Succes

VogelaarsWat een al een hele tijd geleden had moeten gebeuren… gaat er in maanden mei en juni eindelijk van komen… de raad van Zandvoort heeft wethouder Bierman opdracht gegeven te communiceren met de bewoners op de middenboulevard. Wethouder Bierman: "Nu hebben we de tijd om het goed te doen", daarmee reageerde Bierman indirect op alle commentaren op de vorige bestemmingsplanprocedure, die door haast en onzorgvuldigheid mislukte. De VVD heeft veel vertrouwen in de goede afloop van alle gesprekken met de bewoners. Hoeveel draagvlak is er voor de plannen? Na de zomer weten we het!

De wethouder kon nog niet veel zeggen over de methode, die hij wilde in zetten om de bewoners te overtuigen van eventuele nieuwe ontwikkelingen, maar heeft wel duidelijk gemaakt met iedereen te spreken. Dat geeft vertrouwen en resultaat, want niemand zit te wachten op een nog langere tijd van onzekerheid!

Tevens werd duidelijk dat de wethouder kiest voor de bewoners, en wanneer draagvlak ontbreekt, de provincie maar moet slikken.

En de watertoren blijft, alhoewel de wethouders andere plannen hebben, wordt vervolgd…

Advertenties

3 Reacties op “Succes

 1. Jerry,

  Dromen, dromen en nogmaals dromen. Nu de geruchten gaan dat Vesteda heeft afgehaakt (lees het zandvoortssuffertje) is er geen andere weg dan weer terug naar de bewoners. Een zoet houdertje. De Raad had maar één actie moeten ondernemen, het college naar huis. Was jij niet die Jerry die fel heeft geageerd tegen de aankoop van panden. Hoeveel zijn er gekocht? Wat is er mee gebeurd? Of wel wat zijn de financiële verliezen. Het collega staat klem. Wie wil investeren in Zandvoort? Ook de middenboulevard is een prachtwijk. Bel Vogelaar.

  Groet
  Patrick

 2. Inderdaad, Vogelaar heeft er een wijk bij!

  Nummertje 41

  Zandvoort:
  Middenboulevard

 3. Heeft meneer Bierman al een woning in Zandvoort en woont ie daar ook officieel?
  Zoniet, dan opzouten zou ik zeggen.

  Verder heeft het middenboulevard gebied al zoveel te lijden gehad dat er bijna sprake zou moeten zijn van compensatie.

  Het met rust laten en de huidige situatie opknappen lijkt mij verstandiger.
  Degene die vroeger de opdracht kreeg om de pleinen te ontwerpen heeft waarschijnlijk de opdracht gekregen om een zo ongezellig mogelijke invulling eraan te geven. Tijden veranderen inzichten ook. Woningen zijn nog steeds voldoende voor de huidige normen. Iedereen heeft zijn slaapkamer, keuken en badkamer en zover ik uit de buurt weet woont men tevreden. Het is alleen de boulevard zelf en dat vreselijk grote compleet lege plein waar iets mee moet gebeuren. Kraampjes en terassjes lijkt de eenvoudigste oplossing. Kijk eens naar het Leidseplein in Amsterdam. Als die helemaal leeg zou zijn met een beeld van een zittende man, hoe mooi dat beeld ook is, zou het plein ook geen enkele charme hebben. Verder heb ik nergens ter wereld een zo’n kale boulevard gezien. Bankje vuilnisbak en lantaarn is hier de aankleding. Planten , bomen, kunst e.d. zouden het veel vrolijker kunnen maken. Het terrein vlakbij het casino, de doorgang van de kerkstraat naar het strand is ook al zo’n hopeloze zandbak. Een paar oude verroeste boeien en een oude houten boot neerkwakken heeft toch echt geen uitstraling. Wie heeft dat nu weer bedacht?

  Enz, enz er is gewoon geen greintje gezelligheid en vrolijkheid aanwezig.

  Met weer een nieuw bestemmingsplan wordt
  zo’n beetje iedereen weer in het harnas gejaagd. Daar kun je bijna vergif op innemen. De afgelopen bijeenkomst was ook weer zo’n ‘U heeft inspraak’ vertoning, terwijl als het erop aankomt dan worden alle reacties en inspraak vergeten en wordt er gekeken naar het grote geld. Historisch bewezen feit.

  Ik denk dat ik op mijn computertje en ontwerp programma ook wel wat in elkaar kan zetten. Veel kunde heb je niet nodig blijkt wel. Een beetje fantasie en iedereen gewoon laten wonen waar ze nu wonen en er kan iets heel moois gemaakt worden. Nadeel is natuurlijk dat er geen 500 woningen bij komen op hetzelfde stukje grond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s