12 Dagen LAWAAI

Meer_lawaai_a1gpCircuit blijft in Zandvoort

Haarlem/Zandvoort – Het circuit blijft in Zandvoort. Het kabinet maakte vrijdagavond bekend dat de geluidsdagen op de racebaan worden uitgebreid van vijf naar twaalf dagen. Daardoor is verhuizing naar Den Helder hoogst onwaarschijnlijk geworden.

De belangrijkste lobbyist voor een forse verruiming van het aantal racedagen, de Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD), is buitengewoon tevreden met het resultaat van zijn campagne: ,,Dit voorkomt een faillissement.”

In een toelichting zegt de provinciebestuurder: ,,De huidige gebruikers konden niet meer met het maximum van vijf dagen uit de voeten, omdat niet alleen de milieueisen, maar ook de veiligheidseisen steeds strenger worden.

Alleen al om de bestaande races in Zandvoort te handhaven waren daarom extra oefendagen nodig. Dat is reden geweest voor het kabinet om Zandvoort de status ‘bijzondere verblijfsinrichting’ te geven en de wet op dit punt te veranderen.”

Bron: Haarlems Dagblad

He he, dat werd tijd!!! Dag Den Helder, dag Ton Hooi(nog wat)… haha gelukkig maar…

Advertenties

8 Reacties op “12 Dagen LAWAAI

 1. Cees de Koster GroenLinks

  Beste Jerry,

  Gelukkig hebben wij in onze democratie ook een 2e. kamer die o.a. eventuele kabinetsplannen kan veranderen en of afkeuren.
  Voorlopig zou ik zeggen:

  Bloemen bij de finisch !

 2. Dat staat genoteerd! Ik kan niet wachten om die bloemen in 2010 in ontvangst te nemen. Al hoewel een aanmoediging bij de start ook wel leuk kan zijn!!!

 3. Cees de Koster, GroenLinks

  Vermits de dagen verleend worden zullen de bloemen er zijn en voor wat betreft de aanmoediging:
  Hebben wij daar al niet een kwijlende Minister President voor?

 4. Beste Jerry,

  Is het daadwerkelijk de ambitie/ het beleid van VDD Zandvoort om meer geluidsdagen toe te laten? Ik verbaas mij danig over deze stelling, temeer omdat het geboden alternatief (woningbouw) mijns inziens meer in lijn ligt met de grondbeginselen waar uw partij voor staat. Buiten de millieu- en overlast-problematiek die het circuit oplevert, is het economisch voordeel van het circuit toch echt discutabel. Ik wil u de volgende stelling voorleggen: Wat is het beste voor Zandvoort als gemeenschap? Uitbreiden van onze gemeente met een mooie woonwijk op het voormalig Formule 1 circuit en een mooie weg onder het duingebied door om Zandvoort (eindelijk) echt te ontsluiten of behouden we het huidige racebaantje op het voormalig formule 1 circuit voor het genot en financieel voordeel voor enkelen?

  Kunt u echt met droge ogen beweren dat het behoud van dat racebaantje op het voormalig formule 1 circuit het beste is voor Zandvoort en haar inwoners?

  Ik ben zeer benieuwd naar uw reactie en hoop op een evenwichtig antwoord.

  Vriendelijke groet,
  Bezorgde Zandvoorter

 5. Beste WS,

  Het antwoord op uw eerste vraag is JA. Mijn collega Belinda Goransson heeft vorige maand nog een motie ingediend (http://belindagoransson.web-log.nl/belindagoransson/2008/09/gemeenteraad-st.html) voor het behoud van het circuit voor Zandvoort Tevens staat in ons verkiezingsprogramma te lezen dat wij het circuit steunen.

