Is Noord-Holland failliet?

Varken_van_ton

Provincie Noord-Holland voor honderd miljoen euro het schip in door buitenlandse banken

Haarlem – De provincie Noord-Holland dreigt honderd miljoen euro spaargeld kwijt te raken dat is ondergebracht bij buitenlandse banken die in de problemen zijn gekomen. Dat heeft minister Bos van financiën dinsdagavond gemeld.

De verantwoordelijke gedeputeerde Ton Hooijmaijers is verrast en boos over de uitlatingen. Volgens hem klopt het bedrag niet.

Volgens de minister is het Noord-Hollandse geld verdeeld over de Amerikaanse bank Lehman Brothers die onlangs failliet is gegaan en IJslandse banken. In totaal dreigen provincies en gemeenten voor 200 miljoen euro de mist in te gaan door de kredietcrisis. Koploper is Noord-Holland. Bos wil dat de overheden in eerste instantie zelf hun problemen oplossen.

Hooijmaijers is woedend over de uitlatingen van de minister. ,,Wij hebben de afgelopen twee weken herhaaldelijk aangedrongen op overleg bij het ministerie. Maar de minister liet niets van zich horen. Alleen de Secretaris Generaal zei dat we onze mond moesten houden om verder onrust bij banken te voorkomen. Zelf heb ik het niet gehoord, maar als Bos dit bedrag daadwerkelijk in Den Haag heeft genoemd is dat schandalig. Bovendien, het klopt ook niet. Het is minder.”

Om hoeveel geld het dan wel gaat wil Hooijmaijers niet zeggen. Morgen geeft de provincie een persconferentie. Deze was eerder al uitgeschreven.

Gelukkig is onze Ton boos op onze Wouter, en is Zandvoort deze keer niet de zondebok. Alle Zandvoortse inwoners zijn vanavond door onze Gert gerustgesteld; "De Zandvoortse miljoenen staan op banken in Sierra Leone, Botswana en Nova Zembla". Met deze uitspraak kunt u weer met een gerust gevoel gaan slapen.

Laatste nieuws: Ton heeft zijn koe alvast ingewisseld, en loopt morgen met zijn varkentje door Amsterdam. Doneer ook!

Update:

Hooijmaijers_exit

Veel belovende cijfers, stem ook op de poll in het HD.

Advertenties

Een Reactie op “Is Noord-Holland failliet?

  1. Deze man was verantwoordelijk voor de discussie over een verplaatsing van het circuit van Zandvoort naar Den Helder. Nu heeft hij naar mijn idee 78 miljoen weggemaakt, door dit op een IJslandse bank te zetten. De term bevroren banktegoeden kan ik nu ook beter plaatsen.
    Geboren voor het goochelvak is deze Hooijmaijers. Hij was toch ook van de VVD? Dezelfde partij waar jij ook toch lid van bent? Het is geld van de belastingbetaler wat weg is. Tel ook nog het verhaal van het geleende geld dat geparkeerd staat om een hogere rente te krijgen en dan weet je dat je verkeerd bezig bent. Ik heb geen goed woord over voor Ton Hooijmaijers. Weg met die man!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s