Dag Circuit Park Zandvoort

Zandvoort_vs_den_helder Het circuit van Zandvoort wordt verplaatst naar Den Helder. Ten minste als je het aan de gedeputeerde Hooijmaijer vraagt. De provincie Noord-Holland heeft nl. een voornemen tot een onderzoek naar verplaatsing van het circuit. Het circuit van Zandvoort, een bedrijf dat Zandvoort nog glamour geeft, maar de provinciale gedeputeerde Hooijmaijers heeft te veel geluisterd naar de natuurmaffia.

Een argument van de provincie is onder andere de geluidsoverlast! Hoe durft de man over overlast te spreken. Het circuit ligt nu al 60 jaar in Zandvoort, en die enkeling die overlast ervaart moet beter weten. Hetzelfde geldt voor Schiphol, alleen is de geluidsoverlast van Schiphol in Zandvoort groter dan van het circuit.

Ik ben geen autosportfan, maar vertel wel met trots waar ik ook in de wereld kom dat ik in Zandvoort woon. Een plaats met autosport geschiedenis, en dat heeft Den Helder niet.

Vervolgens moet het ‘nieuwe’ circuit een impuls worden voor de Kop van Noord-Holland. Het onderzoek kan beter worden benut om te onderzoeken hoe het circuit in Zandvoort een grotere economische impuls kan worden voor de regio.

De gedeputeerde moet zich sterk gaan maken voor de geluisdagen, en zorgen dat het circuit ook de komende 60 jaar in Zandvoort racewedstrijden kan organiseren.

Dit onderzoek wordt totale geldverspilling. En Hooijmaijers kan het schudden de volgende verkiezingen… Dag Hooijmaijers!

Advertenties

7 Reacties op “Dag Circuit Park Zandvoort

 1. Erwin van der Slik

  Hooijmaijers, is dat niet die l*ll* die enkele jaren geleden in recordtempo een “werkbezoek” aan de Middenboulevard afraffelde?

  Waarom maken we van Den Helder niet de nieuwe provinciehoofdstad, kan meneer Hooijmaijer ook meteen verhuizen en met zijn salaris zou dat een veel grotere stimulans voor de regio Den Helder zijn.

 2. Dag Jerry, Zonder jou kant van het verhaal te hebben gelezen, is dit wat ik naar Ton Hooijmaijers heb verzonden:

  Provincie Noord-Holland
  t.a.v. de heer T. Hooijmaijers
  Postbus 123
  2000 MD HAARLEM

  Zandvoort, 22 december 2007

  J.E. Koper
  Celsiusstraat 66
  2041 TL ZANDVOORT

  Onderwerp: Verplaatsing Circuit Park Zandvoort naar Kop van Noord-Holland

  Beste heer Hooijmaijers,

  Het is niet verkeerd om ‘out of the box’ te denken. Het getuigt van durf. Toch moet ik een aantal dingen kwijt.

  Een. In de berichtgeving wordt gesproken over een verplaatsing van het Circuit Park Zandvoort, waarbij op er een hogere ambitie kan worden ingezet. Zoals een Formule 1 race. Circuitdirecteur Hans Ernst spreekt dat er geld van de overheid moet komen om een dergelijke race te organiseren. Dat gaat een overheidslichaam geld kosten, want een Formule 1 race in Nederland kost veel geld en dat is met een recette van alleen de toeschouwers niet te halen. Als dit door de provincie moet worden betaald, betaal ik indirect aan de ‘pret’ van Formule 1 baas Bernie Ecclestone. In het boek Bernie Ecclestone’s Miljoenenrace van Terry Lovell, is Ecclestone alleen er maar op uit om geld met bakken binnen te halen. Daarbij lijkt hij het vel over de oren te trekken van organisaties die een Formule 1 race willen hebben. Dan heeft een verplaatsing al niet veel zin, omdat dit niet realistisch is.

  Twee. Wellicht dat er andere normen gelden in de Kop van de Noord-Holland, maar dat lijkt mij sterk. De geldende geluidsnormen gelden ook daar. Zandvoort voldoet aan de eisen. Het zou het Circuit Park Zandvoort beter uitkomen als de provincie dit unieke bedrijf helpt, dan tegen te werken. Een goede instelling vanuit de Provincie naar de Rijksoverheid zou veel meer helpen, dan een duur onderzoek te doen naar een mogelijke verplaatsing.

  Drie. Een onderzoek. Dat betekent volgens de berichtgeving honderd miljoen euro. Waar moeten deze vandaan komen? Van de ondernemers? Van de burgers? Hoe u het keert, het betekent weer dat er geld gestoken wordt in een onderzoek die weer opgebracht moet worden door de burger of het bedrijfsleven. U bent lid van de partij die juist lastenverlichting predikt. Dat is nogal vreemd.