  Woningbouw op het terrein van het circuit zie ik niet zitten. Volgens u staat het bouwen van woningen in de grondbeginselen van de VVD, gelukkig staat er niet bij waar dit moet plaatsvinden. De duinen zijn een uniek landschap gevormd door de wind en aanvoer van zand uit zee, later beplant met helm en dennen. Het circuit heeft een mooi plaatsje gekregen in dit landschap, en is ook uniek… zo dichtbij zee, in de natuur, en naast een stralend dorp! Dat wil ik niet veranderen, dat wil de VVD niet weg hebben, en dat wil de overgrote meerderheid van onze inwoners niet kwijt. De natuur heeft zich aangepast aan het circuit, alleen een aantal milieumannetjes wil te veel denken voor de dieren, en dat kunnen ze niet. De ‘duin’dieren mijden het circuit niet. Wel valt te onderzoeken of de geluidsoverlast in de gemeente Bloemendaal (zij liggen toch het meest in de wind van het circuit) kan worden beperkt tot een minimum… dat kan geen kwaad. Maar ze moeten dan wel ophouden met het circuit te dwarsbomen! Voor nu ben ik heel blij dat er eindelijk landelijke steun komt voor deze motor van de Zandvoortse economie.

  Iets anders is dat ik het nogal vreemd vind dat een gedeputeerde durft te stellen: Wanneer het circuit wordt vervangen door woningen, Zandvoort een tunnel krijgt. Ik geloof daar niets van, en vind het pure chantage.

  MVG JERRY

 6. Beste Jerry,

  Mijn dank voor je snelle reactie. Deze is af en toe wat onduidelijk en helaas af en toe onwaar, maar dat schept dan wel weer wat duidelijkheid bij mij voor wat betreft mijn stemadvies en stemgedrag.

  Het is alleen jammer dat u niet mijn tweede vraag beantwoord heeft. Daarom de vraag nog eenmaal de tweede opnieuw:

  Kunt u echt met droge ogen beweren dat het behoud van dat racebaantje op het voormalig formule 1 circuit het beste is voor Zandvoort en haar inwoners?

  Bezorgde Zandvoorter

 7. Beste WS,

  U maakt me nieuwsgierig! Wat is er zo af en toe onwaar aan mijn reactie?

  Antwoord op vraag 2:

  Het is goed voor Zandvoort om het circuit te behouden, en of dat het beste is voor onze inwoners?!? Dat mag iedereen in het stemhokje bepalen. Ik ben een voorstander van het circuit en extra geluidsdagen!

  Gelukkig bestaat er ook een alternatief; GroenLinks, die overigens ook een voorstander van het circuit zijn, maar dan wel een circuit zonder geluidsdagen. Tsja…

 8. Een goede twee weken terug heb ik een ingezonden stuk in het Haarlems Dagblad geplaatst over de 12 UBO dagen. Hans Vader uit Hillegom van de Vogelwerkgroep en Mary Dijkzeul uit Santpoort Zuid zijn het niet met mij eens. De heren R. Buse en Teun Vastenhouw uit Zandvoort zijn het wel met mij eens.
  Dat Cees de Koster een tegenstander is weet ik, maar ik vind nog steeds dat de milieubeweging het gevoel van verhoudingen kwijt is. Mevr Dijkzeul uit Santpoort-Zuid zegt dat ze er last van heeft. Daar geloof ik niets van. Alleen als de wind verkeerd staat hoor je de A1GP en de DTM en die rijden maar twee weekends. De rest moet voldoen aan de geluidsnorm. Ik rijd regelmatig in Santpoort Zuid, terwijl ik weet dat het circuit gebruikt wordt en niets hoor…Onzin. De heer Vader zegt dat honderdduizend mensen in de duinen rondom Zandvoort komen en het vervelend vinden om het geluid van het circuit te horen. Hij heeft het over tienduizend mensen die een sport bedrijven die wil opleggen aan die honderdduizend. De heer Vader vergeet dat er ook nog eens meer dan honderdduizend mensen naar het circuit komen om naar de races te kijken. Dat is de andere kant van het verhaal. Ik blijf bij de stelling dat de milieubeweging het gevoel voor verhouding verloren heeft. Prima zaak. En Cees die bloemen wil ik samen met Jerry ophalen en dan geven we ze aan jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s