het duale systeem: de raad vormt een team, en bij besluiten van de raad leg ik mij neer. Ook het college vormt een team, en wanneer een raad, fractie of raadslid het niet eens is met het college (en tegen een voorstel stemt) dan is dat geen motie van wantrouwen. Een motie van wantrouwen komt pas aanbod wanneer het college een taak niet uitvoert, en het besluit van de raad naast zich neerlegt.

Vertrouwen uitspreken in iemand doe je niet, dat hoort vanzelfsprekend te zijn. Nu het college wel iets in deze strekking verwacht begin ik te twijfelen aan hun eigen vertrouwen in de raad.

Op mijn vorige bericht reageerde Patrick, naam en adres bij mij bekend!

Patrick verbaast zich over de houding en het gedrag van de heer Tates in relatie tot de verslaglegging van ZFM.

Het kan nog erger. De vrijheid van nieuwsgaring van ZFM wordt geregiseerd door burgemeester en/of wethouders. Via het bestuur van ZFM heb ik vernomen dat ZFM in de ogen van het college de politieke partijen en/of de individuele raadsleden en collegeleden niet gelijk in tijd en aandacht behandeld.

Vrijheid van nieuwsgaring?

Ik voel me aangesproken in 2007 werd ik gemiddeld 1 á 2 keer per maand uitgenodigd.

Durft het college nog uit hun stoel te komen? De VVD blijft natuurlijk spraakmakend!

Ps.: Dit is nou vertrouwen op zeggen!

Advertenties

3 Reacties op “Stoelendans?

 1. Jerry,

  Jammer te moeten constateren dat het nog erger kan. Laat ZFM nog een stem horen?

  Groet

 2. Het programma Goedemorgen Zandvoort wordt, in de ogen van het college, verweten dat ze geen gelijke tijd en aandacht besteden aan de politieke partijen en/of raadsleden en individuele collegeleden. Dat wil ik als redactie van GMZ/ZFM graag weerleggen. Sterker nog ik kan het zelfs bewijzen omdat ik een lijst bij houd hoevaak een partij aan ‘de beurt’ is want stel je toch voor dat wij de ene partij voortrekken boven een ander en daardoor niet onafhankelijk zijn!Daarom heb ik alles op een rijtje gezet. Hier komt de uitzendingenlijst van 2007!!De VVD 7x bij GMZ aanwezig,CDA 5x, OPZ 5x, SP1x, GBZ 2x,GL 2x, PvdA1x, Toonen3x, Tates 6x, Bierman 2x, Burg.v.d Heijden 1x. Daarbij komt dat niet iedere partij ingaat op het verzoek van GMZ/ZFM voor een interview, vandaar de lage opkomst bij PvdA en SP. Niet elke zaterdag is er een politiek item en bovendien zijn er tijdens het zomerreces geen politieke interviews. Dus beste college en andere wantrouwenden. Trek zelf uw conclusie. Tenslotte: GMZ is geen politiekprogramma maar een actualiteitenprogramma met als doel om de luisteraar te informeren. HG Nel Kerkman redactie GMZ/ZFM

 3. Nel,

  Je moet jezelf niet verdedigen. Het is toch te gek voor woorden dat jullie vanuit het College een verwijt krijgen. Niet ieder individu en of politieke partij is toch even interessant. Tevens passen de normen en waarden van sommigen niet bij de Zandvoortse luisteraar. Kies voor (vrije) nieuwsgaring. College lees vrije.

  Groet
  Patrick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s