  Vier. De bereikbaarheid van een dergelijk circuit in de Kop van Noord-Holland. Die lijkt mij nogal erg krap en niet berekend op een circuit dat hoge ambities heeft om mee te spelen in de internationale autosport. Hier in Zandvoort is al gebleken dat het niet te doen is met alleen al evenementen. De baanhuur moet ook wat opleveren en levert het Circuit Park Zandvoort ook wat op.

  Vijf. Het circuit van Zandvoort ligt in een duinterrein. Waarom niet technologie naar Zandvoort halen, waarbij het circuit gebruikt kan worden voor het op doen van kennis, om betere en schonere vervoermiddelen te testen? Dat zou de milieufederaties en -organisaties als muziek in de oren klinken. Ik denk dat een provincie meer moet doen, om dergelijke bedrijven die technische toepassingen doen in het verkeer naar Zandvoort moet halen, om daar de theorie in de praktijk te brengen. Dat is beter dan erg kortzichtige proefballonnen op te laten.

  Dan wijs ik u er graag op, dat ik ook vernomen heb dat de provincie sinds 2002 het plan had om water in de Wieringermeer te laten lopen. We zijn vijf jaar verder en er is niets gebeurd. Zonde van het geld. Het lijkt mij beter om naar de realiteit te kijken en een voorbeeld te nemen aan uw partijgenoot Mooij die met een gezonde dosis realisme bezig is om de kust bereikbaar te maken. Of het ook zin heeft gehad is een ander verhaal. Het is alleen jammer dat de vrije busbaan die afgelopen zomer op de Zeeweg, alleen maar tot ergernis heeft geleid van de weggebruiker naar Zandvoort toe en weer uit, omdat er geen ruimte is.

  Ik stel voor om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn door middel van een tunnel vanaf de Haarlemse randweg op de Zeeweg aan te sluiten. Dat kost naar mijn bescheiden mening hetzelfde wat u doet met een mogelijke verplaatsing van een circuit. En ook hier denk ik, dat met deze visie hier in de regio de mensen hier meer aan hebben. Bloemendaal wil het verkeer niet, dus er onderdoor is de oplossing.

  Mocht u met mij hierover van gedachten wisselen, dan graag voor de microfoon van ZFM Zandvoort waar ik enkele radioprogramma’s doe. Kunt u het verhaal van de Provinciale Structuurvisie gelijk aan de Zandvoortse burger uitleggen.

  Met vriendelijke groet,

  Jaap Koper

 3. Cees de Koster

  Beste Jerry,

  Die mijnheer Hooijmaijers, die is toch van de VVD? of van Trots op…. of van Wilders?
  Of is dat allemaal hetzelfde?

  Groetjes,
  Cees de Koster

 4. Erwin van der Slik

  @ Cees:
  Das nou zo prachtig van de VVD, een veelkleurige volkspartij waarinwe het niet altijd met elkaar eens zijn en waarbinnen we op een gezonde manier met elkaar discussieren. Ook over dit onderwerp. Bij de VVD dus geen eenrichtingssocialisme!

 5. Hooijmaijers? Is dat niet die halve zool die met een koe door Amsterdam liep?! Hij leeft van onze belastingcenten en had niets anders te doen. En wij maar werken!

 6. Dennis Wilbrink

  Dit is toch niet te geloven. Dhr Hooijmaijers wil zich promoten bij de milieu activisten en gaat dan in het wilde weg dingen verkondigen. Zandvoort is prima ingericht voor alle zaken rondom het circuit (denk aan het paddock, de hotels en de diverese grote parkeerplaatsen rondom).

  Als zandvoort dit prachtige circuit uit handen geeft, verliest het zijn charme en eigenlijk ook zijn gezicht.

 7. Cor Draijer

  Onderstaand schrijven is recentelijk als een ingezonden brief naar alle redactie’s van de regionale en landelijk schrijvende pers gestuurd inclusief een aantal foto’s. Tevens heb ik een formele klacht ingediend bij de tweede kamer fractie van de VVD over de handelswijze van gedeputeerde Hooijmaijers en het eigenbelang van de voormalige Rotterdamse wethouder die toch wel kickte tijdens het Rotterdamse Raceweekend en nu hij burgemeester is van een plaats waar vergane glorie hoogtij viert, hij de glorie TEN KOSTE VAN ZANDVOORT, weer wil ervaren omdat hij in Rotterdam als wethouder aan het schroeiende rubber heeft geroken. Beide personen dienen een fikse waarschuwing te krijgen en bij voorkeur op non-actief te worden gezet en een proces aan de broek te krijgen wegens onbetamelijkheid in het maatschappelijk verkeer. Het is namelijk ronduit hufterig een persconferentie te houden over het feit dat ze het circuit van Zandvoort wel even gaan verplaatsen naar Den Helder. Zijn ze nu helemaal gek geworden!
  ——————————————–
  Poten af van ons circuit!
  ZANDVOORT – Het is ongelooflijk dat een enkele gedeputeerde van de provincie Noord-Holland zich zo voor het karretje laat spannen van Den Helder. Juist aan de vooravond van het 60-jarige bestaan van het Circuit van Zandvoort wordt dit kunstje geflikt. Het is gewoon schandalig.

