Lijst 8

ZandvoortHet jaar 2008 kan nog wel eens een politieke aardverschuiving betekenen voor de coalitie van VVD, OPZ en PvdA. Al in eerstkomende raadsvergadering zullen de Ouderen het met een zeteltje minder moeten doen, en zal het aantal fracties in de raad van zeven naar acht gaan. Daarbij zal de meerderheid in de raad van OPZ en VVD verdwijnen.

Zeker voor de plannen op de Middenboulevard kan dit kleine zetelverlies voor veel vertraging zorgen. De PvdA heeft zich bij de plannen van de Middenboulevard nooit solidair met de coalitie getoond. Het CDA ruikt bloed, en gaat plotseling "weer" achter het plan van hun wethouder staan. De overige partijen lopen te veel weg om iets mee te beginnen (te onzeker).

Status Quo

De Middenboulevard zal voorlopig als er niets gebeurd een desolate plek blijven. De wethouder kan voor de camera’s van RTVNH mooi vertellen dat er nog deze raadsperiode een schep de grond in gaat, maar in werkelijkheid weet ook hij dat zoiets alleen in sprookjes gebeurd. Zeker niet met de politieke verhoudingen in de huidige samenstelling. Heel jammer voor Zandvoort, want dat betekend weer op nieuwe verkiezingen wachten.

Als er niets veranderd aan het lef van de raad om kosten wat het kost de Middenboulevard aan te pakken zal dit stukje Zandvoort nog meer verpauperen. Daarom moeten ook VVD en OPZ water bij de wijn doen om met de hele raad een strategie te kiezen voor de ontwikkeling van de Middenboulevard. En de provincie geen handvatten te geven om het plan naar zich toe te trekken, want daarmee komt die fusie met een andere gemeente wel heel dichtbij. Dag bestuurskracht!

Dus niet zeuren, maar doorzetten, en wellicht de wethouder een zetje in de rug geven. Waarschijnlijk kost het stemmen de volgende verkiezingen, maar deze keer moeten we kiezen voor Zandvoort. En niet eeuwig blijven ouwehoeren over dit stukje Zandvoort!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s