TEUGEN

ZandkasteelMijn stem TEUGEN de begroting betekent niet dat ik het vertrouwen in het college heb opgezegd. Het college denkt van wel, en stuurt aan op een breuk. Zij dreigen met opstappen, de VVD heeft gescoord, alleen wordt het ons niet gegund.

Na afloop kan men niet tegen het verlies, en ondervindt men dat het toch ECHT de raad is die bepaald. Het college heeft het daar moeilijk mee, en voelen zich een speelbal. De raad stelt de begroting vast, en het college voert uit. Wanneer de raad een aangepaste begroting aanneemt, en het college gaat dat niet uitvoeren, dan moeten ze opstappen. Het college is dus de enige die kan breken, en heeft geen reden om op te stappen zo lang ze de begroting uitvoeren!!!

Wat is de aanleiding?

Afgelopen woensdagavond is de boel geëscaleerd doordat men midden in de nacht wilde vergaderen. Er is nog voorgesteld om te schorsen voor een dag, en met een frisse geest verder te gaan. Helaas wilden PvdA en OPZ persé doorgaan. Een gemiste kans zullen velen nu denken.

De stemming werd een klucht; een VVD amendement (geen belastingverhoging door veegkosten) werd aangenomen. Het college ontplofte, en vroeg om een schorsing. Vervolgens draaiden twee leden in de VVD fractie 180 graden en stemden ineens TEUGEN het amendement. Zij hadden daar hun motivatie voor, en steunden de wens van het college. Alleen vergaten zij dat ze met een motie van wantrouwen tegen de overige fractieleden instemden. Het college was blij, maar vervolgens was het natuurlijk een heldere zaak dat de overige drie VVD leden zich belazerd voelden.

Men wilde niet meer discussiëren, en vervolgde de stemming waarop de meerderheid van de VVD en de oppositie TEUGEN de gehele begroting stemden.

Ronde tafel

De wijze mannen gaan vanavond nog eens over de situatie praten… maar een kasteel dat op pilaren van zand staat zal het snel begeven.

Advertenties

2 Reacties op “TEUGEN

 1. Jerry,

  Misschien goed als het college de stekker eruit trekt. De arrogantie ten top. Of er niet meer meningen zijn om tot een sluitende begroting te komen dan alleen het College voorstel. Het College heeft een ambitie, zo groot als een wereldstad. Projecten die de kennis en kunde van dit college en ambtelijk apparaat ver boven hun macht gaan. Stem je ambitie af op je kennis en kunde en de mogelijkheden van je apparaat. Eventueel met een minimale externe steun (die uiteraard goed kwalitatief moet kunnen worden aangestuurd door het ambtelijke apparaat) en je komt gelijk tot de conclusie dat een verhoging van belasting niet noodzakelijk zal zijn.

  Trouwens goed voorstel om alle externe adviezen te verminderen met 4%. Echter 10% was nog reëler geweest. Gemiste kans maar het begin is er.

  Dan nog ven het volgende:
  Ik heb mij als vaste luisteraar van ZFM meer dan eens geërgerd aan de heer Tates. Zijn opmerking over het niveau van verslaglegging door ZFM was echt de grens. Na diverse malen onbeschoft gedrag in goede morgen Zandvoort hoop ik dat ZFM klaar is met deze “blaffende hond”. Eén voordeel blaffende honden bijten niet.

  Je blijft voor mij nog steeds een openbaring van deze raadsperiode. Openheid en durf staan hoog bij jou in het vandaal, ga zo door en Zandvoort is, naast trots op zijn strand en zee trots op zijn VVD.

  Met groet
  Patrick

 2. mevr. E.Koper

  Waar zijn toch de tijden van Bram Stijnen, onze plaatselijke journalist (luis in de pels van de Zandvoortse politiek). Misschien is deze naam bij jou niet bekend? Vraag het maar eens aan je vader. Bram wist met zijn artikelen iedere keer de Zandvoortse lezer weer te verrassen en te boeien. Hoog of laag, wethouder of raadslid in de artikelen van Bram werd je niet gespaard. Ga zo door, de krant en ZFM moeten gebruik gaan maken van jouw informatie.

  Mevr Koper.

  p.s. Bram is helaas al weer een aantal jaren terug ons ontvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s