Handjeklap

KoeEen gemeente in de problemen, en raadsleden die zich druk maken over de benoeming van een plaatsvervangend raadslid in een nutteloze hoorcommissie (komt trouwens de komende drie maanden toch niet bijeen). Alle adviezen van deze commissie worden door de provincie genegeerd. Daarmee is de bestuurskracht van de gemeente Zandvoort in een vrije val geraakt, zowel college als raad slaan de plank volledig mis, en zorgen voor een achteruitgang van Zandvoort. De Middenboulevard staat stil en zal voorlopig ook nog wel even stil staan.

Zeker nu het college de oude plannen weer uit de kast heeft gehaald, en geen enkel verzet biedt tegen de provincie. De gemeente lijkt wel een kalfje dat met een muilkorf door de provincie is aangelijnd. De wethouders voelen zich gesteund door de provincie, en lachen stiekem de raad uit. De raad die op 8 mei vorig jaar goed geluisterd had naar de gevoelens onder de bevolking, en door de mission impossible een dikke streep zette. Een plan voor gesubsidieerde penthouses, en buitenverblijven van niet-Zandvoorters mocht niet ten koste gaan van de huidige bewoners, en terecht! De wethouder Middenboulevard bleef aan, onze uitvoerder zoals hij zichzelf noemt, en kreeg tevens weer een jaar vrijstelling om in Amsterdam te blijven wonen. Min of meer door zijn verbintenis met het project.

Achteraf is het allemaal handjeklap met de provincie geweest, want weer is er haast! Het college heeft opnieuw de wet voorkeursrecht gemeente op een aantal panden in de Middenboulevard gevestigd. Dat betekent dat als de gemeenteraad daarmee instemt, er binnen een jaar een bestemmingsplan ter visie moet liggen, of misschien wel eerder. Tijd voor een nieuwe hebben we niet, de basis en onderzoek ontbreken. Het gewijzigde bestemmingsplan op advies van de hoorcommissie zal met dezelfde vaart weer worden afgekeurd door de provincie. Dus heeft de raad maar één keuze, en dat is het oude plan weer oppakken.

Welke consequenties dit heeft voor de coalitie kan niemand overzien, maar dat het lastig wordt binnen de coalitie is zeker. De vraag: welke competentie de provincie heeft bij de Middenboulevard plannen blijft onbeantwoord, aangezien de raad niet in beroep wil tegen het besluit van de provincie. Zelfs niet proforma om tijdwinst te verkrijgen, de raad is voorgehouden dat de heer Hooijmaijers (gedeputeerde provincie) in Amerika zat! Waarschijnlijk voor een koehandeltje, waardoor de gemeente geen handjeklap kon doen voor een proforma zitting. De wethouders waren bang om de provincie tegen het zere been te stoten.

Koeien herkauwen graag…

Advertenties

Een Reactie op “Handjeklap

  1. Beste Jerry,

    Even over het “nieuwe” (oude plan) dat B&W uit de kast willen halen. B&W denken (stellen) dat dit het beste is. Anders zouden alle tijd (10 jaren) én kosten (€ 10 miljoen ?), besteed aan plannen waarom de bevolking en de raad nooit gevraagd hebben, voor niets geweest zijn. Let op! Het waren een RFP- en RFV plan, beiden duidelijk in strijd met rijks beleid (toeristisch beleid voor kustbadplaatsen, kustverdedigingbeleid én volkshuisvesting/ruimtelijke ordening beleid)én waarvoor nooit draagvlak was of zal ontstaan.

    Ik stel de vraag: Zal een nieuw – en realistisch – plan, dat wel binnen de rijkskaders past en wel op draagvlak van de bevolking kan rekenen écht (veel) te duur worden en/of zonde zijn van de – weg te gooien – onhaalbare en onbetaalbare RFP en RFV plannen!?

    Ad Rampen
    http://www.ajrmanagementgroep.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s