Eventjes geparkeerd

ParkeerklemParkeren in Zandvoort is een gebed zonder eind; iedereen heeft er wel een mening over. Inwoners en politieke partijen presenteren hun visie op parkeren, waarbij alle onderzoeken overbodig lijken. Veel steun is er niet voor de parkeervisie van het college. In de afgelopen commissie raadszaken kreeg de wethouder zelfs niet de gelegenheid te reageren op de vele meest negatieve opmerkingen over de parkeervisie.

De wethouder parkeren, Wilfred Tates, zal veel in het werk moeten zetten om de raadsleden als nog te overtuigen. Ook de VVD heeft in de commissie aangegeven niet te kunnen instemmen met zijn integrale parkeervisie. In het VVD verkiezingsprogramma staat ook niet voor niets, "De VVD pleit voor vervanging/verbetering van het huidige systeem."

De integrale parkeervisie is een uitbreiding van het huidige systeem. Tevens hebben veel raadsleden al laten weten om het parkeerbeleid uit te stellen, en het college een opdracht te geven zijn huiswerk opnieuw te laten doen! De raad moet dan wel duidelijke kaders opstellen, zodat de wethouder weet welke kant wij op willen.

Een alternatief kan zijn om met amendementen de visie naar de wensen van de raad aan te passen! Ik ben daar geen voorstander van en wil niet dat dezelfde fout wordt gemaakt als met de vaststelling van het bestemmingsplan Middenboulevard.

Het plan van het CDA (BEL-regime invoeren in Zandvoort-Zuid en Park Duijnwijck) kan ook een alternatief zijn. In de vorige raadsvergadering vond de meerderheid van de raad het niet verstandig om het plan van het CDA te bespreken, wanneer de discussie over het parkeerbeleid nog niet volledig is afgehandeld. Het CDA was furieus en voelde zich mond dood gemaakt. Wat uiteindelijk nog pijnlijker duidelijk werd toen de coalitie wel eventjes de parkeertarieven verhoogde.

Op haar nieuwjaarsreceptie heeft de fractievoorzitter van het CDA al aangekondigd met een voorstel te komen om de parkeertarieven weer te verlagen. Wellicht dat de VVD voor stemt, aangezien het verkiezingsprogramma van mijn partij ook op dat punt heel duidelijk is. Om de oppositie eens te helpen, want dat is ook wel eens nodig, heb ik voor u hieronder de betreffende alinea geplaatst!

Indien de gemeente zich met de bouw en exploitatie van parkeergarages gaat bemoeien zal het flankerend gebied van de beoogde parkeergarage moeten meebetalen aan de exploitatie daarvan. Dat wil zeggen, hoe duurder het parkeren in de omgeving van een parkeergarage is des te meer mogelijkheden om de exploitatie van die garage rond te krijgen. De burger die geen gebruik wil maken van de parkeergarage in de omgeving waar hij woont, draait dus op voor de onrendabele top bij de exploitatie van de garage. Daar heeft de VVD geen behoefte aan.

Het blijft een keuze, waarbij voorlopig mijn plan voor het parkeren een goed altenatief is!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s