  Het gaat ze slecht af daar, het collega van B&W. De leegstand schijnt er verschrikkelijk te zijn, er zijn talloze bouwplannen voor prachtige woonwijken maar er wil niemand wonen. Ja, ik heb het over Den Helder. U weet wel, die voormalig florerende marinehaven waar nu geen mens meer komt. Verkeer over de afsluitdijk raast er op een dikke 20 kilometer met 120 kilometer per uur voorbij en laat de voormalig bloeiende stad links liggen. Of rechts, als u vanuit het hoge noorden komt. En nu wordt er samengespannen met een gedeputeerde om het circuit binnen hun grenzen te krijgen met argumenten waar de honden nog geen brood van lusten. Ik noem er eentje: “Het circuit ligt in een kwetsbaar natuurgebied”. Wat een gelul. Het circuit ligt in de voormalige bunkerzone van een gebied wat de Duitsers in de tweede Wereldoorlog als onderdeel van de Atlantikwall in gebruik hadden. Het was één grote bouwput. Na de Tweede Wereldoorlog is een groot gedeelte van het gebied braak komen te liggen en afgesloten van de buitenwereld omdat het stikte van de bommen en granaten in de duinen. Door het afsluiten van dit gebied is de oorspronkelijke flora en fauna ontstaan die we dus over tientallen kilometers langs de kust terugvinden en helemaal niet zo uniek is als de milieumaffia ons wil doen geloven. Wat iedereen gemakshalve maar even vergeet is dat Den Helder vlakbij een zeer kwetsbaar natuurgebied ligt. Inderdaad, de Waddenzee. Daar mag bijna niks meer maar VVD-gedeputeerde Hooijmaijers wil daar wel de formule-1 motoren laten brullen. Lekker voor al die zeehondjes en de rust daar. Waar zit die man z’n verstand? En dan noemen ze nog zaken als een stuk grond teruggeven aan de natuur. Alweer zo’n geouwehoer. Alsof de natuur een rechtspersoon is die we wat hebben misdaan. Verder worden er argumenten bijgehaald over geluidsoverlast. Wel, de meeste stemmen gelden in een democratie. Aangezien slechts een zeer beperkt aantal mensen zogenaamd last hebben van het circuit en de meerderheid hier in Zandvoort het allemaal prachtig vindt, stel ik voor al die zeikerds met pek en veren in te smeren en ze op de ruggen van een aantal gedeputeerden het dorp uit te jagen. Opgesodemieterd want als je het circuit niks vindt, had je hier niet moeten gaan wonen. Dit jaar viert het circuit alweer het 60-jarige jubileum dus er was genoeg tijd om te vertrekken. Voorts wordt het argument erbij gehaald van geldende geluidsbeperkingen. Ook alweer zo’n slag in de ruimte want het circuit voldoet werkelijk aan alle voorschriften. Natuurlijk staat de gemeente Den Helder positief tegen een verplaatsing. Wij zouden in Zandvoort ook positief zijn over de verplaatsing van de pier van Scheveningen naar Zandvoort of over de aanleg van een jachthaven en zo ken ik er nog wel een paar. Veel enger vindt ik de samenspanning van die VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers met (eveneens VVD) burgemeester Hulman van Den Helder. Die gemakshalve onze kersverse burgervader niet eens noemen laat staan uitnodigen voor de persconferentie. Wat een schoften. Het doet me een beetje denken aan het science fiction verhaal “War of the Worlds” waar buitenaardse wezens met jaloerse ogen via telescopen naar de aarde keken. Lijkt wel een beetje op Hooijmaijers & Hulman die met jaloerse ogen naar Zandvoort kijken en besluiten om te proberen het circuit van ons af te pakken. Laat ze zelfs eens wat bedenken. Gelukkig bleek het verhaal van “War of the Worlds” destijds een modern sprookje te zijn. Dus, Hooijmaijers & Hulman, poten af van ons circuit en stop dat geld voor het onderzoek maar in een potje voor de oprotpremie voor die handvol klagers. Dan hoeven we ze niet in te smeren met pek en veren en houden jullie nog geld over ook.

  Cor Draijer, Zandvoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s