Is Zandvoort failliet? deel 3

Niek_met_lege_zakken

Wat maakt het nog uit, de gehele wereld, en die grens ligt net iets voorbij Bentveld, staat op de rand van de afgrond. Alleen de ‘experts’ in Den Haag en ver daarbuiten willen het niet geloven. Elke financiële injectie in deze crisistijd is (belasting)geld in een bodemloze put gooien.

Eigenlijk geloof ik nooit zo in theoriëen, maar de wet van Murphy bestaat. Wouter Bos onze verlosser blijft strooien, en oogst zelfs bewondering bij het volk. Het zal van korte duur zijn, aangezien het einde van deze crisis nog lang niet in zicht is. De voorpagina’s van de kranten staan vol met economisch nieuws. Allemaal rode cijfers, er worden zelfs al landen bankroet verklaard. Veel Nederlanders hadden een rekening in IJsland, en krijgen links of rechts toch hun geld terug van ‘sinterklaas’. We kunnen ook de IJslandse regering onderdruk zetten door hun voetbalteam te gijzelen. Toevallig zijn ze in Nederland voor een potje.

Voor nu genoeg onzin, tijd voor een oplossing en die is simpel. Ten minste als ik het over de Zandvoortse begroting heb… alle budgetten worden met 5% gekort. Alle instanties, onderzoekers, afdelingen moeten het met 5% minder geld doen! Dus geen verhoging van de belastingen in Zandvoort, geen lastenverzwaring!

Geen geouwehoer, en moeilijke woorden in de algemene beschouwingen, maar gewoon de budgetten verlagen met 5%. Alvast bedankt collega-raadsleden, dat u dit voorstel steunt!

Advertenties

2 Reacties op “Is Zandvoort failliet? deel 3

 1. Jerry,

  Ik stem voor dit voorstel. Het voorstel is kort door de bocht maar krachtig en helaas de realiteit. In mijn dagelijkse praktijk is het ook nog eens de werkelijkheid. Medewerkers, overheden e.d., budgetairen niet op basis van realistische uitgangspunten, maar meer vanuit de gedachten: een beetje meer geeft geen gedoe in de uitvoering.Een opslag van 10% (ook uit onderzoek gebleken) is vaak het minimum wat als extra opslag (zekerheid) wordt ingebouwd. Voldoende budget geeft zekerheid en geen gezeur in de uitvoering. Als het misgaat en je hebt aanvullend budget nodig dan hoef je veelal niet terug naar de verantwoordlijke bestuurders. Transparantie is alleen maar lastig. Uitleg geven over het hoe en waarom het mis is gegaan kan weer vragen oproepen.

  Naast, dat jullie met deze actie de begroting sluitend kunnen maken, geeft het misschien ook zelfs kansen op meer. Realistisch begroten geeft de meeste realiteit in de uitvoering van je jaarplan.

  Het College en de Raad zou je voorstel moeten omarmen. Gaan de ambtenaren sputteren, geen man overboord. Als er met een onderbouwing van een plan van aanpak (in tijd, geld en kwaliteit) daadwerkelijk aangetoond kan worden dat het budget benodigd is dan kan je altijd nog het budget toekennen.

  Groet
  Dick

 2. Eerste gemeente in Nederland is failliet!

  klik naam voor het volledige bericht…

  Gr, jerry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s