Trots op Zandvoort

KerkzandvoortBeste Hans,

Waarom de VVD trots op Zandvoort is, is een leuke vraag!

Allereerst Zandvoort heeft nog altijd de potentie om een mondaine badplaats te worden, maar dat zal alleen lukken als zowel college en raad een gezamenlijke koers varen. Ik geef toe dat college en raad en ook onderling nog wel eens overhoop met elkaar liggen, dat is niet goed! Het is gelukkig al een stuk minder geworden sinds de vorige raadsperiode.

Ook de middenboulevard is nou niet iets om over naar huis te schrijven, maar je kan ook niet verwachten dat een gemeente als Zandvoort met net aan 16.000 inwoners de capaciteit heeft om zo’n mega project te behappen.

Het is ook niet voor niets dat de VVD wil beginnen met het Badhuisplein en Palacegebied. Eerst beide polen ontwikkelen, en het middengebied komt later aan de beurt. De boulevard is nu doods, en heeft een DDR uitstraling. Iedereen in Zandvoort is het daar wel over eens, alleen hoe we die boulevard moeten upgraden blijft een moeilijk vraagstuk.

Naast de Middenboulevard speelt het vraagstuk van de kustverdediging. Een moeilijke keuze, want willen land- of zeewaarts verdedigen. Wanneer we kiezen voor een landwaarts verdedigen dan zal er meer mogelijk zijn op het kustfundament, dus ook de middenboulevard waar het parkeren ondergronds kan plaatsvinden.

Het blijven keuzes! De VVD doet zijn best voor Zandvoort, en doet het met trots! Natuurlijk zijn er altijd mensen die het niet eens zijn met de gekozen koers, maar zo als het spreekwoord luidt: de beste stuurlui staan aan wal.

Hans, ik nodig je uit om je bij de komende verkiezingen kandidaat te stellen voor raadslid. Tevens ben je ook van harte uitgenodigd om in oktober mee te praten (in de raadscommissie) over de parkeerproef in Zandvoort-Zuid.

Laten we trots op Zandvoort zijn, want laat ik jou zeggen dat ik nog iedere dag geniet om hier te wonen, ook al kan ik de auto vaak niet voor mijn eigen deur parkeren!

Groet, Jerry

Advertenties

3 Reacties op “Trots op Zandvoort

 1. Beste Jerry,

  Ik ken(de) je als iemand met jeugdig elan en vooral de grondhouding om goed te luisteren naar de (Zandvoortse) mensen met veel kennis en ervaring, andere inwoners, ondernemers en belanghebbenden.

  Je zegt nu, dat het logisch is, dat van de gemeente(organisatie) niet verwacht kon/kan worden dat deze een `megaproject` als de middenboulevard met succes kan trekken.

  Ik heb niet in het VVD verkiezingsprogram gelezen, dat de Middenboulevard een Megaproject zou moeten worden. En ook in de recente discussieavonden over de structuurvisie 2025 e.v. werd niet gesproken over een Megaproject Middenboulevard, in tegendeel. Het draagvlak van bewoners en ondernemers en de raadscommissie projecten en thema´s bestond uit een richting authentiek vernieuwen, investeren in infra structuur, zoals een zeejachthaven en aanverwante werkgelegenheid aanjagende projecten. Grootschalige woningbouwprojecten die tot een slaapdorp leiden en een nog grotere forensenvetrkeerproblematiek met overlast voor de buurgemeenten is niet de goede richting. Dus is mijn conclusie dat ook een Megawoningbouwprojectgebied maken van de middenboulevard niet past in die uitgangspunten voor de structuurvisie 2025.

  Ik wil je vragen om deze kennis en inzichten te willen meenemen in je vervolginbreng als gewaardeeerd VVD raadslid.

 2. Hallo Ad,

  Inderdaad geen MEGA project, dat wil ik juist niet! De VVD gelukkig ook niet, dus ik denk dat we wel op één lijn zitten. Het zijn meer collegeleden die er een megaproject van wensen te maken.

  De bewuste zin is inderdaad dubbel uit te leggen, ik hoop dat je me zo weer kent! 😉

  Groet, Jerry

 3. Dag Jerry,

  Fijn toch dat ik jouw als kandidaat bij de VVD heb voorgedragen: dus dat komt helemaal goed! Jongeren hebben de toekomst! Maar dat zegt niet dat ik me niet roer en ik ben echt van plan om in de raadscommissie aan te geven dat de laatste parkeerproef vele haken en ogen heeft. Want als jíj al niet in de Hogeweg kunt parkeren dan ga ik twijfelen aan deze dure proef!!Want juist voor de bewoners van de Brederodebuurt (en daar hoor je ook bij) is dit parkeerregime ingesteld maar door deze maatregelen heb ik nu de overlast. Gewoon terug naar af want nu staan parkeervakken leeg omdat mensen/toeristen geen 2,20 per uur willen betalen! Trouwens ik denk dat bij de kustverdediging niet de gemeente Zandvoort en raad een keuze kan/mag maken voor land- of zeewaarts, dat maakt Hoogheemraad Rijnland uit! Ook ben ik het niet eens met je uitspraak dat de Midden Boulevard een DDR uitstraling heeft!!! Hallo heb je wel eens gekeken naar de EMM flats in Noord?? Die benaderen de DDR uitstraling!! Net zoals jij vind ik het fijn om in Zandvoort te wonen maar echt trots?? Dat is een andere benadering. Gelukkig heeft ieder mens zijn eigen keus en daarom ben en blijf ik nog steeds (al heel veel jaren)de VVD trouw.
  Vriendelijke groet Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s